מכוני השמה

michakm

New member
מכוני השמה

שלום לכולם, לפי מה שקראתי באתר צריך לכתוב בכתב יד משוחרר וספונטני עד כמה שאפשר, וזאת בכדי לאפשר איבחון בצורה הטובה ביותר. מה עושים מכוני ההשמה כשאחד הבחינות שלהם הוא בחינה גרפולוגית? הרי ברור שהנבחן לחוץ והוא לא כותב בצורה משוחררת, וע"כ הכתב לא בהכרח ישקף את יכולתיו אישיותו באשר הם. האם הם רצינים באיבחונים הגרפולוגיים שלהם? כמו כן, מהי משמעות הלולאה הקטנה בתחילתו של האות ל'? בתודה מראש, מיכה

michakm

New member
א י ן ת ג ו ב ה

אמנם, שתיקה שווה זהב אבל לא ידעתי שכולנו בניו של שרון(?) חשבתי שיש פה באתר חובבים ומקצוענים.. לאף אחד אין תגובה? אני אשמח לשמוע כשתהיה לכם הזדמנות מה דעתכם המקצועית בנדון. מיכה

shamon51

New member
תגובה

הכותב מודע לכך שזה מיועד לבדיקה גרפולוגית וגם יכול להקפיד על מאפיין כזה או אחר בכתב (למשל זווית הכתיבה). אבל צריך לזכור שגרפולוג מומחה מבחין במספר עשרות אולי מאות מאפיינים בכתב ובשילוב שלהם. קשה מאוד לכותב לשנות את כולם, במיוחד כשאינו יודע בדיוק כיצד יבין זאת הגרפולוג, והאם זה יהיה ל"טובתו" !!! במקרים רבים התוצאה שהגרפולוג מבחין בנסיון ההסתרה והכותב מקבל תווית של "מסתירן" (שלא לומר "שקרן") לכן אם אתה מי שאתה אז תכתוב ספונטני כדי שידעו מי אתה ולא יטעו
שמעון

shamon51

New member
לגבי ה"ל" והלולאה

יש לי גם שאלה: מה משמעות הכאב ראש שיש לי איזו מחלה זה מראה ?

michakm

New member
אכן.. אבל

תודה על ההתיייחסות! לא התכוונתי לכך שהנבחן בכוונה מסתיר או משנה את כתב ידו, אלא דווקא למצב הפוך שבו הנבחן לא עושה זאת בכוונה אלא באמת הוא לחוץ. יש טיפוסים שנלחצים במבחנים לשם מבחנים. הכתב אצלם לא זורם באופן חופשי כשהם במצב של לחץ גדול ולכן הכתב במבחן מהווה כתב אמיתי/ראי ותמונה של האדם במצב לחץ אבל לא במצב רגיל. האם גרפולוג מנוסה יידע לאבחן זאת כראוי ולהבחין שהנבחן אינו מנסה להסתיר אלא שהוא פשוט נלחץ?? בנוגע ללולאה.. ברור שצריך לראות כל מקרה לגופו ובהקשר שלו אבל בכל זאת רציתי לדעת אם באופן כללי יש לזה משמעות ומה היא עשויה להעיד על. מיכה

shamon51

New member
אולי פשוט תעלה את הכתב

ונראה מה פה קורהפה? לחץ הוא חלק מהאישיות ... כלומר העובדה שאתה נלחץ/לא נלחץ בזמן שאתה כותב דף לבחינה גרפולוגית גם זו אינדיקציה שמעון כמו שאומרים בכדוררגל: השופט הוא חלק מהמשחק...

michakm

New member
איך לעלות

בלי לפגוע באיכות? ב- jpg זה לא עובר טוב. האם אפשר להעלות ב-pdf ?

michakm

New member
ננסה

ב-pdf זה יוצא הרבה יותר ברור אבל הקובץ גדול מידי עבור תפוז. האיכות של ה-jpg די על הפנים וגם אותה אני נאלץ לחלק ל-2 חלקים..

שלום מיכה

אתה צודק שלחוצים יותר כאשר אומרים לך שב ותכתוב וזה לטובת אבחון גרפולוגי, אבל זה מסוג האילוצים הקיימים ומי שבודקים צריכים לקחת זאת בחשבון. בבדיקת פוליגרף הנבדק נשאל כמה שאלות שגרתיות סתמיות כדי לזהות את מרכיבי נלחץ והחרדה 'הרגילים' ורק אז מגיעים לעיקר. רצוי היה שזה יתתמש גם לגבי בחינה גרפולוגית אך לא ניתן לעשות זאת. שכן אותו נבדק יכול לבחור איזה כתב יד להביא מהבית ולספר כל ספור שהוא רוצה מתי זה נכתב וכד'. לגבי כתב ידך, אכן יש סימני מתח גבוהים שאולי אף גוברים כאשר אתה ניצב לקראת מבחן, לאו דוקא גרפולוגי. במקרה זה גם כתב ידך הנינוח יותר, וכתב לפורום נחשב לנינוח, לא ? מראה על קיומם של מתיחויות שלא מתחברות בהכרח למבדק הצפוי. לגבי כתב ידך, ניתן לחברים את הזמן ואולי יכתבו משהו. בהצלחה

nili6

New member
מזכיר לי

וזה מזכיר לי שמישהו שאני מכירה נערך לו פעם איבחון גרפולוגי לצורך קבלה לעבודה, והוא כתב להם שם , בטקסט, שהוא לא מאמין בגרפולוגיה וגם פירט למה. הוא נפסל, (באופן לא מתמיה?) ועד היום לא ברור האם בגלל התוכן או או בגלל הכתב.

michakm

New member
ובכן..

אין לאף אחד מה להגיד על הכתב? כמו כן, איך מתמודדים עם לחץ שמשפיע על הכתב? יש רעיונות? האם המאבחן הגרפולוגי יודע להבחין ולקחת בחשבון שייתכן ויכולתיו של הנבדק גבוהות/נמוכות משמעותית מהכתב שמובא בפניו? אשמח לשמוע מה דעתכם. מיכה

למעלה