מכינה קדם אקדמית

טסלר

New member
מכינה קדם אקדמית

מישהו עבר את זה? האם זה שווה את זה? אני אישית עושות בהכל חמש יחידות כולל פיסיקה האם אני צריך את זה או שאני אוכל להסתדר באוניברסיטה גם בלי זה עתידים ממנים את הרוב והעלות למועמדים היא 500 שח כך שזה לא כל כך יקר אם לא לקחת בחשבון את הקטע של האוכל

wiz

New member
כדאי באמת ?

אני די רוצה ללכת, גם כדי להתרגל לאווירה של הלימודים, וגם כדי להשלים פערים שבוודאי יש לי... ד"א, אם אני הולך למכינה, ומוציא במבחנים ציונים טובים (אני הבנתי שיש מבחנים, זה נכון?), אז זה ישפר את הסיכויים שלי להתקבל למוסד, גם אם הבגרות לא תהיה הכי טובה ?

יוסי99

New member
המ..

בעקרון אם אין לך בעיה מיוחדת, ואתה עושה בגרות מלאה ריאלית, וזה מספיק לך להתקבל לאן שאתה רוצה, זה די בזבוז של שנה. עדיף להתחיל ללמוד ולהסתגל תוך כדי. מכינה זה אמנם עוזר, אבל עד כמה שידוע לי המטרה העיקרית זה לשפר בגרויות למי שלא התקבל למה שרצה. בנוסף, למקצועות מסוימים (רפואה בת"א למשל) יש מכינה ספציפית בתחום מסוים (בד"כ פיזיקה\\כימיה\ביולוגיה למי שלא למד את זה בתיכון). אבל זה תלוי בחוג. תברר את זה מול האוניברסיטה. ובגדול, פשוט תבדוק את המערכת של השנה הראשונה שלך מבחינת קורסים. אם הם דורשים ידע מוקדם כלשהו, אולי אתה זקוק למכינה. אבל אם זה כמו שבד"כ, שיש ביניהם הרבה קורסי מבוא שלא דורשים ידע קודם, אז מיותר לדעתי. יש לציין שכף רגלי לא דרכה במכינה, אז אני לא ממש יודע על זה שום דבר ספציפי חוץ מהעובדה שאומרים שזה קריעת תחת. שיהיה בהצלחה

wiz

New member
אנחנו לא מדברים על אותו דבר...

התכוונו למכינה שתתקיים בחופש, יולי-אוגוסט, במתמטיקה ובפיזיקה (על איזה בזבוז של שנה אתה מדבר
). זה אמור להיות בתנאי פנימיה (למי שלא גר בקרבת המוסד), ו"עתידים" ממנים את רוב העסק. מי שנרשם משלם 500 שקל בלבד (והוצאות אישיות כמובן). ב"עתידים" אומרים שההרשמה למכינה לא באה במקום בגרויות, ולכן באה השאלה שלי... האם הם (עתידים, צה"ל, המוסד...) בכלל מתחשבים בציוני המכינה, וישתמשו בהם בנוסף (או אולי במקום) ציוני הבגרות

יוסי99

New member
אוקיי

אז לא מדובר ב"מכינה" - שנה שלמה שלומדים את כל מה שחסר לך בבגרות וכד´ ועוד נושאים, ומהווה תחליך לת. בגרות. - אין לי מושג אם הם מתחשבים. בכל מקרה רצוי שתבדוק מהם הנושאים שמעבירים שם בפיזיקה מתמטיקה, אם זה משהו שמוכר לך או שמדובר בדברים חדשים. אם זה לא מוכר לך, מאד מומלץ כן לקחת את המכינה. מצד שני, אני ממליץ גם איפשהו לקחת חופש לפני הלימודים, לדעתי הטעות הכי גדולה שלי זה שלא יצאתי לחופש בכלל, וזה מאד מקשה אח"כ ללמוד ולהתרכז.

greenguy2002

New member
בזבוז של חופש לדעתי...

אני שייך לעתידים מחזור א, ואני לא עברתי את המכינה הזאת, דיברתי עם הרבה אנשים שעברו את זה, ולדעתי זה פשוט בזבוז של החופש. כל מי שיש לו תעודת בגרות יודע מספיק בכדי להתחיל ללמוד בטכניון(או בכל אויברסיטה). ובכלל כל הקטע של בית ספר תיכון יורקתי או פחות יוקרתי, פרטי או ממשלתי זה הבולשיט הכי גדול, מה שצריך לקבל בתיכון זה את הידע הבסיסי שמקבלים בכל בית ספר ברמה של 4 יחידות ותעודת בגרות טובה, ואת ה-100 בדרך כלל קל יותר לקבל בבתי ספר שלא נחשבים "יוקרתיים". לא הרגשתי שום פערים או קושי מיוחד מזה שלא עשיתי את המכינה, להיפך, בחודש וחצי הראשונים למדנו בעצם חומר שלא שווה אפילו כתיבה בזמן הרצאה(מספרים טבעיים, הגדרת נגזרת, מספרים מרוכבים...). הקורסים של הסמסטר הראשון הם דיי בסיסיים ויכניסו אותך לאווירה של הלימודים, אין צורך ללכת למכינה הזאת כדי להכנס לאווירה. תהנה מהחופש שלך, החופש בין בית ספר לתחילת הלימודים בטכניון זה החופש הכי הכי שהייה לי עד עכשיו...

mmhbk

New member
הייתי במכינה כזאת

אני במחזור ב של עתידים. זה המחזור הראשון שקיבל את המכינה. הכל תלוי איפה המכינה תתקיים. אם זה בבראודה, אל תלכו כי זה סתם בזבוז של זמן עם מורים ממש גרועים. יכול להיות שהם למדו את הלקח משנה שעברה אבל אני לא חושב. חוץ מזה אוניברסיטאות אחרות לא מתחשבות במכינה הזאת. במשך חודשיים ומשהו הם ניסו לדחוף לנו בכוח חומר של שלוש שנים, ואנחנו היינו מיד אחרי בית ספר ונורא עייפים לכן לא ממש השקענו ויצאו לנו ציונים על הפנים (חוץ ממני ועוד כמה כי היה לנו רקע של 3 יחידות מהתיכון). כל שבוע הגיעו אנשים מטעם עתידים ובלשון המעטה הם לא היו מרוצים מהציונים שלנו. אני מגדיר את המכינה הזאת כאסון למרות הנתון הסטטיסטי המעניין: כמעט כל מי שלמד במכינה עבר את סיווג פיסיקה בטכניון.

למעלה