מכונת טימפרור- עזרה

ענת7042

New member
מכונת טימפרור- עזרה

שלום,
אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי.
קניתי מכונת מיניטמפר של פבוני.
נראה לי שהבנתי את ההוראות- קניתי שוקולד קליבו- כיוונתי את התוכנית כמו שכתוב במדריך.
הכל עבד השוקולד נמס, התקרר והטמפרטורה עלתה שוב- לכאורה הכל טוב.
אבל השוקולד לא היה מטומפרר. עשיתי מטבעות (מנדיאנטים) והוא קיבל פסים לבנים ולא התקשה באחידות, ניסיתי לעשות את מבחן הקלף וגם לא התקשה.י
צקתי לתבניות (סתם כי לא התאפקתי) והשוקולד נשאר תקוע.(יש לי ניסיון עם טימפרור על השיש לבד בלי מכונה)
אולי למשהו יש ניסיון עם המכונה ורוצה לתת לי כמה טיפים- אני מאד מאד ישמח.
כל כך שמחתי שרכשתי את המכונה ואני מאד מקווה שהיא לא תאכזב.
תודה מראש
ענת.
 

מני.ת

New member
נראה שיש בעיה רצינית בטמפרור שעשית

כי פסים לבנים אומר שלא היה טמפרור בכלל.
האם הוא מראה את הטמפרטורה בכל אחד מהשלבים בטמפרור?
אני יכל להגיד לך מנסיון שלי עם מכונה אחרת, שאם כמות השוקולד בקערה נמוך מגובה החיישן, המכונה לא יודעת מה טמפרטורת השוקולד ויוצא טמפרור זוועתי. בטוח שיש סיבה למה המכונה לא טמפררה כמו שצריך, אבל קשה לנחש מבלי לדעת בדיוק מה קרה שם.
 

ענת7042

New member
קשה לי לישון ששוקלד לא מצליח

היי,
תודה על התשובה.
כן הוא מראה את הטמפרטורה והחיישן היה ברובו בתוך השוקולד.
זה היה שוקולד חלב של קליבו- והטמפרטורות היו 46, 28 ובסוף 30.
זה משגע אותי-אני ינסה שוב ושוב...
אולי צריך להוסיף שוקולד תוך כדי הפעולה?
תודה.
 

Lironyp

New member
יש לך תמונה של המכונה?

אולע לפע זה נוכל לחשוב על בעיות אפשריות
 

Lironyp

New member
נראה די דומה למכונות של chocovision

אני מניחה שזה ממיס את השוקולד, מודיע לך מתי להוסיף שוקולד מטומפרר להזרעה, ואז מערבב עד שהשוקולד מתקרר ל-32 מעלות?

אני מציעה לך לשים טרמוסטט בשוקולד ולראות עד איזו טמפ השוקולד נמס, ובאיזו טמפ המכונה אומרת שהוא מוכן לעבודה אחרי ההזרעה, ואם צריך או לשנות את התוכנית, או להמשיך לערבב קצת ביד.

במכונת שוקוויז'יון, אני צריכה לטמפרר שוקולד מריר בתוכנית עבודה של שוקולד חלב, אחרת המכונה אומרת לי שהשוקולד מוכן ב35 מעלות בערך

המכונות האלו מחליפות את הצורך בטמפרור ידני, אבל לא את הצורך בהבנה בתהליך הטמפרור, והיכולת לזהות שוקולד מטומפרר
 
למעלה