מכיוון שלא נשאר לו עוד הרבה זמן, ומכיוון שהכהונה שלה ממילא תימשך לא יותר מכמה חודשים שלאחריהם הספר כבר לא יהיה רלוונטי, אינני יכול לדחות עוד את קריאת

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
עוד לא התקדמתי יותר מידי כי אני קורא עוד ספר במקביל (מה שאני לא עושה על-פי רוב אבל מכיוון שנשארו לו שבועות ספורים אז התעוררה תחושת דחיפות להתחיל לקרוא את הספר) ויש לי עוד כל מיני דברים לעשות, אבל אם לסכם את מה שנראה לי עד כה...

היא בן-אדם חזק. היא בן-אדם נחוש. היא אידיאליסטית. אמא הייתה דמות חזקה ברקע.

הספר עצמו והסיפור מעניינים, קלילים, זורמים.

סה"כ עד עכשיו אני מרוצה מהספר ומרוצה ממנה כבן-אדם ממה שאני מבין עליה ועל האופי שלה עד כה.

זה מתקדם טוב. אחזור שוב פעם בשלב מאוחר יותר ולאחר שאסיים את הספר בשביל סיכום רחב, מקיף וממצה יותר (y)

בון דוק

Well-known member
עוד לא התקדמתי יותר מידי כי אני קורא עוד ספר במקביל (מה שאני לא עושה על-פי רוב אבל מכיוון שנשארו לו שבועות ספורים אז התעוררה תחושת דחיפות להתחיל לקרוא את הספר) ויש לי עוד כל מיני דברים לעשות, אבל אם לסכם את מה שנראה לי עד כה...

היא בן-אדם חזק. היא בן-אדם נחוש. היא אידיאליסטית. אמא הייתה דמות חזקה ברקע.

הספר עצמו והסיפור מעניינים, קלילים, זורמים.

סה"כ עד עכשיו אני מרוצה מהספר ומרוצה ממנה כבן-אדם ממה שאני מבין עליה ועל האופי שלה עד כה.

זה מתקדם טוב. אחזור שוב פעם בשלב מאוחר יותר ולאחר שאסיים את הספר בשביל סיכום רחב, מקיף וממצה יותר (y)
תודה אבל אין צורך לעדכן
היא לא מעניינת
לא השאירה חותם, סתם משעממת.

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
תודה אבל אין צורך לעדכן
היא לא מעניינת
לא השאירה חותם, סתם משעממת.
על מה אתה מדבר? היא תהיה נשיאה בערך חצי שנה 😂

על כן, בין אם מעניינת כשלעצמה ובין אם לא, היא תהיה מעניינת בהכרח, בסופו של דבר, וזאת בזכות המשרה הרמה והכוח הרב שהיא תחזיק בו, גם אם כרגע היא "רק" סגנית הנשיא.

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
אתמול ולאחר שחזרתי ממבחן סוף הקורס ב"פילוסופיה של החינוך", סוף-סוף סיימתי את "בדרך שלה" על קמלה האריס מאת דן מוריין. בדיוק בזמן בשביל חודש ההשבעה המשוער שלה לנשיאות. לא שבמצב רגיל באמת לוקח לי כזה הרבה זמן לקרוא ספר באורך הזה, דרך אגב, כן? אני מקווה שזה ברור. פשוט כבר קראתי ספר אחר במקביל (עוד דבר שעל-פי רוב אני לא עושה אותו) אבל כאמור, ביידן גוסס והזמן דוחק, ולכן מיהרתי לקרוא את הספר.

אז, קמלה האריס, נשיאת ארצות הברית הבאה, איזה מן בן-אדם היא? כפי שאמרתי, ובתור התחלה, היא בן-אדם חזק. היא בן-אדם נחוש. היא אידיאליסטית. אמא שלה הייתה דמות חזקה ברקע.

יותר מזה, היא מאמינה בפוליטיקה תקיפה, היא קשוחה, היא שנונה, היא קפדנית, היא חרוצה, היא חכמה, רבת-פנים ורב-תקבותית. קמלה האריס לא מפספסת הרבה ושוכחת אפילו פחות.

הרחק מהמצלמות היא מפגינה אמפתיה וטוב לב כלפי אנשים שלא יכולים לעזור לה, אבל אנשים שמכירים אותה היטב טוענים שהיא קרה ומחושבת.

