תודה לך שהגבת
תמיד תענוג לקרוא את דעותך.
אני מכיר את הדף, אבל כל טראומה מינית שונה מרעותה וכל אשה שונה מרעותה בצורה בה היא מצליחה להכיל את ה"חוויה". לא כל הטרדה מינית תהפוך לטראומה, ולא כל טראומה תהפוך לצורך לשחזורה.
אני מכיר סיפורים על נשים שופעות באמת שהיו חיילות במקומות מאוד גבריים או מקומות בהם עבדו איתם גברים מבוגרים (למשל אזרחי צה"ל) והם חוו (ורובן התאוששו) הטרדות מיניות לאורך כל שנות השירות. תחשוב על שנתיים בהם תרתי משמע החזה שלך הולך כל הזמן לפניך, כשכל הזמן מתיחסים אליך כאוביקט מיני, כחפץ למילוי סיפוקים, כשכל הזמן מסתכלים, מחייכים, מגחכים, מעירים. כשאתה לא יכול להרגיש אדם אלא חזה מהלך. האם דבר זה גורם טראומה? תלוי למי.
אינני חושב שזאת ספקולציה שיש קשר וכמדומני שמדע הפסיכולוגיה/פסיכיאטריה מאחורי. אנסה למצוא סימוכין בהמשך (למיטב זכרוני _DAN_CAP הביא לפני שנים פה בפורום מחקר בנושא).
אתה צודק, אני יודע מנסיון שאצל נשלטות רבות הכלה, העצמה, הקשבה ורגישות הם passion killer כשמדובר בסשן BDSM-מי. וזה הגיוני - בהכללה אלו אינן נחשבות תכונות גבריות אלא נשיות. בסשן BDSM אשה רוצה אותך גברי - חזק, החלטי, בטוח בעצמו, שולט ביד רמה ומוביל ואם לא מדובר במערכת יחסים ממושכת יכולה להיווצר סתירה בין הגישות הללו.
נכון, גם אני איבדתי עקב כך הזדמנויות. אני מדבר על נשים שהפנטזיה שלהן לפגוש אותך בבית קפה (אחרי שהחלפת איתן מייל קצרצר), להחליף איתך מילה או שתיים כדי לראות שאתה לא קוקו מוחלט ואז שתיקח אותן לביתך כשאתה מצווה עליהן לשתוק לכל אורך הדרך ולא לדבר עד סוף הסשן כשבמהלכו הן לא רוצות להיות יותר מכלי קיבול לתשוקותיך היצירתיות, להיות נטולות רצון לחלוטין - זומבי. וכן, זה בסדר - כל עוד האשה שלמה עם עצמה ואתה לא פוגע בה.
אבל מה אם זה לא המקרה? הרי ברור לי שאתה לא היית נותן ידך לפגיעה נפשית באשה גם אם היא מעוניינת בכך. וכן, זה נשמע מוזר, אבל יש נשים שרוצות שתפגע בהן נפשית (שוב, זה לא המקום לפרט אבל מסיבות שונות, כמו רצון לחזור למקום "ההוא" או כדי שהן תוכלנה להרגיש משהו אחרי שנים בהן הטראומה גרמה להן לחוסר יכולת להרגיש משהו לרוב עקב נסיון להדחיק כל רגש שעלול לגרום לכאב).
בכל מקרה חובתנו לוודא שזה לא המצב, לנסות ולהבין מי נמצאת מולנו. כן, גם אם זה עולה לנו באובדן הזדמנות, משום שעלינו לזכור כמה נורא יכול להיות המחיר שהיא עלולה לשלם.
הרי אתה רואה טוב ממני כמה נשלטים ונשלטות בפורום מספרים על כאבם.
אני סבור שתהליך הבירור צריך להיות חלק מה - "Before care". ואז, אם הכל בסדר... יאללה בלאגן...