מכינות

AlexB94

New member
מכינות

שלום לכולם, אני רוצה להרשם ללימודי רפואה בארץ אך ציוני הבגרות שלי לא משהו והפסיכו' עוד פחות..
הבנתי שאפשר לעשות מכינה קדם-אקדמית וציונה יחליף את ממוצע הבגרויות...אז יש לי כמה שאלות:
1. קודם כל, יש כאן מישהו שהתקבל ללימודי רפואה בדרך זו?
2. המלצות, כדאי או לא?
3. הבנתי שבחלק מהמוסדות יש מבחן קבלה למכינה, בד"כ במתמטיקה, יש צורך להתכונן למבחן או שהוא ברמה בסיסית? של כמה יח'?
4. כמה זמן בד"כ אורכת המכינה? שנה אקדמית? חצי שנה?

אשמח לעצות, הכוונות ודעות כנות,
תודה רבה רבה!

מכינה קדם אקדמית

שלום

ישנן שתי מכינות: מכינה קדם אקדמית באוניברסיטאות (אכן לומדים כמה מקצועות ברמה של האוניברסיטה וזה מחליף את תעודת הבגרות) ויש מכינה רגילה לשיפור בגרויות.
המכינה האוניברסיטאית ברמה גבוהה מאוד, הלימודים בה מאוד אינטנסיביים וקשים. על מנת לעבור לרפואה דרך המכינה הזו עליך לקבל ציונים גבוהים מאוד ולא קל לקבל ציונים כאלו. מעבר לרמת הקושי ודרישות הציונים, ישנה בעיה (כך לפחות היה לפני כמה שנים) שלא כל האוניברסיטאות מכירות בציוני במכינה שנערכה באוניברסיטה אחרת.

לעומתה, המכינה הרגילה לשיפור בגרויות בהרבה יותר קלה, פשוטה וישנם בגרויות שניתן גם ללמוד לבד ללא צורך כלל בקורס / מכינה. שיפור בגרויות זה תהליך שאמנם גוזל זמן (על מנת להגיע למצויינות) אבל זהו תהליך בטוח ופשוט יותר.. קל יותר לקבל 98 בבגרות בהיסטוריה מורחב למשל מאשר לקבל 98 בפיזיקה במכינה האוניברסיטאית (יש להם מספר מצומצם ביותר של מקצועות לימוד ).

אגב, את הפסיכומטרי תצטרך לשפר בכל מקרה, אין פטור מפסיכומטרי במידה ועושים מכינה אוניברסיטאית... :p

בהצלחה ענקית !
אם יש לך שאלות נוספות
אענה בשמחה

yor1010ron

New member
כדאי מאד.

היי אלכס,
אני התקבלתי אחרי מכינה בעברית ואני ממליץ בחום על המסלול.
נדרשת השקעה מרובה, ללא ספק, אבל אתה שרוי בחממה לימודית ותמיד תזכה לעזרה מהמורים והחברים.

בעברית אין מבחן כניסה ואורך המסלול - 2 סמסטרים (שנה אקדמית), עם שמירת מקום בחוגים השונים ע"ב ציונים עתידיים.

אשמח לענות על שאלות נוספות

למעלה