מכוניות

noga ke

New member
מכוניות

לכל בעלות הרישיון והמכוניות- איזה רכב יש לכן?

והשאלה הזאת גם למי שאין רכב/לא הוציאה רישיון- מהו רכב חלומותיכן?

והאם נשים באמת נוהגות פחות טוב מגברים? מה אתן אומרות?

spiceupmylife1

New member
מממ

אין לי רישיון אבל יום אחד יהיה לי
:)

ורכב החלומות שלי הוא :

AUDI TT

אבל אתפשר על כל רכב עם ארבע גלגלים

x just me x

New member

יש לי יונדאי אקסנט

החלום הוא לוטוס
החלום הקצת יותר מציאותי זה טויוטה אוריס

וקיבוצניקיות נוהגות יותר טוב מגברים.....

אני נוהגת בVOLVO של אבא מודל 940 שנת 98!|מאוה

אבא כל הזמן מנסה לשכנע אותי שנחליף כי הפלסטיק במיכל אחסון בדלת אחת נשבר והריפוד וול גם קצת קרוע... ובכלל אוטו ישן...
אבל אני מאוהבת בו ומסרבת בתוקף! זה אוטו ענק וכבד אבל יציב ובטוח ופשוט תענוג לנהיגה! אין עוד רכבים כאלה!

לגבי מי נוהג יותר טוב...
וול לא יודעת אם גברים או נשים...
אבל פעם עשיתי לעצמי רשימה מכל האנשים שיצא לי לנסוע איתם מי הכי טוב ומי הכי גרוע....
אבא במקום הראשון! איתו אני יכולה לישון לאכול לשתות הכל! אני ממש רגועה!
במקום האחרון אמא שלי עם היסטורית תאונות קטלניות ושנאת נהיגה שחבלז...
באמצע הצבתי את אחיותי וחברות...

מחזיקה בגאווה

את הרכב הראשון שלי- פיג'ו 206 קטנה כתומה ומכוערת, אבל בכל מקום מזהים אותה.. שזה מדהים:]
בנוסף הקטנוע הראשון שלי מגיל 17- 125 סמ"ק, קימקו אג'יליטי 136. צעצוע לימים פקוקים ועמוסים..

לגבי רכב החלומות- כל רכב בעל מנוע תקין שלא ישבוק חיים בזמן נסיעה מספק אותי!

אוססונה

New member
הרכבים למיניהם - אהבה שנאה.

בעבר הלא רחוק, היו לנו שני רכבים. אחד לה לזוגתי, אחד לי לזוגתה. לי היה ועדיין יש אופנוע. אופנוע עתיק ימין, מתוחזק היטב במחסן, אני נוסעת עליו, רק לעתים נדירות. מתוך כל מיני סיבות בעיקר "פולניות טהורות", נפטרנו מרכב אחד. לי, אין רכב. לזוגתי יש רכב חדש וחדיש, מסוג "מאזדה". רכב המוחזק רובו ככולו, ע"י מדינת ישראל. תתפלאו לדעת, אני רשאית לנהוג בו. אך, משתדלת לא לנהוג בו. זה משום שאני מופרעת ופרועה בכבישים. אני נוהגת בו, רק כאשר באמת ובתמים, יש לנו מצבי חרום...

לדעתי, לשתי נשים החיות תחת קורת גג אחת, עדיף רכב אחד חדש וחדיש, מתוחזק היטב, על שני רכבים ממוצעים. לרוב, אני נוסעת בתחבורה ציבורית. בלי כל מתחים, מגיעה לעבודה, שקטה ונינוחא. משתדלת לא לנסוע "ברכבות", משום שאני חושבת, כי רכבת ישראל, אינה תחבורה ציבורית, אלא תחבורה המוחזקת, ע"י ועד אלים פרטי ביותר, החושב כי רכבת ישראל, שייכת לאבא שלו. (באמת, מחקר קטן יוכיח, כי רוב עובדי רכבת ישראל, הם בני או קרובי משפחה...כפי שקורה בארץ ישראל, בחברת החשמל, ברשות שדות התעופה, ועוד ועוד. לכן, יש הרבה תאונות ברכבת ישראל, כמעט תאונות "ברשות שדות התעופה" ויוקר החשמל בארץ ישראל, שאין לו כל הצדקה כלכלית גרידא...)

הקיצר, את רשיון הרכב הראשון, הוצאתי ע"ח הצבא. מתוקף תפקידי, הנע והנייד, ברחבי בסיסי "חיל האוויר" בארץ. (סיפור בפני עצמו...)

אני אוהבת לנהוג בכל סוג של כלי רכב, אך בולמת את עצמי. משום שאני מסוכנת לסביבה. אך כאשר אני בכל זאת מסיעה, את היקרים לי, הן אם זה באופנוע, הן אם זה במשאית או בפראייבט, אני "יפה וח'נונית".

