מכונת אוברלוק

mmcat

New member
מכונת אוברלוק

היי בנות,
יש לי שתי שאלות ונראה לי שזה המקום המתאים לשאול אותן:)
החלטתי להתקדם שלב אחד קדימה ולהוסיף מכונת אוברלוק.
כרגע משתמשת בזינגר ישנה של חמותי שעושה עבודה מצוינת אבל זיגזג לא תמיד מתאים וגם חסרה לי הסכין שתיישר את הקצוות...
מישהו יודעת איפה ניתן לקנות מכונת אוברלוק אפילו יד שנייה בלי לקחת משכנתא נוספת על הבית?
רצוי כזאת שמגיעה ללא שולחן - למרות שזה ממש נוח, אין לי מקום לעוד שולחן בחדר...
אשמח גם להמלצות על מכונות ספציפיות ואם גם תוכלו לפרט למה אתן ממליצות עליה ומאחר וכרגע אני עוד בשלב המחשבה ומחפשת מאיפה לגייס תקציב, אז אשמח גם לשמוע טווח מחירים.

השאלה השנייה היא בגדר מחשבה בלבד כרגע, בשנה וחצי האחרונות מאז שנולד הנסיך שלי אני ממש נהנית ליצור דברים עבורו - וילון לחדר, קישוטים שונים, מצעים, שמיכת טלאים וכו'. לאחרונה חברה מנדנדת לי שהכל יוצא ממש מקסים ושאני צריכה לנסות לתפור לפי דרישה ולמכור ולאט לאט להקים עסק (כי אני בתמורה מנדנדת לה שממש נמאס לי מהעבודה שלי ואני מתה לעבוד כעצמאית רק לא סגורה על תחום ספציפי).
אז התחלתי לחשוב על זה והרעיון דווקא מאוד קוסם לי אז השאלה היא אם מישהי מכן יודעת איך מתמחרים פריטים, אני לא ממש יודעת כמה זמן לקח לי להכין כל דבר, כי עשיתי חלק מהדברים במקביל וחלק מהם גם סתם נמרחו כי היו לי תקופות עמוסות...
אם מישהי יודעת להמליץ גם על ציוד כלשהו שהוא "מאסט" מעבר למכונת תפירה והאוברלוק המתוכננת - מאוד אשמח לשמוע.
ואחרון - ממש אשמח לשמוע ממישהי שעושה את זה איך היא משווקת את עצמה כי זה תחום שאני ממש גרועה בו וזה בעצם הכי מפחיד אותי...
באופן כללי מאוד אשמח לדבר עם מישהי שעושה משהו כזה על התפעול השוטף שלה וההתנהלות הכללית.

מתנצלת על האורך :)
המון תודה ושיהיה יום נפלא,
מיטל

הי מיטל!

לגבי המכונה- כדאי באי ביי. בעלי קנה לי משם מכונה ממש בזול שבכללי אני די מרוצה ממנה. (די בזול- פחות מ900 ₪. חדשה)

לגבי העסק- כדאי לעשות פיילוט- להכין קולקציה קטנה, להקים עמוד פייסבוק ,למכור בירידים/ מכירות ולראות איך הולך. אם הולך טוב- מעולה. תחליפי עיסוק. אם פחות...אז שישאר ברמת התחביב והפינוק למשפחה והחברים.

!הרבה בהצלחה
ליאורה

mmcat

New member
היי ליאורה

תודה רבה על תגובתך.
מאוד אשמח לקבל המלצה על מכונה.
בנוסף, אם יש לך ידע בנושא - איך מגיעים לירידים האלה? מאיפה אפשר לקבל מידע מתי ואיפה מתקיים יריד כזה?
סליחה על הבורות :)
שיהיה יום נפלא!

טרהקוטה

New member
אז קודם כל...

נראה לי שכדאי, לפני הכל, להראות את הדברים שאת עושה לאנשים שהם לא חברות שלך. תקחי אותם לאנשים שהם לא חברים או משפחה, תשאלי מה דעתם, ואם היו מוכנים לשלם על זה כסף, ואם כן - כמה. שנית, כדאי שתעשי סיור וירטואלי בחנויות - גם אמיתיות וגם אינטרנטיות - שמוכרים מוצרים מהסוג שאת עושה - שמיכות לילדים ותינוקות, מצעים וכו'. ככה תוכלי להתרשם גם איפה נמצאות העבודות שלך ביחס אליהם, גם מה המחירים המקובלים בשוק, וגם מכמה יש מקום בשוק לעוד מוצרים כאלה.
שלישית, תבדקי עם עצמך אם מתאים לך לעבוד בתור עצמאית. זה שנמאס לך מהעבודה הוא לא קריטריון התאמה בפני עצמו - יש אנשים שבאופי יותר מתאים להם להיות שכירים, ויש כאלה שיותר יתאים להם להיות עצמאיים, וזה לא בהכרח קשור לכמה את אוהבת או לא את העבודה שלך או את הבוס שלך.
ורביעית - לי יש מכונת אוברלוק של אלפא לוק, שקניתי אותה מתצוגה בקצת פחות מ-2000 שקל. יש לה אופציה של ROLLED HEM, בנוסף. אצלי היא עובדת די הרבה, ומעולם לא עשתה בעיות.

