מכות עם מקלות

מכות עם מקלות

היום, בסוף השיעור, שלפו גיא ויובל זוג מקלות אימונים מרופדים. זו הייתה הפעם הראשונה, עד כמה שידוע לי, שהקבוצה עשתה Sparring עם מקלות. אני מניח שרוב מי שעוסק באומנויות הרלוונטיות, יצא לו לקבל את ההלם הזה של להכנס ל"קרב" בפעם הראשונה, ולגלות שכל התכנונים והטכניקות שלו פינו דרך למשהו שנראה הרבה פחות כמו ברוס לי והרבה יותר כמו קטטה לא מאורגנת. ואז, כמובן, עם מאמץ, קרב נהיה משהו אחר - מקבלים פרספקטיבה של קרב, הוא הופך להיות דבר לא אינסטיקנטיבי, אלא מחושב יותר. עדיין יש קטעים של רפלקסים, אבל... עם הנסיון. לחזור עכשיו, פתאום למשהו אחר לחלוטין, עם המקלות, היה מעניין מאוד, והראה לי בדיוק עד כמה, למרות שבזמן האחרון נראה היה לי שאני משתפר כי התרגילים הולכים לי חלק הרבה יותר, עוד רבה הדרך (אל תבינו לא נכון - לא מדובר במייל קיטורים, סתם שיתוף בפרספקטיבה) נ.ב. חיפשתי גם את השיעור של איגור וגם את המפגשון פושינג הנדז, אז או שהתחבאתם טוב מאוד או שלא היה. חבל. האפור

היינו מעבר לשביל ליד העץ

הסתכלתי קצת על האימון שלכם, ועכשיו שאתה אומר שזו היתה הפעם הראשונה דברים נכנסים לי לפרספקטיבה :). זה נראה בדיוק כמונו במהלך השנה הראשונה (כולה!) לאימוני הלחימה.

זו אכן שנה ראשונה לרוב התלמידם

הלחימה החפשית (ולא משנה תחת אילו חוקים) תמיד קשה ומפתיעה ביחס לאימונים של עבודה בזוגות ... הקרבות של אתמול, הכילו חוקי סייף בסיסיים בלבד ועדיין אינם נחשבים לקרב ארניס אמיתי, אך הם היו התנסות חשובה ... גיא ואני מאוד שבעי רצון מתפקוד התלמידים המתחילים, אתמול בקרבות ... גוטמן ואוהד: אנו - כמורים, רואים פרוגרסיה, היכן שתלמיד אינו יודע להביט ... אגב, הקרבות: זה לא המיין אישיו אצלנו בביה"ס ולא יהיו כל שיעור. האינטנסיביות של הקרב, תהיה תלוייה ברצונם של שני המתמודדים ואין בה התחייבות כלפי אחרים - הרוצים מגע קל יותר או לא רוצים קרבות כלל ...

לזה בדיוק התכוונתי

בהתחלה מרגישים מתוסכלים כי לא מצליחים ליישם את מה שהלך כל כך טוב יחסית באימונים הרגילים, ועד הזמן משתפרים. יש לי רק שאלה אחת: המקלות המרופדים לא קלים משמעותית מהנשק במציאות?

המקלות המרופדים קלים ממקלות העץ

באופן משמעותי וכמובן: קלים בהרבה מהחרבות שלנו. תחושת המקל האמיתי בעת קרב תהיה שונה, אך עמ´ שתלמידנו יוכלו לבצע ספארינג של מקלות אמיתיים, נצתרך למגן אותם בציוד מאוד מאוד יקר וגם אז: סכנת הפציעה תהיה גדולה מאוד. בעתיד הקרוב נוסיף לספארינג גם סכין (בטיחותית כמובן), ובעתיד תשולב בלחימת המקל והסכין, גם חבטות, הטלות וקרקע. עיקר התועלת בקרבות אלו, הוא למידת ערך עבודת רגליים, תזמון, יישום ידע אפליקטיבי ובעצם: לראשונה, ההתמודדות נגד מישהוא שאינו נמצא שם לשתף פעולה.

nitzano

New member
המלצה חמה

בעבר למדתי לחימה עם מקל בסגנון יפני המורה טרח להדגיש שהאימונים השבועיים נועדו לקבלת מידע ולא לאימון. את האימון העיקרי יש לעשות מעבר שעות האימון .חברי לאימונים דאז crane ואני הוספנו לעצמנו עוד 4 שעות שבועיות ליישום טכניקות הקאטה .עם הזמן השתפרה גם הזרימה והשליטה עד כדי כך שהקרב הפך למשחק שח מט קרבי .כעבור 4 חודשים באחד האימונים בדוגו החליט הסנסיי להוסיף קרבות מקל, התוצאות נראו בשטח .בשלב מסויים התווסף לנו דם חדש מסגנון חדש ע"י חנן אני ממליץ בחום למצוא בן זוג לאימוני המקל מאוד מועיל ומהנה.

neko

New member
אורך של BO...

אני הבנתי שהאורך של הBO צריך להיות מותאם לאורך האדם. כלומר, הבו-ים של היפנים הם בד"כ 1.80, אבל זה בגלל שהיפנים יותר נמוכים מהמערביים, והבו צריך להיות קצת יותר גבוה מהבןאדם שמשתמש בו. מישהו יודע יותר על הנושא? אני רוצה לקנות בו, ואני רוצה שיהיה באורך מתאים (אני קצת יותר גבוה מהיפני הממוצע...)

nitzano

New member
20 ס"מ

מעל גובהך כאשר הקצה התחתון מגיע לבליטה בצד מפרק כף הרגל.תבקש מהמורה שלך הוא בטוח יכול להשיג.

