מכוניות

הגרה182

New member
אני בדיוק בתהיות

אם לתקן את האופניים הישנות שלי (במצב של חלודה מאסיבית על גלגלי השיניים והשרשרת) או לקנות חשמליות מתקפלות (שאוכל לדווש לי בכיף בירידה לכיוון הרכבת בבקרים, ויהיה מנוע שיסחב אותי בעליות בערב כשאני עייפה).

יש המלצות?

איזו קיצוניות

משרשרת חלודה לחשמלי מתקפל
.
יש גם אופציות נוספות באמצע. לאן את מכוונת?

אם יש לך רגש סנטימנטלי לאופניים ואת לא רוצה להיפרד מהם - שרשרת חדשה תעלה 100 ש"ח, ואפשר לשפצר את האופניים(צבע, פעמון, ועדת קישוט) בעוד כמה שקלים, סתם כי זה כיף. אופניים חשמליים מתקפלים יעלו בממוצע 5000 ש"ח.

לא הבנתי אם את מתכוונת לעלות עם האופניים לרכבת. עם האופניים הישנים, מן הסתם, לא תוכלי לעלות לרכבת ותאלצי לקשור אותם בעמדה. במתקפלים יש המון דגמים וצריך לעשות סקר שוק מאסיבי של כל הדגמים והמחירים, זאת קנייה אישית ויקרה שמותאמת לצרכים של הרוכב. מרחקי נסיעה, תפעול הקיפול, משקל וכו'. רצוי גם לקחת בחשבון שהאופניים צריכים להיות מחוברים אלייך כל הזמן, מכת גנבות האופניים נוראית, במיוחד בתל אביב..

בנוגע להמלצות על דגמים ספציפיים - אין לי שמץ בנושא.

הגרה182

New member
תראי....

החלודות שימשו אותי נאמנה משך שנתיים לנסיעות של 10 דקות לכל כיוון לעבודה וחזרה. ואז עברנו דירה, אני שיניתי עבודה, והן נקשרו אחר כבוד לעמוד

אפשר לתקן אותן (זה לא רק שרשרת, זה גם גלגלי שיניים של השרשרת- 6 קדימה ו-3 אחורה, ובטח גם הבלמים) אבל אני מתחילה לחשוב בעצלנות שלא יהיה לי כוח לסחוב בעליות, ויש לי מישהי בעבודה עם אופניים חשמליות והיא מה זה מדליקה אותי עליהן...

אני סתם בהתלבטות, סביר שאשפץ את הישנות וזהו

לשפצר זה כיף אמיתי

הדירה האחרונה שגרתי בה הייתה ריקה לחלוטין ונאלצתי לקנות ציוד בסיסי(שולחן, כיסאות, ספה) אז ניגשתי לחנות יד שנייה, קניתי ריהוט עתיק ועם ספריי וצבעים רעננתי אותו לחיים. התפקשש לי עם הכיסאות, אבל זה היה משעשע ונחמד ומאד מלכלך.

תיהני
את תתרגלי לעליות

מהי נהיגה טובה יותר?

- שליטה על ההגה, תפיסה מרחבית, התמצאות וניווט בכביש, ביטחון בנהיגה - גברים בדרך כלל טובים יותר
- ציות לחוקים ותמרורים, זהירות בכביש, אדיבות, הגעה ליעד בשלום - נשים בדרך כלל טובות יותר

אני נוסעת הרבה על הכביש ובשורה התחתונה, מעדיפה שאישה תנהג ברכב לידי ולא גבר. אי אפשר להתווכח עם הסטטיסטיקה - גברים מעורבים פי עשרה בתאונות דרכים קטלניות.

השילוב של שניהם

גם אני מעדיפה שאישה תנהג , יותר מידי ביטחון עצמי על הכביש זה מיותר בעיניי..

אוססונה

New member
הרכב האולטימטיבי ביותר.

רכב מסוג : "שור וחמור", גמל ויחמור. אפשר ורצוי "עגלה עם סוסה" בכביש תרוץ.

תאונה בין "הרכבים" הנ"ל, אינה כה חמורה.

אני מתה לראות ויכוח בכביש או בשביל, בין "שור לחמור". אתה עברת באור אדום, אתה חצית בפס לבן. אתה נכנסת בי מאחור... טוב, לא יכולתי לבלום, לאחר שראיתי את הישבן שלך, במיוחד את הזנב המתנופף. אני מניחה, כי בסופו של ויכוח, בשפת "הבהמות והחיות", הם יחליפו ביניהם פרטים לתבוע את חבורת הביטוח. בסוף יתברר, כי הרוכבים ובעלי הבהמות והחיות, לא שילמו אפילו לא את דמי ביטוח החובה.

