מכינה לרפואה

מכינה לרפואה

שלום חברים, יש לי מספר שאלות אודות המכינות לרפואה (בדגש על המכינה באוניברסיטת תל אביב/העברית):

1. מהו ממוצע הבגריות והפסיכומטרי הדרושים על מנת להתקבל למכינה לרפואה באוניברסיטת תל אביב/העברית?

2. אלו מקצועות לומדים שם? במידה ולמדתי מקצועות כמו כימיה 5 יח' ואנגלית 5 יח', האם אלמד פחות מקצועות במכינה?

3. מהו אחוז המתקבלים לרפואה מכל אחת משתי המכינות הנ"ל?

4. הייתם ממליצים למכינה למי שתעודת הבגרות שלו לא טובה מספיק (ויאלץ לשפר אותה במשך שנתיים לפחות)?

DICDOC

New member
לדעתי חבל ללכת למכינה

מכמה סיבות:
1. יותר קל ללמוד ולהצליח בבגרויות (גיאוגרפיה, תנך, היסטוריה וכו') מאשר ללמוד פיסיקה כימיה ומתמטיקה במכינה. חומר יותר קל, הרבה פחות עומס ולחץ (אפשר לעבוד תוך כדי, לעומת המכינה שלא כל-כך אפשר). את הבגרויות אפשר לעשות בשנה, ואת זה אני אומר מהיכרות של כמה אנשים ששיפרו כמעט את כל התעודה, וגם מניסיון אישי שלי - משפר המון ואסיים במועד קיץ הקרוב.

2. המכינות פותחות לך אופציה להתקבל רק בעברית ובתל אביב. כלומר, הסיכויים שלך קטנים בחצי כי הטכניון ובאר שבע לא מקבלות את תוצאות המכינה. לא חבל?

3. הלימודים במכינה יקרים. יותר יקרים משנת לימודים לתואר ראשון. וכמו שכתבתי, קשה מאוד מאוד לשלב עבודה. לעומת זאת, בגרויות אפשר לשפר בחינם דרך מכללות מסוימות לחיילים משוחררים או אפילו ללמוד לבד.

קצת הבהרות לגבי המכינה שנראה לי שפספסת:
אין מכינה לרפואה. יש מכינה מדעית, הנדסה, מדעי הרוח ומדעי החברה (או משהו כזה... לא זוכר). בהרשמה לא משנה איזו מכינה עשית, אבל בשביל להגיע לציון הדרוש לרפואה תיאלץ לעשות את המכינה המדעית/הנדסה כי הבונוסים שם יותר גבוהים. לימודים קשים, רמה של 5 יחידות מתמטיקה, פיסיקה, ביולוגיה, מחשבים (יש בחירה) ואנגלית.

לסיכום, למי שרוצה ללמוד רפואה עדיף, לעניות דעתי כמובן, לשפר בגרויות.

בהצלחה!

למעלה