מכינות קדם-צבאיות?

אילתושי

New member
מכינות קדם-צבאיות?

שלום, איך אני יכולה לדעת איזה מכינות יש, איפה הן ומה עושים בהן? אולי מישהו מחברי הפורום הולך לעשות שם ש"ש (או עשה כבר), ויכול להמליץ לי? (לא מצאתי בקישורים וכו' בשום מקום.)

חוֹפִית

New member
יש הרבה מכינות קדם צבאיות....

מה שאני יכולה לזכור כרגע זה את מכינת נחשון, רבין כבר אמרו לך... אוי דווקא בדקנו מכינות, אבל אני לא נזכרת..... רק המלצה קטנה, לפני את הולכת למכינה תבדקי אותה ואת האנשים בה היטב. לי מכינה היה נשמע הרעיון הכי קוסם בעולם לפני שבדקתי אותן והסתכלתי על מה עושים שם בתכל'ס (וכמובן שזה פשוט האופי שלי, ויכול להיות שאת דווקא תאהבי...)

אילתושי

New member
טוב, זאת לא היתה כל הכוונה שלי..

האמת היא שאין לי כמעט שום מושג מה עושים במכינות. פשוט מישהי שאני מכירה הלכה למכינה בקיבוץ נתיב הל"ה, היא אמרה שנורא כיף שם ושאני חייבת לעשות את זה גם. לפי מה שהבנתי הם שבוע אחד עושים כל מיני פעילויות בקיבוץ ובאיזור, ושבוע אחרי זה מטיילים. ואחרי זה גם עוד מישהו אמר לי שהוא הולך למכינה בצופן, אבל לא שאלתי איזה ומה עושים שם. אז אם אפשר - הסבר קצת יותר מפורט? אגב, אני אילת (כמו העיר), ואני עולה לי"ב. גרה בצור הדסה, שזה ליד ירושלים.

עִידן

New member
כתבתי פעם

בהודעה הזאת. מספר שלוש מדבר על מכינות - באופן מאוד מאוד כללי, אבל זה יתן לך מושג ראשוני.

מהרהרת1

New member
ואגב אילת.. מי אמר לך שהוא הולך...

למכינה בצפון? כי יש לי כמה חבר'ה מצור הדסה במיצר:)

מהרהרת1

New member
מכינת מיצר, הסבר מפורט...