mmcat

New member
תודה רבה על התגובה המפורטת

מסכימה איתך לגבי להראות את העבודות למישהו שאינו משפחה או חברים, השאלה היא למי להראות... :)
לגבי סיור וירטואלי - דווקא עשיתי כזה בימים האחרונים כשהתחלתי לחשוב על זה וראיתי שאמנם יש בשוק יש הרבה מוצרים כאלה, אבל הם מאוד דומים אחד לשני וגם מאוד יקרים (אני כאמא מעולם לא קניתי אף אחד מהם, אולי רק כמתנות לאנשים שאינם מאוד קרובים אלי ואז לא היה לי חשק לתפור משהו אישי ורציתי שבכל זאת יהיה פתק החלפה).
לדעתי ייצור מוצר בהתאמה אישית (למשל בחירת שילובי צבעים מסויימים או צורה מסויימת) יכולה לקרוץ לאנשים, אני גם דיי בטוחה שניתן להוזיל עלויות אבל לא יכולה לדעת בוודאות כי כמו שרשמתי בהודעה המקורית - אני לא כ"כ יודעת איך לתמחר... :(
לגבי העצמאית - זה מאוד מתאים לי ולא נקודתי בגלל העבודה אלא משהו שאני חושבת עליו כבר כמה שנים ועד לאחרונה לא היה לי אומץ לבצע. ממילא התחלתי לפני כמה חודשים ללמוד תחום חדש שיאפשר לי לעבוד כעצמאית ככה שכך או כך זה יקרה במהלך השנה הבאה... :)

טרהקוטה

New member
אני פעם רציתי לקבל חוות דעת

על משהו ספציפי שאפיתי, שאנשים רצו לקנות. הבאתי מגש למכרה שלי. היא קוסמטיקאית, ופעם בשבוע באות אליה כל המי-ומי ליום של בוטוקסים וכאלה. השארתי את המגש אצלה, כל אחת קיבלה ממנה מאפה ונשאלה בחיוך מה דעתה וכמה היתה משלמת. תני פריטים לאנשים מסביבך - אמהות של חברים של הילדים, אנשים בעבודה, מכרים, מספרה, ווטאבר - כל מי שמרכיב את חוג המכרים שלך ויהיה מוכן לעזור - ותבקשי מהם שיתנו את זה לאנשים בחוג המכרים שלהם. אם בא לך להשקיע קצת את יכולה להכין דף משוב עם שאלות ספציפיות, אבל להתרשמות ראשונה את לא חייבת.
להוזיל עלויות ברור שאפשר. כשתקני בדים בסיטונאות תשלמי מחיר מופחת, וכשתפתחי לך שיטות עבודה של "סרט נע" תשקיעי הרבה פחות זמן, אבל אז לא תוכלי לתפור כשבא לך וכשכיף לך וכשיש לך זמן פנוי. את תתפרי כי צריך, ולמועד מסויים. יכול להיות שזה יתאים לך, אבל בכל מקרה זה כבר לא יהיה התחביב הכיפי שלך, אלא משהו אחר.
השאלות שלי הן לא כאלה שאת צריכה לענות לי עליהן...
זה שאלות בשבילך, כנקודה למחשבה. אם אלו דברים שחשבת עליהם ושאת ערוכה לקראתם, אז סבבה...

mmcat

New member
המון תודה על הטיפים :)

לא חשבתי על הרעיון הזה של לחלק פריטים לחברים שיעבירו הלאה - נראה לי שזה מה שאעשה, אתחיל לחשוב על קולקציה קטנה של מס' פריטים ואעביר.
להכין דף משוב זה דווקא רעיון לא רע בעיקר כשחלק מה"סייענים" שעולים לי בראש ככאלה שיכולים להעביר הלאה - אני לא בטוחה שלא ייפו את האמת בשבילי במידה והתגובות יהיו צוננות.
תודה רבה!
שיהיה יום נפלא! :)

למעלה