מכונית שניה למשפחה

גולד

New member
מכונית שניה למשפחה

שלום לכולם מבקש חוות דעת והמלצות למכונית קומפקטית למשפחה. הרכב "הראשי" מהעבודה,ואני מחפש עד 20000 ש"ח רכב קומפקטי שישמש את אישתי בזמן שהרכב השני אינו זמין. הדרישות (מעבר למחיר שצויין): אמינות,פשטות (לא חובה ח"ח,ה"כ,וכל מיני דברים שמתקלקלים מהר) גיר ידני,5 דלתות,מזגן. האפשרויות שבדקתי: סיטרואן זד-איקס (זה נכון שיש בעיות קורוזיה בראש המנוע?) סיאט איביזה (משנת 1994 ) לנציה דדרה (שמעתי זוועות בנושא אמינותה) פורד פיאסטה פורד אריקה עקרונית לא "מת" על יפניות מנוונות וחסרות אופי. מה דעתכם?

© DrorZi

New member
ZX מצויינת, חפש גם 306

אותם מכלולים, שתיהן מכוניות חמודות וכפיות לנהיגה. האיביזה סטמית. את הפורדים היתי מעיף מהרשימה על הלנציה אני לא יודע הרבה...
דרור זי.

rtwingo

New member
306 ב20 אלף שקל?? אין סיכוי.

30 אלף זה המינימום של המינימום, וגם אז זה 1.4 עצלה.

גולד

New member
המשך

ראשית,תודה למשיבים. כמו שנאמר,306 מחירה ההתחלתי הוא בסביבות 29000 ש"ח. הוספתי עוד שלוש מועמדות לבחירה: פזו 309 שנת 1992,פיאט טיפו 1600 סמ"ק,ורנו 19 על שלל דגמיו. למרות המיגוון הלא מבוטל,מבקש אינפורמציה נוספת על הדגמים שהעלתי, כאשר ניראה לי שהתמורה הטובה ביותר היא הסיטרואן זד איקס. דרך אגב,מבחינה טכנית,האם מערכת ההיגוי הפסיבית בגלגלים האחוריים, הינו פתח לצרות מבחינת תקלות וטיפולים? כזכור אני מעוניין ברכב ללא שיגעונות בסגנון מערכת הידראולית, אלא דברים קונוונציונלים. שוב תודה לכולם

© DrorZi

New member
מועמדות טובות.

בתשובתי שכחתי שדובר על 20K ה"מערכת" היגוי אחורי זה כולה 2 קוביות גומי, כמה צרות גומי כבר עושה (רמז: כלום) רנו 19 מועמדת טובה מאוד. היתי מעדיף ZX על 309, ה ZX חדשה יותר (תכנונית צעירה יותר) אך גם ה 309 נותנת תמורה מעולה לכמות הכסף שהיא עולה. הפיאט קשה לתחזוקה אך מחירה מזמין קניה.
דרור זי.

היגוי אחורי ב-ZX ../images/Emo41.gif

מישהו זוכר את הפרסומת למערכת הזו כשיובאה ה-ZX ארצה ? למישהו יש את התמונה שפורסמה אז בחוצות העיר ? כזכור לי (די בברור) בתמונה ההיא היה סרטוט פשוט של הרכב במבט על, כשכל ארבעת הגלגלים פונים לאותו כיוון. נכון שבפועל הגלגל כמעט ואינו פונה אבל לא זו הנקודה שרציתי להעלות כאן. השאלה שלי היא בעצם האם באמת גם הגלגלים האחוריים שואפים לפנות לאותו הכיוון שהקידמיים פונים ? הרי במכוניות עם היגוי כפול הגלגלים האחוריים פונים שמאלה כשהקדמיים ימינה....וההפך. וזה די מובן. המערכת שהוצגה בפרסומת ההיא נראית לי כלא הגיונית כי הרי אם הגלגלים האחוריים היו פונים לאותו כיוון הרי שהרכב לעלולם לא היה מסתובב, רק עובר נתיבים טוב.
למי הפתרונים ? אגב, תענוג של רכב לנהיגה ה-ZX. אני נוסע בימים אלו על אחד כזה, עם מנוע 1800 וגיר רגיל (אגב, היא עומדת למכירה) והרכב פשוט מתנהג נהדר, כייפי לנהיגה, ויודע לזרוק זנב כשצריך בדיוק במידה.
השדון .... ™TheNightDevil

34theone

New member
הסבר על היגוי כפול !

בסיבוב הגה קטן, כל הגלגלים פונים לאותו כיוון - כלומר שינוי נתיב הופך לחלק יותר (ןגם מאבדים פחות מהירות) בסיבוב הגה גדול, הגלגלים האחוריים פונים לכיוון הפוך - ואז רדיוס הסיבוב קטן משמעותית, והאחיזה בסיבוב משתפרת. כמובן שהשינוי בכיוון הגלגלים הוא הדרגתי ורציף. המנגנון המכני שמבצע את ה"קסם" הזה הוא יותר מורכב מדפרנציאל, ולכן העניין אף פעם לא תפס. -------------------------------------------------------- קוואטרו לרכב זה כמו בחורה בלונד לבחורה. זו התחלה טובה... (פתגם עם גרמני)

sronis

New member
מאיפה הידע??

נראה לי שיש לך טעות. מערכת ההיגוי האחורי הפסיבי לא משתנה בהתאם לסיבוב ההגה או מהירות הפנייה. בנוסף - יש אותה לכל ה-ZX-ים ולכל ה-306-ים? לא ידעתי... רוני

גם לי זה חדש....

