מכוער רע וטוב

ממש לא מפרישים.....חס וחלילה ....

מקוה שאף פעם לא יהיה בית מקדש שוב (בס"ד)

אנחנו רק מתחילים, לא ידעתי שזה למתקדמים
בקיצור כניסיון ראשון זה לא תפח מספיק וגם לא נאפה בפנים מספיק
נשאר קצת בצקי.

תשתף קצת. מה אתה מכין

אני מתכוונת לנסות את הלחם שהציע קנדה1010 עם שמרים
אבל לא אבדה תקוותינו ללחם מחמצת עדין
 

CANADA101010

New member
מכוער רע וטוב

אני רוצה לספר על ארוע רע שאירע לי השבוע.
אדם לקח ממני מוצר ושילם בE-TRANSFER
לוקח לי בין שעה ליום להוציא את הכסף ואף פעם לא הייתה לי בעייה
כשרציתי להוציא את הכסף ראיתי שהעברה מבוטלת,
צילצתי מטלפון אחר כי הוא לא ענה והוא אמר שהוא ביטל כי הוא לקוח לא מרוצה. הבטיח להתקשר כי הוא בעבודה - לא התקשר.
למחרת בבוקר שלחתי לו הודעה עם תצלום של
small claims court online Ontario -אתר
אחרי שעתיים הוא שילם.
המוצר הוא CUSTOM MADE ועם מאות לא היו בעיות
אז לא אתן לתפוח רקוב לקלקל את שאר התפוחים
מסקנה לסדר קבלת הכסף בלי סיסמא בבנק - אז אי אפשר לבטל
בלי שום קשר
היום הייתי בסופר סטור דפרין וסטילס
לכל הקופאיות יש פרפקס ענק מגן וחוץ משמרים היה הכל
אנו אופים לחם לבד - אולי מיכאל יכול לעזור בתשלום פלוס כמובן
צרות של עשירים.....
 
איזה קטע, גם אנחנו מנסים לעשות לחם לבד

פעם ראשונה האמת.

נראה לי כולם עושים ניסויים קולינארים עכשיו.

כרגע התחלנו בהכנת השמרים, או משנקרא
sourdough starter
יש המון הסברים ביוטיוב
עכשיו, אחרי 4 ימים אנחנו בעצם מנסים להכין את הבצק

נראה מה יצא בסוף

מה ואיך אתה מכין?
אתה משתמש באופה לחם?
היה לי בארץ וממש אהבתי, כל הבית מריח מלחם טרי
הפעם אנחנו מנסים ככה. בלי כלום. קמח מים ותנור רגיל.
 

CANADA101010

New member
כל מי שיעשה לחם כזה יברך שנולד

LOL
<i>התחלתי עם האופה לחם לפני 3 חודשים כשה"כתר" התחיל אבל הלחם הבא הוציא את האופה לחם לפנסיה</i>
<i>https://www.youtube.com/watch?v=aB8aNeDwn2o&t=327s</i&gt;
<i>לחם ח ל ו ם אבל צריך לילה לחכות. אם אני צריך דחוף עושה באופה לחם המכשיר</i>
<i>אופה לחם עולה כלום והריח מ ש ג ע</i>
<i>לצערי פעם אחרונה שקניתי שמרים השארתי שיהיה לאחרים עכשיו אין </i>
<i>אפשר לחם לבן - רק קמח ולחם שחור עם שליש קמח מלא </i>
<i>כ ו ל ם אופים לפעמים אין קמח (אבל יש תורה) ואין כבר חודשיים נייר אפייה</i>
<i>אנחנו אוכלים רק מה שעבר חימום גבוה ומרתיחים מים</i>
 
יש שמרים בחנות הזאת

ראה תמונות
וגם קמח מכל מיני סוגים במשקל
גם ככה אתה אופה בחום גבוה


Johnvince Foods 555 Steeprock Drive





 
תודה גם לך. הלחם שהמלצת יצא מצוין

נגמר תוך שתי דקות
עכשיו אנסה גם את החלה של ע.מ.
(הרבה יותר קל עם שמרים :)
 

CANADA101010

New member
מאחורי כל מסעדה ישנן משפחות ועובדים ועצבות רבה בלב

בשמחה.
עד לקורונה היינו אוכלים במסעדות כמעט כל יום בגלל אופי העבודה
התודעתי למסעדה CAPOCINO ב NOBELTON ללחם הכי טוב בעולם (כמובן לטעמי) וגם מיני מאפה
https://www.facebook.com/pages/Cappuccino-Bakery/125320367517682
הלחם הזה שהומלץ זה הלחם שם אחד לאחד.
מאז הקורונה כף רגלי לא דרכה במסעדה ולצערי על מיכאל לא יודע מתי יחזור מה שהיה. מאחורי כל מסעדה ישנן משפחות ועובדים ועצבות רבה בלב על אנשים אלו רבים רבים שהיכרנו באופן אישי
בעיני זה נורא שבשרשרת הנפגעים ישנם למשל בעלי נדלן כמו שלי שיש לו מאות מבנים או אפילו אחר שיש לו דירות להשכרה וע"פ החוק הם נפגעים 0
צריך לחלק את הפגיעה באופן יותר שיוויוני ולא להשאיר את זה ל"טוב ליבו" של בעל הנכס.
 

michaelbl

New member
לצערי אין לי הרבה איך לעזור

יש לי כ2 חבילות שמרים יבשים שהבאנו עוד מהעבודה וזהו. כשהמצב התדרדר הפסקנו להזמין אספקה כי הרגשנו מה הכיוון.
אנחנו גם מכינים לחם בבית כי לחם תעשייתי זה פסולת רעילה עם חומרים משמרים טעם זוועתי, ומעדיפים לא לקנות לחם מהמאפיות של הסופרים.
אגב ללחם מחמצת צריך שמרים בשביל להתחיל את הסטארטר וגם כשאופים צריך להוסיף קצת שמרים כי הסטארטר לא מספיק.
מתכוון פשוט ללחם לבן בסיסי וטוב, מספיק לבערך 2 כיכרות:
1קג קמח
2 כפות מלח (אפשר קצת פחות)
600 מל מים פושרים
2 כפות סוכר
3 כפות שמרים יבשים
&nbsp
וזהו..מערבבים מתפיחים איזה שעה מכוסה בניילון ומגבת עד שמכפיל נפח מחלקים ל2, אפשר בתבניות של לחם או סתם להניח על תבנית ואז מקבלים לחם במראה גס יותר. לפני שמניחים אפשר לטבול בקצת קמח שיידבק לבצק ואז מקבלים את המראה הכפרי. מכסים שוב ומתפיחים עוד איזה שעה. שמים כלי עם מים בתחתית התנור, טמפ'של 200 מעלות (רצוי אפילו קצת יותר 220 כזה) ואופים בערך 20-25 דקות.
כמו שנכתב לחם חיטה מלאה זה אותו דבר אבל מחליפים בין רבע לשליש מהקמח בקמח חיטה מלאה. לא להתפתות לאפות רק עם קמח מלא, יצא בלוק לא אכיל. כנל לגבי לחם שיפון.
ללחם מחמצת שמים חצי מכמות השמרים ומחליפים במתכון כמות של כוס מים בכוס של סטארטר.
חלה. אותו מתכון כמו הלחם הלבן, אבל חצי ליטר מים, 50מל שמן, 4 ביצים, והסוכר לשים 200 גרם (כוס) במקום 2 כפות
יש לנו אופה לחם, אבל זה מוציא כיכר עם פרופורציות מוזרות ולא כל כך נוחות לשימוש.
 
למעלה