מכוניות

גם אני אהבתי

גם אני מאוד אהבתי את ההארלד טריומף. מכוניות קטנות , חביבות ויפות. אין מה לומר בטח מול הסיטרואן דה שבו שהתחילו אז למלא את הארץ וגם בצהל נפוצו כמה מהן. אגב,חידון קצר: מי זוכר מה זה "ויליס" ולמי קראו "ויליסים" ?

בבקשה ויליס

אבא שלי עבד על אחת כזאת בנמל גדול, עד שגל גדול לקח אותה (במזל ריקה) לים ישר מהמזח, זה היה אז בשנות השישים, למרות שזה מזכיר את המקרה המזעזע שקרה עכשיו עם רפול.

יפה, אבללללללללללללללללל

אז אתם יודעים מה היו הויליסים. יפה. מכוניות. נכון. אבל איזה סוג של מכוניות? ולמי קראו "ויליסים"ולמה קראו להם ככה?

ברק 188

New member
סוג כתבנו גיפ,והיפה כמו גוזפין,נו

ספר איש, עבר תורי ופרח מזכרוני למה? אגב- מי יודע לרקוד וולס?

גלי®

New member
אני... לפחות ידעתי... המחנכת שלי

לימדה אותי בכיתה ו'... היא אמרה שמכל הכיתה, אני היחידה שיש לה סיכוי להשתמש בזה... ובאמת, זה מאד מועיל לרקוד ואלס בין שטיפת הכלים לריקון ארגז החול של החתולים... :)))

באאטח...אבא שלי לא ויתר לי...

על הואלס ועד היום הוא הפארטנר הכי טוב שלי, לריקוד זה (עבורו אמא שלי היא הפרטנרית האולטימטיבית, שיהיו לי בריאים
).

ובכן- הוילסים

בסוף שנות ה 50 ותחילת שנות ה60 שרתו בצה"ל בגאון הויליסים. היו אלה ג'יפים וטנדרים שרתו ביחידות השונות. מספריהם של כל הטנדרים מטיפוס ויליס התחילו בספרות 44.המספרים האישים של מחזורי הגיוס לצה"ל בשנים 59- 60 התחילו במספרים 44. אשר על כן כל מגויסי תחילת שנות ה 60 נקראו "ויליסים" ובא לציון גואל

ברק 188

New member
ויליס=גלגל ,מגלל הגלגלים המיוחדים?

אתה לא מתכון ליויס "ממת לחיות"

ברק 188

New member
../images/Emo46.gifליויס (איזה קיוסק)=ויליס השחקן

ולא יוסי שוכמר,תסלחו לי... הבוקר הברקי מבול בא לי(אוסף בולים זה דבר חנוכי)הגשש מזייף המודל משנות החמישים בלי משים לה'לב חלפות להם השנים.

אוטובוס טייגר וטיול שנתי

אני זוכר כילד לבית הספר נסענו עם משאית שבבוקר מוקדם עוד עשתה קודם לכן נגלה ל"תנובה" ש"בעיר הגדולה" להביא לשם ביצים וחלב (כן כן ממש כמו בשיר) עד היום זכור לי הריח של שאריות החלב החמוץ המעורב בביצים שבורות בהמשך נסענו לבית הספר עם האוטובוס הרגיל עם "האף" הדלתות לא היו נפתחות בלחץ אויר אלא במשיכה ורק מאוחר יותר הגיע ה"טייגר" ואז זכור לי איך קפצנו בשמחה כשהוא הגיע : "טייגר!!! , טייגר!!! טייגר!!!" זכור לי גם הטיול השנתי עם משאית מקרטעת בתחילת שנות ה 60 על גבול לבנון הגבול היה פתוח למעט תלתלית גדר תייל שהיתה זרוקה מוזנחת על האדמה ואת האיכרים הלבנונים שנפנפו לנו לשלום ואני זוכר כמה שירים ששרנו כילדים בני 7- 8 "כשנמות יקברו אותנו בחולות ראשון לציון" וגם את " הי ציוניוני הדרך " וגם את חיל פרשים אנו " הילדים שלי לא שמעו את השירים האלה אבל אני שר להם את זה בפאטוס בנסיעות המשותפות ..אבל הם משתיקים אותי בכעס

גדר תלתלים בגבול הלבנוני?

אתה מספר לי על הגדר הזאת? אז תשמע: היה בשנת 62 מחזור של קורס קצינות בבה"ד 12. יום אחד עשו טיול לצפון. היו שלש משאיות. נסעו בשיירה. נסעו נסעו נסעו עד שהגיעו לקטעבו פנתה המשאית הראשונה ימינה. גם השניה פנתה. נהג השלישית - לא פנה. אולי לא שם לב. אולי נמנם. אולי היה הרפתקן , איני יודע. המשאית נוסעת ופתאום הבנות רואות שהן לבד. אין לפניהן משאית. בעודן תוהות הגיעו לכפר ערבי. נסעו ונעמדו במרכזו. ואז אומרת בת אחת: נדמה לי שאנחנו בכפר לבנוני ואנחנו עברנו את הגבול. והיא צדקה. שליש קורס קצינות נכנס ישר לכפר לבנוני. הלבנונים לא עשו להן כלום. לאחר חקירה קצרה- בה אומת הסיפור הן שוחררו ללון במקום ולמחרת - החזרו. וזה סיפור גדר התלתלים.

אז אתה מאמת זכרון ילד בן 8 בערך

כי זה מה שנחרט בזכרוני ...אפילו לא גדר...סתם תלתלית חלודה מונחת ברשול על הקרקע ומאחריה חקלאים/רועים לבנונים מחייכים ומנפנפים לשלום ... (איפה הימים ההם ? ...) זכורה לי אמירה של איזה פוליטיקאי (או איש צבא שחצן ? ) מהימים ההם : "את לבנון נשאיר לגדנ"ע" ......ואחר כך התחיל "מצעד האיוולת" אבל אולי לא כדאי שנסחף מנוסטלגיה מתקתקה לפוליטיקה עכשווית

ואני זוכר גם אזהרות באוטובוס

"לא לעשן לא לירוק לא לפצח גרעינים" ובטנדרים מאחור היה "נא לא לזרוק בדלי סגריות .." ואני לא הבנתי איפה הדלִי

../images/Emo6.gif עם הטייגרים האלה עשיתי

להורי הרבה צרות, כשהגיע איזה אוטובוס בעל אף, GMC, סופר וואיט, פורד ודומיהם לא הסכמתי לעלות עליהם בשום אופן, רק טייגר, WOW הם נראו אז כמו אחד מפלאי העולם
דלת נפתחת בלחץ אויר "פססססססססס", גדול, בלי אף איזה כיף זה היה.

ברק 188

New member
משה, לפחות לך יש עוז לשיר להם ../images/Emo6.gif

אז- "מעוז צור ישועתי" שיהיה לכם המשך חג שמח ואושר וצבעוני כמו "הנרות הללו שאנו מדלקין"

למעלה