הי אילתושי, אני הולכת בספטמבר למכינה הקדם צבאית בקיבוץ מיצר, שנמצאת בדרום רמת הגולן. ההסבר שאני אתן לך פה הוא לא לגמרי מדויק והוא מסתמך רק על מה שאני הספקתי בעצמי לקלוט משיחות עם מכינאים וכו'. מכינות קדם צבאיות בדרך כלל נקראות כך רק בגלל שהן מתרחשות שנה לפני הצבא ולא בגלל שהן באמת מכינות אותך לצבא או משהו כזה. יש מכינות שיש בהן יותר דגש על צבא, ספורט, מורשת קרב וכו' (אני חושבת שבנחשון, לדוגמא) אבל רוב המכינות פשוט מתעסקות בשילוב של לימודים עם עבודה קהילתית, היחס משתנה ממכינה למכינה (לדוגמא במיצר עד עכשיו היה נהוג להקדיש יוםבשבוע לעבודה קהילתית, בזמן שבמכינת רבין מקדישים יומיים או שלושה) הלימודים הם בנושאים שונים כמו פסיכולוגיה, פילוסופיה, אתיקה, חברה, לימודים שקשורים לארץ ישראל, ליהדות ועוד. למעשה ברוב המכינות המכינאים עצמם הם אלה שבוחרים את נושאי הלימוד וגם הלימודים לא נעשים בדרך שגרתית כמו בבית ספר אלא בדיונים פתוחים, טיולים, חברותות (קבוצות לימוד של עד ארבעה אנשים) וכו'. בגלל שבמכינות, בניגוד לרוב שנות השירות, יש כ40-50 אנשים, אז יש גם דגש על חיי קבוצה, על ניהול עצמי ועל צורת חיים משותפת וגם לעניין הזה מוקדש חלק מהזמן, בפעולות חברתיות, בטיולים, בשיחות קבוצה ועוד. יש מכינות כמו מיצר שבה כל אדם נמצא ב"ועדה" מסוימת שאחראית על פן אחר של החיים במכינה, ויש גם החלטות שמתקבלות בהצבעה על פי רוב וכו'. העבודה הקהילתית ברוב המכינות היא לא הדבר המרכזי (אני אישית התלבטתי הרבה בגלל זה האם ללכת למכינה או לשנת שירות) מלבד מכינת רבין שמקדישים לעניין יותר זמן וחשיבות. כעיקרון מכינה זה משהו שאמור לעצב אותך כבן אדם, מבחינת השקפות, מבחינת שאלת שאלות, מבחינת סקרנות ולימוד. והם פועלים בתקווה לתת לך את הכלים המתאימים שבעזרתם תוכלי לתרום גם לאחרים בעתיד. מה שכן, ניתן לבוא עם הצעות שונות (אני למשל אבקש עוד יום לעבודה קהילתית במכינה שלי) ויכול להיות שהן יתקבלו. ב"מיצר" מכינים אותך ל"מנהיגות חברתית", שזה השם הפלצני ללקיחת אחריות אישית וקבוצתית, התמודדות עם בעיות ועם אנשים, עצמאות ולקיחת יוזמה. בגלל זה בעצם כל מחזור מעצב את האופי של המכינה והיא משתנה משנה לשנה. קיימות מכינות דתיות ומכינות לבנים או לבנות בלבד. יש מכינות שהדגש בהן הוא על קירוב בין דתיים לחילוניים (כמו למשל "אדרת", שנמצאת ליד בית שמש אם אני לא טועה). יש מכינות שיש להן מניע אידאולוגי מסוים, והלימודים שם נעשים ברוח האידאולוגיה שלהם, כמו למשל מכינת רבין, למרות שהם לא מגבילים אף אחד מלהכנס לשם (זאת אומרת, גם אם את ימנית דתייה את יכולה ללכת לרבין, אבל מההתרשמות שלי את תהיי במיעוט). יש גם את מעיין ברוך שאני לא יודעת עליה הרבה, נראה לי שהיא די טובה. אם מעניין אותך הנושא של מכינה (ואם הגעת עד פה בקריאה כנראה שזה די מעניין אותך) מומלץ שתפני לגורמים קצת יותר סמכותיים ממני ותקבלי עוד פרטים. מקווה שעזרתי לך בכל אופן..

keynant

New member
עוד הבדל של מכינת רבין מול השאר...

בשאר המכינות יש תשלום חודשי של בין 600 ל-800 שקל(אתה משלם למכינה.) ברבין, לא. זה משפיע כמובן על החיים במכינה(אין תקציב גדול...) אך מאפשר קבלה ללא אפליה.

אילת אולי זה יעזור

אולי זה יוכל לעזור לך להבין קצת יותר טוב, זה קישור לאתר של המכינה, שם נמצא כל מה שרצית לדעת ולא העזת לשאול... מקווה שעזרתי.

pekan69

New member
../images/Emo45.gif לטאגליינס

- ההודעות על מכינות חוזרות על עצמן סבבה אם יהיה ריכוז בנושא.

