מכונת אוברלוק

איה אר

New member
מכונת אוברלוק

שלום לכולם, אני מקווה שתוכלו לעזור לי בדעותיכם, מעוניינת לקנות מכונת אוברלוק ומאוד מתלבטת אם לקנות תעשייתית או ביתית והאם לקנות חדשה או יד שניה, כמובן שמההיבט הכלכלי אני מעדיפה לקנות ביתית ויד שניה אבל נראה לי שזה לא ישרת את המטרות שלי שהן ליין של אקססוריז לנשים אבל אני תופרת בבית- וזו הדילמה... אני אשמח לשמוע דעות, ותודה מראש איה

אלכסון1

New member
מכונת אוברלוק

תוכלי להשיג אצל טופף ויקטור ברח' העליה 44 תל אביב 03-6884488 או איזנקייט בכפר סבא 052-2242440 מכונות תפירה יד שניה במצב טוב. הם טכנאים של מכונות תפירה וגם יכולים לתת אחריות לקניה. במידה ותצטרכי סרטי בד לתפירה תוכלי לפנות אלינו

שש שבע

New member
דוקא השבוע פירסמה פה מישהי שהיא מוכרת

נשמע לי עיסקה מצוינת. תעשיתית ב1600 של ברדר

איה אר

New member
תודה

תודה על התגובות, הסתכלתי קצת בפרסומים של השבוע האחרון ולא מצאתי פרסום על מכונת אוברלוק- אולי את יודעת לכוון אותי לפרסום הזה?

liz49

New member
את צודקת שש אני קניתי לפני שנתיים כזאת ב2500

וזה היה המחיר בשוק היד השנייה .זו ממש מציאה .

liz49

New member
אני מאוד מרוצה ממנה . וזו שהוצגה השבוע בפורום

ממש נראית לי במצב טוב אם כי אי אפשר לדעת רק לפי תמונה.אבל זו מכונה לאריגים.לסריגים צריך ארבע חוטים ? נכון?

שש שבע

New member
לא בטוח, אני בשלי מחברת גם סריגים

והיא 5 חוטים והשלושה שלה אוברלוק, אז אם התפר מכוון טוב, אז יוצא תפר מעולה.

אם משתמשים באוברלוק כתפר חיבור

ולא רק לניקוי, אז רק בארבעה חוטים. שלושה זה נחמד, אבל מרושל. זאת דעתי ודעתי בלבד.

../images/Emo45.gif

אני ניסיתי עם שלושה, זה לא להיט. אני מוסיף עוד תפר ישר ליד. אגב, למה תפר חמישה חוטים לא טוב?

שש שבע

New member
חמישה זה מעולה, זה כבר עם התפר ליד

אם לא מתעצלים להשחיל את השנים הנוספים, ואני אגב, מחברת סריגים באינטרלוק, אין אומנם חיתוך, אבל אם מכוונים נכון , לא צריך אותו. וזה גם הכי טוב, וגם עובדים עם מכונה אחת כי המחטים של האינטרלוק הן מחטים שלא מחוררות אף סריג, מה שאני לא יכולה להגיד על האוברלוק , ואם האוברלוק 3 חוטים מכוונת נכון, והתפר מדויק, התפר יוצא מעולה ובכלל לא מרושל,

liz49

New member
אני משתמשת באוברלוק הזה רק בשלושה חוטים

ולמטרת עיבוד נקי . חיבורים אני עושה במכונה . למה הרבה חולצות סריג מתבקעות לדעתי מפני שהשתמשו רק באוברלוק לחיבור שלהן . וכנראה שתפר החיבור היה רופף.

Lir20031

New member
לא כדאי לדעתי- אתה פוגע במתיחות של התפר

אם יש לך רק מכונת 3 חוטים, עדיף לדעתי להשאיר 3 ולא להוסיף תפר של מכונת תפר ישר. אני מסכימה עם השכנה לגבי זה שזה מרושל. אך תקופה מסויימת, שלא אהבתי את התפר 4 חוטים בביתית שלי, כי היה רחב מדי, תפרתי על 3 חוטים ומעולם לא נפרם לי אף בגד. היום יש לי מכונה תעשייתית ברוחב תפר של 5 מילימטר לארבעה חוטים, שזה מצוין לי, אבל עדיף 3 אוברלוק מאשר 3 ועוד תפר ישר ללא האלסטיות הנדרשת כ"כ לסריגים.

לי עד כה לא נפרם או נקרע שום תפר שעשיתי ככה.

בשלושה חוטים אצלי כשהתפר במצב מתוח רואים את החוטים וזה לא נאה בעיניי, וגם מכריח שהחוטים יהיו בדיוק תואמים לצבע הבד. ניסיתי פעם רק עם האוברלוק, ולמשל בנקודת המפגש בבית השחי (קודם חובר השרוול לפתח השרוול ואח"כ סגרתי את תפר הצד) זה נפרם לי. תפרתי לא מזמן שמלה מלייקרה עם חיתוך רוחבי מתחת לחזה, כולה רק בתפר ישר בלבד, בלי אוברלוק. יצא מקסים וגמיש. בתפרי אורך כמו תפרי צד וכו', מצאתי שהרבה פעמים לא נדרשה כלל אלסטיות (מה גם שללא מעט סריגים אין כמעט או בכלל מתיחה משמעותית לאורך). תפרי רוחב - אין לי הרבה. מכפלות אני עושה בד"כ באפראט. ואם יש, אני משחרר קצת את מתח החוט, תפרים באורך בינוני מינוס, ומעט מתיחה של הבד בתפירה והתוצאה מספקת, גמישה ועוד לא התפקע לי תפר כאמור, עד כה.

liz49

New member
נכון תומריקוש גם אני בתפרים רוחביים אם הבד

מאד אלסטי מותחת אותו תוך כדי תפירה . כנל גם באוברלוק וזה לא מתבקע וגם לא נפרם. הכל נקבע לפי האלסטיות של הבד והגיזרה של הבגד .

למעלה