שונאת להסיע את היקרים לי בכל רכב, אוהבת לנהוג בכל רכב, כשאני לבדי. אך, אני מתנהגת בהתאם לסובבים אותי. כאשר אני צריכה לקלל, אני מקללת. כאשר עוקפים אותי, אני עוקפת אותם כפליים. כאשר יש מישהוא אחר במכונית או באופנוע, אני "מתחסדת", נוהגת לתפארת חוקי מדינת ישראל. יש לדעת, אם היינו נשמעים לחוקי המדינה "בתנועה", רוב תאונות הדרכים בארץ, לא היו קורות.

אני טוענת, כי אנו הנשים, נוהגות טוב יותר מהגברים. אחראיות הרבה מהגברים. אי אפשר לומר יותר במדינה, כי יש לרוב הגברים רשיון נהיגה יותר מהנשים. אנחנו הנשים, נמצאות בכבישים, כמו הגברים, אם לא יותר. בכל זאת, רוב התאונות המחרידות, קורות כאשר "הגברים", נוהגים.

אותה תאונה של השמדת משפחה שלמה, ע"י הנהג שנהג ברכב שלא היה מתוחזק היטב, כי רצה לחסוך כסף, בתחזוק המכונית שלו, לא הייתה קוראת, אם לאשתו היה רישיון נהיגה. אני אומרת לכן, כי הנהג הדתי, רצה לחסוך כסף "בטסט". העיקר שיעבור את הטסט בשלום ובפחות כסף. הבלמים של מכוניתו השחוקה, היו שחוקים. הוא סמך על חסדי שמים, יותר מאשר על חסדי "חוקי הבטיחות" הבסיסיים.

אינו משנה באיזה רכב אנו נוהגות. העיקר לנהוג באמצעי הבטיחות, להחמיר כמה שאפשר.

אינו משנה באיזה רכב אנו נוהגות. העיקר, שיהיה מתוחזק היטב, לנסוע בזהירות.

daphne86

New member
יש לי פיאט 500 יפיוף העונה לשם בונו

והייתי רוצה להשתדרג לאבארט' 500 אבל זה הרבה מעל התקציב שלי.

imnew

New member
לפני שקניתי רכב..

יש מצב שהייתי אומרת לך מאזדה mx5 או שטות כלשהי..
עכשיו כל מה שמעניין אותי זה לבלות כמה שפחות במוסך :)
כרגע נוהגת על סוזוקי סוויפט הישנה, החלום זה החדשה..
אבל כנראה שמשדרגת לדייהטסו סיריון.

יש לי מיצובישי לנסר שנת 2006 שאני מוכרת כי קניתי אופנוע-הונדה CBR250.
החלום זה לקנות ימאהה YZF R1

אני חושבת שזה לאו-דווקא שנשים נוהגות פחות טוב מגברים אלא שיש להן פחות ביטחון על ההגה.

liron167

New member
למרות שהוא לפני שטיפה פה...

(וגם אני)
זאת התמונה הראשונה שלי איתו אז לא אכפת לי :)

טויוטה קורולה 2012, של אבא

וגם זה בקושי

החלום?
כל דבר שנוסע כראוי ולא זולל דלק...

sagitarius2

New member
אולי ... אופניים ?

בטוח לא זולל דלק , רק מוציא ממך ת'מיץ ...
וכמובן נוסע כראוי

חשבתי על זה

אבל אם אקנה אופניים אקנה מהסוג השווה באמת,
ואז כבר עדיף לי לקנות טוסטוס...

למה?

המחיר* של אופניים איכותיים חדשים נע בין 1500-2500 ש"ח וה-2500 ש"ח מתייחס לאופניים מתקדמים מאד. המחיר של קטנוע(50 סמ"ק) משומש, במצב די גמור, החל מ-2000 ש"ח ומחיר של קטנוע(125 סמ"ק) משומש החל מ-6000 ש"ח.

(*מחיר מוערך)

וזה בלי לחשב עלויות של ביטוח חובה, מקיף, טסט לקטנוע, תיקונים, תחזוקה שוטפת, דלק. הוצאות של ציוד(יקר יותר מציוד של אופניים): קסדה, מגנים, מעיל, כפפות.

בהנחה שאין לך רישיון על קטנוע: תשלום על שיעורי נהיגה וטסט..

אם השיקול הוא רק המחיר הכספי, אז כדאי להביא בחשבון את כל ההוצאות הנ"ל.
והשיקול הכי חשוב(לדעתי) שיש להתחשב בו - איכות הסביבה.

וברצינות,
נושא הבטיחות שאין להקל בו ראש.

ביטוח

הביטוח מבאס באופנועים , למרות שיש בזה יותר סיכון זה סוג של קנס

אני חולמת על אופנוע !

למעלה