yuvalz

New member
היי. אני סיימתי השנה את מכינת רבין

ואני יכול לספק לך הסבר מפורט על המכינה: המכינה עומדת של שלושה מרכיבים מרכזיים - לימודים, חיי קבוצה ועבודה קהילתית. בלימודים אנחנו לומדים מה שמעניין אותנו - לפני תחילת השנה היינו צריכים לבחור נושאים שאותם אנחנו לומדים. הלימודים מתקיימים אצלנו בשעות הבוקר, כמובן שאין מבחנים והמטרה היחידה שלהם היא העשרה עצמית. אנחנו למדנו נושאים כמו פילוסופיה, פסיכולוגיה, בטחון-לאומי, יהדות וכו'. חיי קבוצה - מכינת רבין היא המכינה היחידה ששמה דגש רחב על חיי קבוצה - והראיה היא שאצלנו מחזור של 50 אנשים לא חיים בקבוצה אחת אלא בשתי קבוצות נפרדות, כך שאפשר יהיה ליצור יותר אינטימיות בתוך הקבוצה ולאפשר מקום ביטוי לכולם. הרעיון אצלנו של חיי קבוצה הוא ניהול עצמי של המכינה בהרבה מאוד תחומים - כל מה שאנחנו רוצים להוציא לפועל, עלינו להכין. ארוחות - אנחנו מכינים וכד'. הצוות הבוגר נמצא שם רק כדי ללוות ולעזור. החלטות, גם קריטיות, אנחנו מקבלים. חוצמזה אצלנו יש דגש רחב על ה"דינמיקה" של הקבוצה. בכל שבוע יש שיחה די ארוכה בלילה של הקבוצה לבד (בלי ליווי) שבה דנים על כל מה שאנשים רוצים להעלות - החל מהחלטות וכלה בשיחות על היחסים הבין-אישיים בקבוצה. פעם בשבוע יש שיחה עם עובדת סוציאלית על היחסים הבין-אישיים בקבוצה, ופעם בשבוע יש מליאה של שתי הקבוצות יחד - כדי להחליט החלטות כלל-מכינאיות. עבודה קהילתית - כמו שנאמר, אנחנו שמים הכי הרבה דגש על עבודה קהילתית. יש לנו עבודה 3 ימים של עבודה קהילתית באחד מהמרכזים בחיפה, יקנעם, קרית-ים וקרית-טבעון. אנחנו מפעילים מועדוניות וחוגים לפי העניין שלנו. יש במהלך השבוע הרבה חלונות בלו"ז כדי להכין את העבודה הקהילתית, כמו כן אחד הנושאים בשיעורים הקבועים עוסק בחינוך ואחר באופן ישיר בסוגיות בעבודה הקהילתית. אצצלנו נחשוב פעמיים לפני שנבטל עבודה קהילתית כדי לצאת לטיול או למשהו אחר.

pekan69

New member
../images/Emo45.gif

כל הכבוד! עכשיו אני באמת קורא לצרף את זה לטאגליינס...אם אפשר.
.

keynant

New member
סיימת השנה?

אני התקבלתי למכינת רבין, אבל בסוף לא הלכתי. הייתי בכל המיונים, מצד שני...אם היית במיונים, אולי אתה זוכר-בחור נמוך עם הרבה שער, שכל הזמן הסתובב עם נטע(הראלי) ואיתמר...

liyale

New member
למה מכינה ולא ש"ש או גרעין נ"חל?

לא יודעת אם כדאי לעשות מכינה קדם צבאית, כמו שכדאי שנת שירות (התנדבות). אני עשיתי ש"ש במסגרת גרעין נ"חל וזה הדבר מדהים. אם זה עדיין רלוונטי עבורך... שווה שתבדקי גם את האופציה הזאת- קומונות/ גרעין. לתק"ם יש אפשרויות. מומלץ בחום מסלול נ"חל של תנועות נוער, כמו השומר הצעיר, מחנות העולים, חוגי סיירות וכו'. במכינה הכל מוסדר ומלמדים אותך המון דברים, אבל גם בש"ש לומדם לא פחות ומתנסים לא פחות- בחיי קבוצה, שיתופיות, עשייה ערכית ופשוט תחושת סיפוק מאד גדולה. אז אני מקווה שזה עגיים מדבר למישהו, זה לפחות נסיוני האישי.... בהצלחה!

למעלה