מכיוון שירושלמיות

shellyland

New member
מכיוון שירושלמיות

לא יודעות, כאמור, מה זה ים, אמש לקחו אותי צפו"ש ומאמא-עוף לחוף הים של ת"א (חוף ירושלים, אנשים? לא הגזמתם?) ואני, כמו כל ילדה טובה, החילותי מייד חופרת בור עמוק-עמוק בחול. ואז ניטש בינינו ויכוח: האם אני חופרת על מנת למצוא נפט, על מנת להגיע לאוסטרליה או על מנת להגיע לסין? אצלנו, הירושלמים, זה היה בשביל נפט. אנחנו אנשים מעשיים. איך אצלכם? (אגב, זוג האמריקאים שהיו עמנו אמרו שאני חופרת למצוא זהב.)

גנגי

New member
אצלי, כשוכנת חופים לשעבר,

זה היה בשביל למצוא את השכבה המופלאה של הבוץ שלמטה, זה שממנו מכינים מגדלים של נטיפים. פחות מעשי, אולי, מבחינת הכוונה, אך לא פחות מעשי מבחינת התוצאה.

lexigali

New member
בחוף ראשון לא חיפשו כלום.

חפרנו כדי להגיע למים. אבל לחפור כדי לחפש נפט rings a bell, אם כי במעורפל בלבד. מה שבטוח, לא אוסטרליה ולא סין היו המטרה.

nutmeg

New member
ואני חיפשתי

להעביר את הזמן בים - כי היה מה זה משעמם?! חול וחול ומים מלוחים ואיש צועק ארטיק ואמא שלא קונה לי כל פעם שהוא עובר והכל היה דביק, במיוחד אחרי שאכלנו אבטיח... אז מה כבר נשאר לי לעשות? חפרתי!

תלוי (מתייבש ונופל)

אם עושים פִּיגֶש עם מישהו - אז מחפשים את היד שלו אם עושים ארמון אז - מחפשים חול רטוב לנטיפים אם עושים בור - (בו יפול, בשחת יפעל) אז רוצים להגיע למים ובכל מקרה, לא מפתיע שהירושלמים מחפשים נפט. רק ירושלמים. נפט כידוע לא מוצאים בארץ, לבד מעל חוף הים. שם מוצאים אותו גם בלי לחפש ומשתדלים להתרחק ממנו במידת האפשר (מה שבד"כ לא ממש מצליח). נפט בכלל מחפשים במקומות אחרים, אבל מאחר וזה ממש לא אסתטי, אחסוך מכם את התיאור.

למעלה