מכירה ראשונה ב-eBay

Yehuda00

New member
מכירה ראשונה ב-eBay

שלום חברים, ב"ה זה קרה, מכרתי מוצר ראשון ויש לי כמה שאלות קטנות אשמח לעזרתכם.
1. מיד אחרי המכירה שלחתי לקונה ששילמה מיד מייל עם "תודה רבה ואם יש שאלות וכו'" זה מספיק, לא? יש עוד משהו שאני צריך לעשות? חוץ מלשלוח את המוצר כמובן. 2. מה זה שמופיע לי ליד המוצר "Print a shipping label"? אני חייב לעבוד עם מה שהם נותנים לי? 3. רשמתי על הקופסא את המען והנמען בצורה ברורה, עכישו מהיכן אני משיג את המדבקה של המכס? אני מתכנן לשלוח באמצעות דואר אויר רגיל. 4.יש בנוסף אולי טיפים לגרום ללקוחה להיות מרוצה?
תודה רבה.

noam weissman

New member
היי כמה עצות

קודם כל בהצלחה וכן ירבו... מה שאני עושה וממליץ לכולם... לא לכתוב בכתב יד תמיד תמיד להדפיס וגדול ככל האפשר. לארוז היטב ולא לחסוך בחומרי אריזה. בד"כ אני אורז חבילות בנייר חום עבה ולאחר שהכל ארוז אני מדביק את כתובת המקבל וכתובת השולח. תמיד אבל תמיד אני מדביק נייר דבק שקוף על הכתובות. ישנם שתי סיבות.. האחת זה חזק יותר והשניה מאוד פשוטה. אם זה נרטב בדרך מסיבה כלשהיא זה לא נמרח !!!!!! מדבקות ירוקות ומדבקות דואר אויר להשיג בדואר. בהצלחה.

Yehuda00

New member
תודה נועם ../images/Emo9.gif

בהחלט כן ירבו... מה כוונתך מדבקות ירוקות? ומה זה מדבקות דואר אויר? זה בעצם כלול בתשלום של הדמי משלוח, לא?

מדבקה ירוקה היא מדבקת הצהרת המכס, מכיוון שהיא

בצבע ירוק... במדבקה תמלא את שווי המוצר, מהו יעודו (מתנה, מסמכים, דוגמא מסחרית וכו'...), אל תשכח חתימה ותאריך (תתפלא עושים על זה בעיות!!). מדבקת דואר אוויר, זוהי מדבקה קטנה כחולה שכתוב עליה PAR AVION או החדשות יותר שעליהן כתוב PRIORITY. סתם מדבקה שנותנת לך הרגשת בטחון שבאמת ישלחו את זה בדואר אוויר ולא בטעות בדואר ים ויבשה... אני תמיד מסויף סוכרייה ללא סוכר (בהמלצתו של נועם לפני בערך שנה!!) ומדי פעם צצים להם פידבקים עם תודה על הסוכרייה - כן כן סוכרייה בכמה אגורות עושה את הסיפור! בהצלחה

noam weissman

New member
גדול.. זה לא היתי אני זה היה נועם אחר

בכל מקרה כתבת והסברת יפה !!! ח"ח

אתה ממשיך עם הסוכריות האלה ?

אם מישהו יתן לך ברחוב סוכריה תיקח ? אני בחיים לא ההייתי מכניס לפה סוכריה ממישהו זר !!! תכניס עט בשקל + פנקס בשקל גם שימושי וגם מכובד יותר. מי שקונה באי ביי הם לא ילדים בני 5. סוכריה זו סיבה טובה לשלילי

../images/Emo31.gif טעות לחשוב ככה... באמת שטעות.

סוכריות ללא סוכר של MUST סגור ואטום. לא פעם וגם לא פעמיים קיבלתי פידבקים על הסוכרייה הזאת...

ניראה לך טוב, תמשיך עם סוכריה.

