מכור לגרס!

שועית

New member
מכור לגרס!

למנהל הפורם שלום רב! מישהו שקרוב אלי מאוד מכור מרוד לגרס (כל ערב בערך הוא מעשן איזה 10 פעמים ולפעמים גם אחה"צ ). הוא מרגיש שבלי זה הוא לא יכול לתפקד. רציתי לשאול על מנת ליידע אותו: 1.האם זה פחות מסוכן מבחינה בריאותית מלעשן סיגריות (כי ככה הוא טוען.)? 2.האם זה משפיע על המשך החיים? איך גומלים אותו מדבר כזה? תודה מראש. אלמונית

יאיר5

New member
אני לא מנהל הפורום אבל .......

1.לעשן גראס לא פחות מסוכן מבחינה בריאות מסיגריות למרות שחלק מאלה שמעשניםגראס מנחמים את עצמם שכן.. 2. לא בדיוק הבנתי למה את מתכוונת בשאלה הזאת אבל סביר שמי שמעשן כל היום ולא עושה כלום אז החיים שלו יפגעו אם הוא ידע לעשן במינון שלא יפריע לו לנהל חיים נורמלים אז לא תהייה לו שום בעיה.יש די הרבה אנשים שמעשנים ועובדים ונותנים לגראס מקום קטן בחיים שלהם ויש כאלה אובססיבים שחייבים לעשן כל היום ולא עושים כלום חוץ מלעשן. 3. אי אפשר לגמול אף אחד משום סם או התמכרות נפשית או פיזית אם הוא בעצמו לא רוצה את זה ומחליט על הצעד של הגמילה מהגראס לבד. אין לגראס שום קריז פיזי אולי קצת קשה להירדם בימים הראשונים שמפסיקים לעשן ואתה קצת חסר מנוחה אבל הכל זה תלות נפשית ויש לגראס תלות נפשית מי שרוצה יכול להתמודד עם התלות הזאת בלי בעיות מיוחדות רצון זאת מילת המפתח כאן. טוב אלמונית אני מקווה שהבהרתי לך פחות או יותר מה שרצית לדעת רק תזכרי שבדברים האלה אין תרופת קסמים ורק מי שבאמת רוצה מפסיק לעשן ומי שלא רוצה שום עזרה לא תעזור למרות שבתור ידידה מהצד זה מתסכל שאת לא יכולה לעשות הרבה זאת האמת.

איזה אחריות יש לו?

האם הוא נשוי?, יש ילדים? יש עבודה?. ככל שתרבי בפרטים יהיה אפשר יותר לעזור מבחינה יותר נכונה. חוץ מזה גם אני מעשן אולי 1 בשבוע, זה נחמד לא יותר מזה. אבל לדעתי 10 פעמים ביום מצריך טיפול יותר מאסיבי. אגב-עד כמה את קרובה אליו?,יש לך כח השפעה עליו? הוא יקשיב לך?.

למעלה