השור והחמור, יתפשרו ביניהם. כאשר, החמור תמיד נותר חמור. (חמור, זה הנהג המקפיד לקיים את כל החוקים., בסוף תמיד יוצא דפוק. כמו פקיד ממשלתי, אשר עובד ועובד, בסוף תמיד נותר בפינה, משום שהוא סכנה, לפקידים האחרים הבטלנים. השור, זה העקשן שאינו מוותר, אפילו אם אינו צודק....)

תאונה בין "גמל ונאקה", (מודל שנת אלפיים ואילך) הם יסגרו ביניהם בחדרי המדבר. כפי שקורה לרוב, בתאונה, בין גבר לאישה.

בסופו של רעיון, בכל מקרה, מפאת ריבוי הרכבים בארץ ומיעוט הכבישים והפקקים הרבים הנוצרים, בשעות העומס, חמור ושור, גמל ויחמור, מגיעים ליעדם, לפני הרכבים המשוכללים והמהירים ביותר הקיימים בארץ.

למה לנו רכבים, אם ניתן להגיע לכל מקום, בארצינו הקטנה, על שור ויחמור?.

לואי והיו שבילים מיוחדים בכל הארץ, לרוכבי "אופניים". חמור חמורותיים. שבילים וכבישים לרוכבי "אופנועים". מנועים ומתנועעים. לואי והיה לנו השכל, לראות ולצפות את תנאי הכבישים, שלא להיות גיבורות.

הטכנולוגיה באה לטובתינו הנשים, שאין אנו מבינים "במרחב"... (עוד סטיגמה לא נכונה), יש לנו את ה-ג', פי, אס. בעצם, הג'י פי אס, פותח למען הגברים ולא למען הנשים. הנשים הנוהגות, אינן מתביישות לשאול עוברים ושבים, היאך להגיע ליעד. הגברים אשר נאמר כאן, בפורום, כי הם מבינים "במרחב", מתברר כי אינם מבינים ולא כלום. לכן, הם פיתחו לעצמם ג'י, פי, אס.

סיפור - גבר ידיד נפש, ביקש ממני להתלוות אליו לחתונה, בטיז א-נביא. הוא לא הצליח להגיע אל המקום. עם הג'י פי אס, עם כל השכלולים. התייאש, ביקש לחזור על עקבותיו. משום שהיה ועדיין הוא ידיד נפש שלי ושל זוגתי, אמרתי לו: תן לי לנהוג ברכב. חמש דקות ולא יותר, אני מביאה אותך לחתונה. עשיתי סיבוב פרסה מסוכן. שאלתי עוברת אורח, תוך פחות מחמש דקות, הבאתי אותו אל "אתר החתונה".

מסקנא - אינו משנה באיזה רכב אנו נוהגות. העיקר שנגיע בזמן, אל היעד. אפשר גם ללכת ברגל. אני חולמת לרכב על החמור, בלי מרדעת. שתי רגלי מפושקות, על גבו של החמור. ברגלי האחת, מסמנת לו ימינה, ברגלי השניה, מסמנת לו, שמאלה. אט אט, בלי לחץ הזמן. הרכב הוא כמו חמור, לאן שאנו מובילות אותו הוא ילך.

x just me x

New member
יש לי כמה שאלות ממש קריטיות אלייך

א. כמה זמן יקח לך להגיע על חמור מת"א נניח לב"ש???

ב. ניסית פעם לרכב על יחמור?! (שמעתי שזה לאמיצים בלבד..)

ג. מסקנא?!

אוססונה

New member
אענה לך אחת לאחת, אעפ"י אינן שאלות "קריטיות".

א - כמה שיקח לי הזמן, העיקר להגיע בשלום.

ב - לא רכבתי על יחמור. בזמנו, כן רכבתי על "שור וחמור". אם כי, דומני שכן רכבתי בחיי, על אחד אשר קראתי לו לאחר "הרכיבה": יא-חמור. (דומה??.... איני יודעת)

ג - מסקנא! - לעולם אל תביני את מה שאני כותבת ברצינות...

ביי.

noga ke

New member
מכונית החלומות שלי

ענתיקה, דיי ישנה, כבר לא מייצרים כאלו למיטב ידיעתי. וולוו S70, לבנה.
ואם לא זה, אז רנו לגונה. (לא להתבלבל עם המגאן)

אבל קודם תנו לי רישיון, אחר כך נדבר על רכב..

x just me x

New member
טוויסט בעלילה

יום אחרי שעניתי על השאלה הזו, אחי עשה תאונה עם האוטו שלי!!

אח שלי בסדר גמור תודה לאל....

האוטו מת.

עכשיו קונים חדש!
התלבטות בין:
יונדאי i 20
סוזוקי סוויפט
טויוטה היילקס

למעלה