מכות במדרחוב.

Zeev Foux

New member
יעקב יקירי

אחד הדברים הקשים ביותר להבנה היא מידת הבחירה שיש לנו. יש לנו אפשרות לבחור כמעט כל דבר בחיים שלנו. ואם אתה אומר "מכות זה חלק מהחיים", דע לך שזוהי בחירה שלך. אני לא אומר זאת ממקום שיפוטי, שכן זוהי אינה בחירה רעה, או טובה, זוהי פשוט הבחירה שלך. המונח "בחירה" מסמן שיש באפשרותך לבחור אחרת – חשוב שתדע ותזכור תמיד כי יש באפשרותך להוות ולחיות חיים שבהם המכות אינם חלק מהם. זאב

זאב אתה צודק במאה אחוז. אבל

לא אמרתי שמכות זה חלק מהחיים. אלא אמרתי שלחטוף מכות זה חלק מהחיים. והפרוש שלא כל הסיפורים צריכים להגמר בזה שאתה ניצחת.

Zeev Foux

New member
אם אני צודק, אז פשוט

אם אני צודק, אז פשוט תוסיף מילה קטנה: "לחטוף מכות זה חלק מהחיים שלי" שכן זה בפירוש לא חלק מהחיים שלי.... זאב

marx04

New member
עזרה לחברים

שלום יעקב, אני מקווה שחבר שלך מעריך את זה שיש לו חבר נאמן כמוך. כאשר אני הייתי בן 22 הייתי מעורב בדומה לך בקטטה שפרצה בגלל מעשה לא נבון של חבר שלי, שבעקבותיו נאלצתי להיחלץ להגנת חברי. לשמחתי הקטטה נגדעה בתחילתה, משום ששוטרים הגיעו במהירות למקום. זה היה הקרב האמיתי הראשון והאחרון שלי (עד היום). אני מאחל לך שלא תהיה מעורב עוד בקרבות רחוב (או מדרחוב). אני מניח שמעתה ואילך תשפר את היכולת שלך להימנע מקרבות מיותרים שכאלה (לאחר האירוע שבו הייתי מעורב, תפסתי את החבר שלי לשיחה, הבהרתי לו עד כמה ההתנהגות שלו היתה לא חכמה, והבהרתי לו שלא תמיד אהיה שם לצדו, ושגם אם אהיה לא בטוח שזה יעזור). בברכה, אורי.

../images/Emo4.gif..... מ-ה-?-!

אני לא ממש הבנתי מה אתה בא להגיד בהודעה הזאת. אני גר בפ"ת ומכות פה זה באמת חלק מהשיגרה, של ילדים קטנים וחראות אבל הם חלק השיגרה.. לפעמים באמת קיים המצב הבילתי נמנע, מה שבטוח כניראה הייתה לכם סיבה טובה לא לברוח ולא לקרוא לעזרה.

Dirge

New member
אני דווקא מעריך את מה שכתבת

ממש לא מדובר פה בעניין של אגו. אלא חישוב של נסיבות. כאן יש מצב שחבר שיכור התחיל משהו, חטף כפה, ומן הסתם גם ינסה להגיב בחזרה. דבר אחד חשוב בלימוד א"ל היא הערכת מצב. כנראה שחברינו פה הרגיש שמשהו עומד להתפוצץ, והחליט להביא את המכה הקריטית הראשונה. לדעתי, פעל היטב. אתם לא הייתם שם, אתם לא יכולים להגיד שלא פעל כשורה. ואם הוא היה מנסה למשוך את חברו המקלל אחורה ופתאם אחד האנשים היה שולף סכין, כדי להגן על כבודם, מה אז? לא כל אחד יכול לצאת ממצבים כאלה בעזרת דיבורים, במיוחד שמדובר בשיכורים. בוא נגיד ככה, אני מעדיף להיות בחברת אדם כזה בזמן שאני מסתובב בלילה במדרחובים, מאשר עם בן אדם שינסה רק לדבר ולהתחמק (אולי ללא הצלחה). אני עובד בעבודה מסוכנת, ואני תמיד שמח כשאני יודע ששותפי לא יהסס להביא את המכה הראשונה, כמובן, ביחד עם זאת שיידע להעריך את המצב ולא יביא מכות סתם. כל הכבוד אחי. פעלת טוב לדעתי.

ELIELI22

New member
יעקב היקר ...

אני מבין על מה אתה מדבר גם אני שהייתי צעיר יותר ראיתי הרבה מכות באזור שלי, ולצערי עד גיל 14 הייתי מעורב די הרבה במכות ברחוב . אבל אני חושב שבהיותך בגיל 20+ בחור בוגר אתה צריך לעשות מקסימום מאמץ להמנע מקרבות , ואם הם מגיעים עד אלייך ואין ברירה אז להלחם . אבל להמנע זו השאיפה !! אני ראיתי פעם חבר מקבל אגרוף לאף מטר ממני ולא הגבתי וכך זה נגמר ! פעם ראיתי חבורה של נערים (משהו כמו 8 ) מכים בחור הייתי אז כבן 15 .. נכנסתי בין כולם הרמתי את הבחור מהרצפה ורצתי איתו על הידיים הייתי בכושר די טוב, הם היו המומים שמישהו העז לעשות זאת ולקח להם זמן לרדוף אחרי, כשהם התחילו לרדוף הייתי כבר כ50 60 מטר מהם ביקשתי ממנו שיברח לכיוון אחד ואני לכיוון אחר הוא סירב לברוח ! אני ברחתי כי אני לא האמנתי שיש טעם להלחם ב 8 (זה לא סרט של ברוס לי) ובסוף הם שלפו סכין עם להב גדולה כי ראיתי את הלהב מ100 מטר ואז הוא פתח בריצה ! אתה חייב להבין קרבות רחוב יכולים לגרום גם למוות שלך או של אחרים . אני אומר שלנצח קרב בחיים זה גם לפעמים פשוט לא להיות בו ! לנצח זה אומר להוציא את המקסימום טוב בחיים אני לא רוצה להוכיח לאף אחד שאני חזק ממנו , כל שאני רוצה לעשות הוא לחיות חיים טובים בהצלחה !

ELIELI22

New member
לא כל כך הרבה , בנתניה .

לא כל כך הרבה אבל ראיתי כמה . ביחוד בילדות . ראיתי אפילו יותר מפעם אחת שסכין נשלפת .

ננדין

New member
ליעקב

רק רציתי להגיד לך שאתה גבר שבגברים!!! מה שהופך גבר לגבר היא המוכנות לעשות את הדבר הנכון למרות שזה מסוכן... אל תקשיב לכל אלה שיורדים עלייך! הם מ-ק-נ-א-ים! אתה מוכן להיות שר הבטחון?

למעלה