מכות

חרמון2

New member
מכות

הי הבן שלי בן שנה ושבע ילד טוב שלא דוחף ולא מרביץ בתקופה האחרונה יצא לו להיפגש עם ילדים גדולים ממנו או פיזית או בגיל והם דוחפים אותו ומרביצים לו והוא לא מגיב. לפעמים בוכה נעלב ולפעמים אדיש. ההורים של הילדים האלה כמובן מעירים להם ועושים להם נו, נו, ומסבירים להם שהוא תינוק, אבל זה לא עוזר והם חוזרים לסורם, לא בכוונה מן הסתם. ככה יכול להיות שבמהלך מפגש ידחפו אותו 3-4 פעמים. הפתרון שלא להפגיש אותו איתם לא רלוונטי אלו בני דודים והשאלה שלי עקרונית מה להגיד לילד שלי וללמד אותו? להחזיר אם דוחפים אותו?להגיד לגננת? לא להגיד כלום ורק לנחם אותו כשזה קורה?לקוות שהוא ילמד להחזיר, כמו שטוען בעלי? אני אל רוצה שהוא יהיה ילד כאפות וחשוב לי שהוא ידע להגן על עצמו, בלי אלימות? האם זה אפשרי? כרגע אני אובדת עצות הצעות?

בשלב זה...

שלום רב, בפנייתך את מתייחסת למצבים ולמקומות שונים. ברשותך אתייחס לסיטואציה עם בני הדודים. בני כמה הם? יש משמעות לגיל המציקים. בנך פעוט בן שנה ושבעה חודשים הוא לומד את החיים מהחיים. בשלב זה תפקידך להגן עליו. גם במחיר הרחקתו (בשקט, בלי דיבורים) ממוקדים מסוכנים עבורו. הילד לא צריך להפוך ל"שק אגרופים" של אחרים מתוסכלים או כעוסים. עינת גבע, מכון אדלר.

חרמון2

New member
מכות

ילד אחת בת שנתיים וחודש והשני קטן ממנו בכמה חודשים, אבל פיזית יותר גדול וגם דוחף. למה את מתכוונת להרחיק? לקחת אותו למקום אחר בחדר בבית? לידי?

חשבתי...

שלום רב, חשבתי שהילדים יותר גדולים. אני חושבת שעם ילדים בפער גילאים כזה הוא יכול להסתדר. סמכו עליו! עינת גבע, מכון אדלר.

למעלה