מכונת אוברלוק

הדרגו

New member
מכונת אוברלוק

היי,

אני מתנסה קצת בתפירה עם מכונה ישנה של אמא שלי (brother כלשהי).
רציתי לשאול למה בדיוק משמשת מכונת אוברלוק, והאם אפשר להסתדר גם בלי מכונה כזו, ולתפור גם דברים מסובכים, נגיד שמלה/בגד כלשהו?
שאלתי את אמא שלי איך בדיוק היא הסתדרה בלי אוברלוק, והיא פשוט אמרה שהיא היתה עושה להכל מין מכפלת כזו בקצה,
והיא טוענת שגם אמא שלה, וסבתא שלה (שהיו תופרות במקצוען) היו מסתדרות בלי מכונה כזו (בכלל המציאו מכונה כזו פעם
או שהיתה רק מכונה רגילה?)

תודה על העזרה!

שרון 115

New member
בהחלט אפשר בלי. פעם היתה רק רגילה. מעצבי על

לא משתמשים באוברלוק
אבל............................................
אוברלוק נותן גימור יפה ונקי

יהודיתwi

New member
בעבודה כפולה

יש שיטות גימור של ה"פרנץ' קוטור" אם אני לא טועה בשם, תופרים על ימין של הבגד,ואז בצד שמאל שוב ו"כולאים" את השוליים והתפר שנעשה מבחוץ.

פעם תפרו בעיקר בדי כותנה, ולא היה ממש צורך

בגימור אוברלוק, למרות שתפרו תמיד תפר ידני במקום אוברלוק.
מאז שהומצאה מכונת האוברלוק משתמשים בו, היות ותעשיית הטקסטיל הינדסה בדים מסוגים שונים של חוטים באריגה, וסריגה
אוברלוק היה הפתרון הטוב ביותר לכליאת החוטים.

טרהקוטה

New member
לי יש מכונת אוברלוק כבר כמה שנים,

ואני מתה עליה, היא בעיני מהרכישות המוצדקות שלי. בדים נמתחים אני תופרת רק עם אוברלוק, ובמכונת התפירה אני משתמשת רק למכפלת ולעיבודים, ובדים לא נמתחים אני תמיד סוגרת עם אוברלוק. אני אוהבת שהמכונה חותכת את הקצוות של הבד, ונותנת לו מראה יפה ונקי, וכמובן שגם סוגרת את הקצוות שלא ייפרמו. האם אפשר להסתדר בלי? בטח שאפשר. אבל אם יש את האפשרות, כלומר כסף ומקום, ממש כדאי, לדעתי. במידה ומוותרים על מכונת אוברלוק תמיד אפשר (ורצוי!) לסגור את הקצוות בתפר זיגזג. ודרך אגב, בלי קשר לשאלה שלך (טוב, בכל זאת יש קשר) - יש הרבה דברים שפעם הסתדרו בלעדיהם, והיום כשהם ישנם הם עושים את החיים להרבה יותר קלים. אני עוד זוכרת את סבתא שלי מקציפה חלבונים בלהט עם מטרפה ידנית. אני לא זוכרת שהיא נראתה מרוצה במיוחד כשהיא עשתה את זה. היא גם מעולם לא ניסתה להניא אותי מרכישת מיקסר בטענה שהיא תמיד הסתדרה בלי. מתגעגעת אלייך, סבתא.

הדרגו

New member
מה הכוונה תפר זיגזג בקצה?

איך זה נראה בדיוק?
אם זה איך שאני מדמיינת את זה, עדיין ישארו קצוות מכוערים...
את יכולה להעלות תמונה של משהו כזה?

טרהקוטה

New member
זה זיגזג שהחוד שלו

נמצא ממש ממש על השפה של הבד, ואפילו טיפונת מעבר לה. ככה הוא שומר שהקצוות לא יפרמו. נכון שזה לא חותך את הקצוות, והשפה לא יפה ונקייה כמו אחרי אוברלוק, אבל למי שאין אוברלוק ורוצה פתרון - זה המענה.

בכל אופן, אם אוברלוק אז אני ממליצה מאוד על

סירובה. 150 דולר והיא שלך (בעצם, צריך גם לארגן מישהו שיביא מחו"ל ולקנות שנאי).
כיף לעבוד איתה ותודה לשש שבע.

למעלה