מכונית חשמלית

Ziggy3000

New member
מכונית חשמלית

אהלן! במסגרת התזה שלי באוניברסיטת ת"א אני עורך מחקר על איך אנשים ישתמשו במכונית החשמלית. לצורך המחקר בניתי סקר קצר ואשמח אם תוכלו להקדיש כמה דקות מזמנכם למלא אותו.

חשוב לי להדגיש שהסקר אנונימי לחלוטין.

המון תודה על הרצון הטוב, אלעד :)

Ziggy3000

New member
מטרת המחקר

היא לא לבדוק סיכויי חדירה לשוק של המכונית החשמלית, אלא איך לתמחר את השימוש בה. כן, זה מסובך :)

prizman

New member
בהחלט מסובך.

שלושת הקריטריונים העיקריים הם עלות הרכב, עלות הנסועה ונוחות השימוש.
קריטריון נוסף הוא היכולת למכור את הרכב הזה בעתיד, יש סיכוי שהשווי שלה
עוד שלוש שנים יהיה 0 בגלל טכנולוגיות חדישות וזולות יותר.

יש על הנושא הזה אינסוף דיונים בפורומי רכב ובפורומים כלכליים בשנתיים האחרונות,
הנושאים שנגעתי בהם מתייחסים ברובם לנושא שאתה שואל עליו.
אם היית מעלה את השאלון עוד 5-10 שנים היה הרבה יותר קל לענות עליו, כרגע אני
לא בטוח שזה אפשרי.

זה עוד לפני ש DW יעלה את נושא המונופוליזם וכו' בישראל.

עלה13

New member
לגבי מכוניות חשמליות...

לדעתי בשל הטכנולגיות שמשתנות היה כדאי שבשנים הראשונות הם ישולבו בעיר בפרויקטים דוגמת CAT2GO , כך הסיכוי שהחזר עולותם ואף מאפיין כלכלי יהיו רלוונטיים, האישיו במכונית חשמלית הוא המחשבה הירוקה, זיהום כדור הארץ, התדלדלות במשאבי אינרגיה ודלק, גודל המכונית והתהליכים העירוניים של צימצום כניסת רכבים למרכז העיר, הרחבת מדרכות, סלילת שבילי אופניים, נתיבי תחבורה ציבורית, הם סוגיות רלוונטיות בכלל לנושא תחבורה אישית, פרטית.
אני מאמין שפרויקטים של השכרה כ CAR2GO, BIKE2GO הם ישתלבו היטב בתפוצה גדולה בעיר בעתיד כתחבורה ציבורית אישית, לצד תחבורה ציבורית רבת קיבולת תדירה בנתיבי תחבורה.

Ziggy3000

New member
בשביל לאפשר את החדירה שלהם לשוק

ולהגדיל את הנראות שלהם, ולשמור על השווי בעתיד, מה שבטר עושים (בשכל) הוא לשווק את המכונית שלהם לציי רכב. כל חברה רוכשת כמה עשרות רכבים, זה מוריד מהלחץ שלה למכור ליחידים כמויות גדולות מאוד שהיא התחייבה למכור (ופה היא לא עשתה בשכל), ואולי יעזור לחדירה לשוק. שילוב חשמליות בקאר2גו גם יהיה מעולה, לדעתי הם כבר חושבים על זה. תחבורה ציבורית חשמלית - הלוואי, אבל בכל מקרה זה כבר פונה לנתח שוק אחר לגמרי (חברות האוטובוסים, לא צרכנים/נהגים פרטיים).
אבל שוב - מטרת המחקר היא לא לבדוק למי כדאי לרכוש את הרכב, אלא לאחר שכבר נרכש, איך לתמחר את השימוש השוטף בו - עלות החשמל/ק"מ. כבר מילאת את הסקר?

al19

New member
בנוגע לתל אופן

באמת רציתי גם כן לעשות תל אופן,
מה אתה אומר על זה ? זה משתלם בסופו של היום ?
כך בחשבון שאני עובד עד מאוחר ובאמצע השבוע אין לי זמן לקחת את זה.
במידהו ומדובר רק על סופי שבוע, האם זה כדאי ?

dw2322

New member
האם הכוונה להרבה סופי שבוע?