יש לזה סימוכין ? כלומר, האם אתה בטוח בזה ? ורוני... 306
השדון .... ™TheNightDevil

sronis

New member
אכן, לפחות לזו שלי...

לגרסאות הספורטיביות של ה-306 מתלה אחורי חכם, או איך-שתרצה-לקרוא-לזה, אשר מאפשר התנהגות ספורטיבית עדיפה על פני הדגמים הרגילים. אני לא זוכר בדיוק כרגע מה זה אומר בתכלס ואיך זה עובד או אפילו איך קוראים לזה, אבל אני יודע שחלק מהעניין זה ההיגוי האחורי הפאסיבי (ומרגישים את זה בזמן פניות). תמיד חשבתי שאותה מערכת מותקנת גם ב-ZX הספורטיביות ולא ברגילות, אבל עכשיו אני כבר לא יודע... רוני

rtwingo

New member
ZX ורנו 19.

לZX אין כל התעסקות עם הידרופנאומטיקה מורכבת של סיטרואן- המכלולים דומים או זהים לאלו של ה306 של פג´ו. ההיגוי הפאסיבי הינו אמצעי מכני פשוט, שאין כל סיבה לתקלות בו. לגבי ה19- מדובר במכונית מרווחת, ומאוד נוחה. אמינותה טובה למדי, ומחירה מגוחך. מבין השתיים? הZX יותר מהנה, אך שתיהן מתאימות בול- חפש את שתיהן, והראשונה במצב טוב תהיה הבחירה העדיפה, בהצלחה!

rtwingo

New member
ושכחתי את ה309-

מכונית נוחה ומהנה, אך מיושנת לצד הZX ומעט נופלת בנושא העמידות לאורך השנים... כמובן בהתאם לאחזקה, אבל לא רק.

rtwingo

New member
עוד אופציה מ-ש-ו-ב-ח-ת :

לנצ´יה דדרה. מכונית מהנה מאוד, מרווחת, אכותית וזולה להחריד- מומלצת מאוד, לטעמי לפחות...

kitt

New member
ה309 רכב מעולה, היה לי כזה שנתיים

וחצי, האוטו פשוט מעולה, נוח ושילדה נפלאה. ההיגוי האחורי של הZX הוא עד כמה שאני זוכר שתי קוביות גומי בסרן האחורי כך שאין שום שטויות ובעיות איתן.

redroze

New member
באמת ה-309 הכי שווה מכל מה שהזכרתם

אני חושב לקנות לעצמי רכב ראשון (בקרוב) 309 למרות שהוא קצת גדול בשבילי אבל עדיין הוא זול למרות שאני לא אוהב את הדגמים הישנים של פיג´ו וגם בגלל קללה שיש במשפחה שלי עם דגמים ישנים של פיג´ו . . . . . .

גרמי

New member
גולד - אתה בכיוון הנכון ../images/Emo45.gif

מכיוון שמדובר במכוניות ישנות, אני הייתי לוקח את המכונית שתמצא במצב ההכי שמור, עם הכי פחות ידיים, עם עבר טיפולים מוכח, ולא משנה אם זה ZX, 19, 309 או דדרה. לי יש 309 מודל 92, דגם גראפיק בלי ח"ח ונ"מ. האוטו נשמר היטב וטופל כמו שצריך כל חייו. מבחינה מכאנית אין בעיות בכלל. יש כמה בעיות של בלאי של חלקים כגון משאבת שפריצרים, ממסר ווינקרים, תפס תא כפפות, מתג טמפרטורה. כל הדברים האלה זולים מאוד ולא מעיבים על התמורה הנפלאה לכסף, נוחות מצויינת וביצועים שלא נופלים מהרמה המקובלת ממשפחתיות מודרניות. ה ZX אכן יותר מודרני מה 309, ומרגיש קצת יותר נעים, וכך גם הרנו 19. הדדרה בכלל נותנת תחושת פאר, ואין לה בעיות מיוחדות. אני יודע שחבר של The night devil שכותב בפורום הזה לפעמים מוכר בימים אלה ZX 1.8 ידנית. אני לא זוכר איזה מודל, אבל יכול להיות שזה מתאים לך. תוכל למצוא את האימייל שלו מהודעותיו בפורום.

redroze

New member
אם אתה מחפש אמינות אז רק יפניות ...

ב-20K תוכל להשיג לנסר 91-93, אני מכיר אחת שקנתה לנסר כחולה 91 מהממת, נראת כמו חדשה וכמובן שהיא לא צריכה לדאוג לבעיות אמינות . . . . . הייתי ממליץ גם על טויוטה אבל ב-20K תוכל לקנות את הדגמים הראשונים שאני לא כ"כ אוהב אותם אבל אם בכל זאת תחליט להוסיף עוד קצת אז קורולה שנת 93-94 רכב מצויין.

גולד

New member
המשך

בוקר טוב לכולם. ראשית תודה לכל המשיבים. הרשימה אם כן מיתכנסת לארבע אופציות: זד-איקס,רנו 19,פזו 309,ודדרה. אנסה בפירסומי הלוח היום למצוא לפחות אחת מהן לבדיקה. שיהיה לכם יום טוב!

itzik93

New member
רגע רגע...תסביר לי דבר אחד...

האם האמינות היא בראש סדר העדיפויות שלך או לא ? אם התשובה היא "כן", אז אתה לא בכיוון הנכון (בטח שלא עם תקציב של 20K ש"ח). איציק

למעלה