אם במקל בסגנון יפני חפצת...

בקאזה אראשי ריו (שיטת רוח הסופה) נלמדת שיטת ג´ו-ג´יטסו (לחימה במקלות) בסגנון יפני עתיק. נלמדים הדאיג´ו, צ´וג´ו (או ג´ו, בקצרה) ושוג´ו (מקל קצר כמו של האסקרימה - למרות שאוחזים בו במרכז) - אחד או אחד בכל יד. הכלים נלמדים אחד כנגד השני תוך שימוש במכות לקוי קאיירקו של היריב (מרידיאנים), בריחים, חניקות, הטלות והפלות, שיחרור כלי נשק מהיריב וכן נלמדות טכניקות אלה כנגד חרבות וסכינים. בשלב מתקדם נלמדים השימוש בכלים כמו חנית או נגינטה (מעיין רומח עם להב של חרב) והשימוש בחרב ומקל יחד. (שילוב עם הקנג´יטסו של קאזה אראשי ריו) אריאל (המקורי) מכה שנית...

nitzano

New member
סגנון אוקינווי

למדתי שתי סדרות כשהתאמנתי בגוג´ו ריו

nitzano

New member
לשאול תמיד אפשר

אצל עובדיה אליהו (כיום כבר אינו מאמן עקב סיבות שונות ובהן חזרה בתשובה)

fa jing

New member
מקלות סיניים

תודה רבה לניצן ולאיתי ( CRANE) על ההתנסות במקלות והאימונים המשותפים בסופי השבוע זה אכן תרם רבות. להבנה,להתרגל להרגשה ולפחד/להט הקרב,רכישת טקטיקה והרגשת היריב וכו´ בעקרון העבודה בין העבודה היפנית לסינית שונה במקצת כשאחד ההבדלים הברורים הוא באחיזת המקל. בסגנונות היפנים( ברובם לפי מה שראיתי) מקובל לאחוז במקל בחלוקה לשלישיםז"א הידיים האוחזות מחלקות את המגל לשלושה מקטעים. בעוד והאחיזות הסיניות ברובן אוחזות בקצה אחד של המקל, כך שיד אחת אוחזת כמעט ממש בקצה המקל( היד האחורית) והשניה אוחזת כ 50-60 ס"מ הלאה ממנה. מכאן שהחילופים באומנויות הסיניות נעשות ע"י הנפת המקל בזוויות שונות והחלקה בין שני הידיים( אף יד אינה מאבדת מגע עם המקל במשך כל החילוף) מה שיוצר אפקט כח עצום בקצה המקל. בסגנונות היפנים ישנו לעיתים איבוד מגע של יד אחץ לשם ביצוע חילוף. העבודה גם שונה מכיוון שהמקלות היפנים ניתנים לשימוש בטווחים קצרים יותר בעוד ועם תחילת המגע במקל סיני יש נטיה לשמור על טווח המקל ורק לאחר מכה תוך ביצוע חילוף ניתן להתקרב. ה"בו" היפני לעיתים מאוד קשיח העוד וחלק מהמקלות הסינים אכן קשיחים מאוד וכבדים אך חלקם מזוג " טאנג" קשיחים וגמישים מה....מעין סוג של במבוק( חיזרן) שאינו חלול בפנים. מה שנותן אפקט של קשיחות וקצת מו ההצלפה בזמן המכה. הערה: בזמן אימון עם ידיד/ חבר יש נטיה לתת מכות למקל במקום ליריב וזאת מכיוון החשש לפגוע בו, אך יש לזכור ולא לאמץ לנו להרגל להכות במקל היריב במקום ביריב. אחרי הכל אנו נלחמים בבנאדם עם מקל ולא במקל עם בנאדם. חנן טינג´ין סין

nitzano

New member
תוספת שתופסת

על מנת למנוע הנחות מוטעות: חנן תקן אותי אם הבהרתי שגויה.אמנם בסגנונות הסינים אחיזות רבות הינן בקצה המקל ,אך הסינים אינם מגבילים עצמם לקצה אחד וישנה תנועה גם למרכז וגם לקצה השני (העבה) .בנוסף הרבה טכניקות תנועה ופיתול המקל והמותן, בשימוש הרומח, הוכנסו אל סגנונות המקל והעשירו המגוון.

budoka

New member
גם בסגנונות היפניים

ישנן החלקות בחלק מהשיטות, וכן מיקסום טווח המקל ע"י אחיזה קרוב מאד לקצה (רק בסוף המכה). זה בולט במיוחד עם מקלות קצרים יחסית ופחות עם ה-בו. ה-בו בד"כ קצת כבד, ואני מנחש שגם במקלות הכבדים הסיניים האחיזה בקצה מוגבלת מאד בזמן. את תנועות הפיתול ניתן לראות יותר בשיטות עם נשק להבי ארוך, במיוחד הכידון (YARI).

fa jing

New member
../images/Emo45.gifאכן כך

עיקר ההודעה שלי היה מכוון ומבלי לשים לב לכך בעיקר לעמדות המוצא ועמידות הבסיס, כאימון בסיסי לטכניקות המקל הסיני והכידון כפי שהוזכר. חנן טינג´ין סין

למעלה