אמנם בטיפ הזה אני פוגע לי בביזנס
אבל אם בכוונתך להשתמש בהרבה סופי שבוע אז כבר עדיף לך לעשות מנוי שנתי.
שים לב: מנוי שנתי עולה 240 שקל, בעוד מנוי יומי בסופ"ש עולה 20. מכאן שאם תיסע רק ביום אחד בסופי שבוע, לאורך כל השנה, זה כבר יעלה לך 50*20 שקל = 1000, כך שמנוי שנתי עולה לך רבע. גרושים. אם בכוונתך להשתמש גם בשישי וגם בשבת? אז בכלל אין שאלה.
היומי שווה לך אם מדובר על תדירות של בקושי פעם בחודש. טוב לתיירים.
את הכסף תל-אופן עושים על התיירים, לא על התושבים.

כמו כן אני משער שאם יהיה לך מנוי שנתי אז יתחשק לך לרכב גם קצת מעבר לרק בסופ"ש. זו הסיבה שאנשים עושים מנוי לקאנטרי ("אם כבר הוצאתי כסף, מה? לא ננצל?")

עלה13

New member
אז ככה...

לדעתי זה שווה מדובר בפחות משקל ליום, בסופו של דבר זו לא הוצאה גדולה וגם אם יש רכב היא תקזז מההוצעות עליו.

יש דיבורים שבנתיים זה בגדר דיבורים שניתן יהיה לקיים נסיעה הלוך חזור ביום ללא החלפה כך שאם אתה גר ביפו או בדרום תוכל לעשות נסיעה אחת ללא הפסקה לאוניברסיטה או לרמת החייל לדוגמה ובערב לחזור, זה יהפוך את השרות לאידאלי ליוממים שמשתמשים היום ברכב, בעיר ומחוץ לעיר, אבל בעיקר יהווה מקדם לערי המטרופולין, בת ים, חולום, רמת גן, גבעתיים, בני ברק והרצליה להצטרף לשרות ולקיים פרויקט בעירם במתכונת תל אופן, ברמת גן זה יכול להקרא "גן אופן"
למה אפקטיבי, נומר אני תושב רמת גן שעובד או לומד בתל אביב ומבלה וצורך הן בתל אביב והן ברמת גן, הנסיעה הארוכה לתל אביב לאוניברסיטה או לעבודה היא נסיעה ללא הפסקה.
עוד סיבה כן ללכת על נסיעה ארוכה הלוך וחזור ביום, היא להקל על הלחץ והשינוע במרכז העיר, מפני שיהיה פחות החלפות בה.

אך זה יכול לעבוד, ניקח את "תל אופן" ופרויקט שיתופעל ע"י אותה חברה ברמת גן שתקרא "גן אופן", מנוי יומם שגר ברמת גן ולומד באוניברסיטה או עובד ברמת החייל, אופני "גן אופן" לא יעזבו את רמת גן, אומנם הרוכב/ת יגיעו לתחנת קצה בה יש תחנה של תל אופן וגן אופן סמוכים ורק יחליפו אופניים ללא המתנה, כך שהלחץ על מרכזי העירים לא יגדל אלה יתאזן
בתוך הערים חצי השעה לרוב מספיקה ועדיין גם בה תהייה נסיעה ארוכה אחת, מה שיהפוך את הפרויקט למוצלח ויתרחב לערי המטרופולין ויקל הן על תל אביב והן על הערים המצטרפות, זה ישפיע הן על נסיעת רכבים בערים וביניהם והן על חניות פנויות בהם.

למעלה