לא תצליח לשכנע אותי. אולי ביגלל אפרש הגילים אנחנו חושבים קצת אחרת.

noam weissman

New member
אם אתה רוצה שהחבילה תגיע ללא בעיות

המדבקות אינם קשורות לתשלום הן קשורות לתקנות דואר בינלאומיות. מדבקת דואר אויר הינה חובה !. מדבקה ירוקה או טופס CN22 הינה הצהרת מכס.. למדבקה יש שני חלקים. כששווי החבילה פחות מ 400 דולר מדביקים רק את גוף המדבקה ללא החלק העליון. את החלק העליון מדבקים ללא גוף המדבקה כשהערך הינו מעל 400 דולר ויש צורך להוסיף הצהרת מכס בנפרד. במידה ולא תשים הצהרת מכס CN22 המקבל עלול להיות מוזמן לסניף דואר לברור ואו אפילו לשלם הוצאות מיותרות. כמוכרים שרוב המשלוחים הינם בינלאומיים אנו רוצים שחווית הלקוח תהיה טובה ככל האפשר ואין צורך להקשות על הקונה. את כל המדבקות הללו וטופס משלוח רשום אתה יכול לקבל בסניף. עדיף למלא ולהדביק הכל בבית ככה כשאתה מגיע לסניף מסודר ישתפו פעולה איתך והכל זורם. כל מה שנשאר לפקיד זה לשקול, לתקתק קצת במחשב, להדביק מחיר וזהו.

רק החסרת פרט אחד קטן: דואר ישראל ואמנות

בינלאומיות לא הולך ביחד! בחצי מהסניפים לא מחזיקים CN22. משום מה דואר ישראל משדר לציבור שזה לא נחוץ... קמצנים...

noam weissman

New member
שמע אם נתעקש יהיה

אצלי בסניף אני משגע אותם והם כל פעם נותנים לי איזה 20 מדבקות.. אם אין תתחילו לשגע את הדואר שזאת חובה !!!

זה מעניין אותם כמו השלג באשתקד... ואני נאלץ

להדפיס טפסים כאלו אצלי בבית, אוכל לי הטונר בלי סוף

noam weissman

New member
תפנה לתלונות הציבור של הדואר !!!!

יש תקנה בינלאומית לנושא.. אם הדואר החליט לחסוך אז חייבת להיות אופציה לרכוש את המדבקות איפה שהוא. בנוסף למה אוכל לך טונר ?... אתה מדפיס ירוק ?.. אין חובה שזה יהיה שחור על רקע ירוק. תראה את כל המעטפות שמגיעות מסין וכו.. מודפס שחור על רקע לבן.

Yehuda00

New member
הייתי היום בדואר....

והאשנבאית (ככה אומרים את זה בעברית :)) אמרה שלא צריך את זה, מנסיון שלה. היא סתם הטעתה אותי? כי שלחתי ללא המדבקה. אולי אתם יודעים איפה ניתן להשיג חבילה של מדבקות כאלו? אין לי כח להדפיס אצלי...

noam weissman

New member
היא יכולה לומר מה שהיא רוצה !!!!!

גם לי אמרו ואני התעקשתי אז נתנו... לא יכול להיות שכל החבילות שאני מקבל מחו"ל מגיעים עם מדבקה ומישראל לא צריך, פשוט בדיחה עצובה...

Yehuda00

New member
אממ..

אני מקוה שלא יהיו בעיות... תודה אניוואי.. תגיד, מה זה בדיוק "Print a shipping label"? לא הבנתי מה הם רוצים ממני...

noam weissman

New member
לא רלוונטי

אם אתה שולח בארה"ב ומשתמש במדבקות משלוח של USPS אתה יכול להדפיס ישירות מהאתר. לא רלוונטי לישראלים.

אני חושב שבכל ירושלים אני היחידי שהצליח להשיג

CN22 מקורי! יש לי שניים ואני שומר אותם! הייתי כמעט בכל סניף אפשרי בבירה, נאדה, שום זכר לCN22! ביזיון.

Yehuda00

New member
תודה אנשים...

מה הייתי עושה בלעדיכם?
עטפתי את המוצר בכמויות של פצפצים
מקוה שהיא תגיע אליו בסוף... בפעם הבאה אכניס סוכריה או משהו כמו שאמרתם. ומדבקות ירוקות אולי אדפיס כמות רצינית באופן חד פעמי וזהו.

למעלה