בספר כתוב שהיא "אמנם חיה לעין הציבור האמריקאי כולו, אבל היא לא חושפת פרטים אישיים רבים על עצמה. היא אנינת טעם ונהנית לבשל ולאכול במסעדות משובחות ובמזללות נידחות".

קמלה האריס מספרת על אמא שלה שהיא "לימדה אותה כמה חשוב לעבוד קשה" ו"להאמין בכוחה לתקן עוולות".

קמלה האריס היא בן-אדם שמשאיר רושם רב. משהו בה תמיד חודר.

בספר מסופר ש"האריס הייתה לנשיאת איגוד הסטודנטים השחורים למשפטים בהייסטינגס. אבל אנשים שהכירו אותה שם אמרו שלא בלטה. היא לא סיימה את הלימודים בהצטיינות כלשהי".

נו טוב, אני מניח שאנחנו לא באמת צריכים להיות מופתעים. הרי ציונים הם לא באמת מדד לשכל. לא בלטה? לא סיימה את הלימודים בהצטיינות? מזכיר לנו מישהו? :)

__צילום מסך_2-7-2024_23357_he.wikipedia.org.jpeg

עוד מסופר על קמלה בספר, ש"כתובעת, היא אכפה נחרצות את חוקי קליפורניה שנחקקו במטרה למנוע אחזקת נשק בידי אנשים שלא צריכים להחזיק בו".

עוד ציטוטים מתוך הספר:

"האריס האנרגטית לא חששה לקחת תיקים קשים והייתה ממוקדת כלייזר ושאפתנית".

"ננסי אומאל,י פרקליטת המחוז דאז, ראתה שהאריס מצטיינת במיוחד עם קורבנות צעירים של תקיפה מינית. היא ידעה להרגיע אותם ולהחזיר להם את הביטחון. חלק מהצעירים והצעירות האלה יצרו איתה קשר זמן רב אחרי שהמשפטים בעניינם הסתיימו, מתוך אמונה שהאריס מבינה מה עובר עליהם".

"כשהיא דיברה עם אנשים, היא יצרה קשר עין...היא גרמה לכל איש ואישה שדיברה איתם להרגיש שהם האדם החשוב ביותר בחדר".

"קמלה עשתה רושם של הגינות וטוב לב. אם נתנו לה חדר, היא התחברה עם האנשים".

"לעיתים קרובות האריס הגיעה למטה לפני עלות השחר"?

"האריס ניחנה בהתלהבות, בקסם ובכריזמה שמשכו מתנדבים והניעו אותם להפיק מעצמם את המיטב".

"היא התבלטה בכישרון, בכריזמה, באינטליגנציה, בנחישות ובנכונות להילחם בעוז".

"הכרזתה המוקדמת של האריס, שנתיים לפני הבחירות, נהפכה לטקטיקה שלה בהתמודדויות: להתייצב מוקדם, בגדול ובכוח במטרה להקטין את מספר המועמדים הסבירים בפריימריז הדמוקרטיים" (קצת מזכיר את טראמפ, לא?).

"האריס הייתה לפעמים קשוחה לעובדיה, קצרת רוח ונוקשה".

"מבריקה, מעורה בפרטים, קשוחה, תחרותית".

"מנהיגה, חכמה, פעילה, רב-הישגית".

"תובעת חכמה, קשוחה ומנוסה שהתנגדה באופן עקבי לוול סטריט".

"בסירובה להתראיין חיזקה השקפה קיימת בין כתבים ויריבים שהיא זהירה יתר על המידה".

"היא יצרה לה בעלי ברית וחילקה טובות, בידיעה שתרצה לקבל את תמורתן בשלב מסוים".

"בהינתן מעמדה, האריס התכוננה להוביל את ההתנגדות לנשיא המפתיע, החריג והמפלג, שהיה בעיניה גם גזען" (טראמפ).

"רבים מעובדי הסנאט החיוניים גילו שקל הרבה יותר לגשת להאריס מאשר אל רוב עמיתיה. הנגישות הזאת השתלמה לה".

"היא מישהי שפשוט מעניין מאוד להיות איתה".

"בניגוד לקוואנו, שלמד בייל לתואר ראשון ולימודי משפטים וסיים בראש המחזור, האריס למדה משפטים בבית-ספר ציבורי באזור טנדרלוין בסן פרנסיסקו ובהחלט לא הייתה מצטיינת השכבה. אבל היא הכירה את החוק היטב והפגינה מיומנות של פרקליטה מנוסה בבית המשפט כששאלה שאלה שנגעה ללב העניין העומד על הפרק".

