מכינות

MStardust

New member
מכינות

שלום, האם ידוע למישהו מדוע משרד החינוך חסם אפשרות גישה של תלמידי תיכון למכינות? והאם ידוע לכם על אפשרות לקבלת אישור מיוחד? אם כן עם מי עלי ליצור קשר? תודה מראש. (וכן, כמה מתקרצץ מצידי את אותו המסר תמצאו בפורוםפ מערכת החינוך :) )

../images/Emo6.gif רציתי להפנותך שמה ../images/Emo3.gif

אפשר אולי לשאול גם בפורום מורים אולי מישהו מהם עזר פעם לתלמיד

MStardust

New member
נאוה יקרה, תהיתי.

הרי חוק חינוך חובה לא חל עלי יותר, האם למשרד החינוך עדיין יש "מילה" בכל הנוגע להחלטות הקשורות ללימודים? האם ייתכן שאותה מכינה פשוט לא מעוניינת בתלמידי תיכון ומה שנמאר לי הינו תירוץ? אוי בירוקרטיה, איך אפשר איתה.. תודה רבה לך!

אני לא יודעת! אבל אם תבקשי את דעתי

אז אני יכולה להרהר בקול רם על הנושא... יכול להיות שסיום תיכון הוא קריטריון קבלה למכינה. האם יש שם קריטריון לגבי שירות צבאי? משרד החינוך - אין לו מילה עלייך אבל... אם יש לו קשר כלשהו למכללה - יכול להיות שיש לו מילה עליה. אולי תספרי לנו במה מדובר? איזו מכינה? באיזו מכללה? למה עכשיו, ומה אמרו לך במכללה?

MStardust

New member
הירהורים יחד

ראשית ערב טוב! אז ככה. אין שום קריטריון הדורד 12 שנות לימוד ע"מ להכנס למכינה. בקשר לשירות הצבאי לא חושבת שיש אך לא התעמקתי בזה. אני אצרף קישור לאתר הבית של המכללה למטה. היום שוחחתי עם מישהי שאמרה לי שבעבר המכינות קיבלה תקציב קטן לתלמידי תיכון והיום עקב קיצוצים זה לא מתאפשר(האומנם?). מדובר במכינה במכללת תל חי.. בפעם הראשונה שפניתי אליהם בעצמי הם ענו לי בשלילה מיד. והפעם ניסיתי לפנות דרך מישהו..פרוטקציה נקרא לזה. וגם אז נעניתי בשלילה.. ( :/) בעצם, זו האפשרות האחרונה שנשארה לי. עשיתי כלכך הרבה שגיאות בעבר. והיום סוף השנה ואני לא רשומה בשום מסגרת. אמרו לי לחכות לגיל 18 ואז להכנס למכינה (קבלה מגיל 18). אוף..הכאב ראש מתחיל שוב.. אין לי מושג מה יהיה איתי בסופו של דבר. אני כל הזמם חלמתי על גדול והזנחתי את ההווה ועכשיו ההוה מונח מולי ואין לי מושג מה לעשות בו. טוב אני לוקחת אחריות מלאה למצב שלי. זה חשוב לציין. אני לא מאשימה את המערכת, התיכון שלמדתי בו עד כיתה ט' גילה נכונות רבה מאוד להתגמש עד הסוף בשבילי. מה לא עשו בשבילי שם וסובבתי את הגב להכל. זהו, הדלת חזרה לאינטרניים סגורה לפחות מבחינתי (וגם בכל שאר המקומות שבדקתי שצחקו לי בפרצוף..שאמרו שאני מקרה חריג..) ניסיתי לתקן ללא הצלחה. וזה המצב כרגע. באיזור שלי אין אפשרויות כמו באיזור המרכז. (למרות שבדקתי מסגרות גם שם.) אני לא יכולה לבחור באמת. זה מקומם אותי שקיימות שבלונות כאלו שמי שלא "משתבלן" לתוכן חבל עליו.. היחס של אנשים כלפיך אם אתה קצת שונה. התוויות האלו שמדביקים. נמאס לי מכל זה.. אני מקווה שיבוא יום ואני אוכל להשתתף בשינוי. ובנימה אופטימית זו

אני שולחת לך מסר עם טלפון של אישה

מקסימה ממחוז צפון של משרד החינוך. היא קשורה למשרד ביקור סדיר ומניעת נשירה מבתי הספר. דברי איתה (יש על מי לסמוך) אם רק אפשר, היא תסייע לך בהצלחה!! ותעדכני אותנו איך זה נגמר. אם את צריכה מאיתנו סיוע נוסף - רק תגידי...

למעלה