"היא עושה רושם של אישה חכמה ביותר, חמימה, נלהבת, ואולי הכי חשוב, מישהי שמגלמת בדמותה את השאיפות והמאבקים של כל אמריקאי".

"משתתפים בקבוצות מיקוד אמרו שהיא עושה רושם של מועמדת חזקה ובעלת סמכות מוסרית".

נערך לאחרונה ב:

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
ביידן הפתיע לטובה ובניגוד לציפיות, לא מת במהלך כהונתו. בכל מקרה, אני עדיין מאמין שקמלה תהיה נשיאה, ואף מעדכן את תחזיתי.

קמלה: נשיאת ארצות הברית בין 2029 ל-2037.

קמלה.jpg

רוב הזמן נח

Well-known member

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
הוא לא מת כי חירטטת שטויות. אולי לך שיחליפו לך את כדור הבדולח?
עוד קטנה בנוגע לזה שהוא לא מת-כידוע, וכצפוי מגאון, אני אדם חובב קריאה שקנה וקרא אלפי ספרים. הסוגה האהובה עליי? אוטוביוגרפיות. תת-הסוגה האהובה עליי בתוך הסוגה האהובה עליי? אוטוביוגרפיות נשיאותיות (במובן של נשיאי ארצות הברית ספציפית).

הקטע הכי טוב בנוגע לזה שביידן לא מת במהלך כהונתו, בניגוד למה שכולם חשבו שיקרה, זה שעכשיו הוא יכתוב (או שאולי כבר כותב?) את האוטוביוגרפיה הנשיאותית שלו, שאותה אקנה ואקרא בשקיקה.

רק עכשיו נותר לקוות שהוא לא ימות לפני שהוא יספיק לעשות את זה 🤷‍♂️

170881848-56a140445f9b58b7d0bd74ef.jpg

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
עוד קטנה בנוגע לזה שהוא לא מת-כידוע, וכצפוי מגאון, אני אדם חובב קריאה שקנה וקרא אלפי ספרים. הסוגה האהובה עליי? אוטוביוגרפיות. תת-הסוגה האהובה עליי בתוך הסוגה האהובה עליי? אוטוביוגרפיות נשיאותיות (במובן של נשיאי ארצות הברית ספציפית).

הקטע הכי טוב בנוגע לזה שביידן לא מת במהלך כהונתו, בניגוד למה שכולם חשבו שיקרה, זה שעכשיו הוא יכתוב (או שאולי כבר כותב?) את האוטוביוגרפיה הנשיאותית שלו, שאותה אקנה ואקרא בשקיקה.

רק עכשיו נותר לקוות שהוא לא ימות לפני שהוא יספיק לעשות את זה 🤷‍♂️

צפה בקובץ המצורף 123522
אז לפני מספר שבועות הוא הודיע שיש לו סרטן, שמסתבר שיש לו כבר שנים אחורה, עוד מתקופת נשיאותו, ואני, ברוב גאונותי, ממשפחה עם רקע של רפואה ואקדמיה עוד מהמאה ה-20 המוקדמת, ידעתי להביט בו, ומיד ידעתי שהוא לא בריא, וגוסס.

גאונותו המופלגת של מאור עשתה זאת שוב, רק שבועות מספר אחרי שמאור חזה בהצלחה, כבר ב-2023, את מותו של האפיפיור פרנציסקוס, בשנת 2025.

בכל מקרה, עכשיו כשכבר ברור לחלוטין שלג'ו באמת לא נשאר הרבה זמן, מה שרק מודגש על-ידי איך שמיד עם צאת ההודעה על הסרטן שלו כולם אמרו "לסרטן הזה אין מושג עם מי יש לו עסק. ג'ו הוא לוחם", שזה בדיוק מה שאמרו על ג'ון מקיין, ואנחנו יודעים איך הסיפור הזה נגמר, אני מאוד מקווה שג'ו מתקדם במהירות עם כתיבת האוטוביוגרפיה הנשיאותית שלו, אם בכלל הוא כותב אותה :(

כאמור, שוב פעם, אני אדם קורא. אוהב לקרוא. הספרייה שלי מונה אלפי ספרים ועלתה למעלה מ-200,000 שקל.

והסוגה האהובה עליי? אוטוביוגרפיות.

תת-הסוגה האהובה עליי? אוטוביוגרפיות נשיאותיות (במובן של נשיאי ארצות הברית).

למעלה