מכונות תפריה- בעיה...

j i n j o n

New member
מכונות תפריה- בעיה...

אני מקווה שזה המקום הנכון... יש לי בעיה עם מכונת התפירה- היא תפרה בסדר גמור ופתאום התחילה לעשות בעיות. הבעיה היא שלאחר כמה סיבובים היא נתקעת ואז אני מגלה שמלמטה, החוט התחתון כמעט ולא נמשך והעליון פשוט עשה כמה קשרים. מה שנוצר הוא כמות רצינית של החוט העליון בבלאגן קשור ובלי תפירה. בדקתי את החוט התחתון והוא נמשך בקלות. מישהו יודע איך לפתור? או איפה אפשר לשאול?

אוצה

New member
מה סוג המכונה? לכל מכונה יש מנגון פירוק

שאם עובדים בזהירות ניתן לפרק ולהוציא את החוטים. מומלץ גם פעם בכמה זמן לשמן את המחברים של המוכנ ונקות אבק ממיסבים. לי יש BROTHER ואם גם לך אוכל להדריך כיצד.

YULI9

New member
נראה לי שיש בעיה במתח של החוט.

אני חושבת שיתכן שהחוט רפוי מדי. נסי למתוח אותו מעט (בגלגל עם המספרים). לפני התחלת התפירה תורידי ותעלי את המחט באופן ידני כדי להעלות את החוט התחתון. אפשרות נוספת, השחלה לא נכונה.

נועם@בת

New member
תנסי להחליף מחט

לפעמים השפיץ של המחט נשבר מבלי שזה נראה, ואז התפרים מתבלגנים. חוצמזה, כמו שאמרו לכל עובי וסוג בד צריך למתוח את החוט בהתאם. איפשהו מעל מהחט יש מין גליל מסתובב עם מספרים שמותח את החוט העליון לעומת התחתון. שחקי עם המספרים עד שתגיעי ליחס מתיחות נכון. בתיה

j i n j o n

New member
תודה רבה לכל העונות ../images/Emo13.gif

העניין הוא שעשיתי מכפלת אחת ואז נגמר החוט התחתון. החלפתי אותו ורציתי להמשיך לעשות את המכפלת השניה ואז זה קרה. אני יודעת איך מותחים את החוט אבל זה נוגע לחוט העליון והוא נשאר זהה. אני אנסה שוב. גם לי יש BROTHER אבל מאוד ישנה (10 שנים). מישהי מכירה טכנאי שיכול להעיף מבט ולהגיד אולי באמת משהו לא בסדר (אולי זקוקה לתחזוקה אחרי שישבה במחסן כמה שנים טובות אצל הדודה
) שוב תודה!!

colibri

New member
כדאי לנסות

להוציא את החוט התחתון ולהשחיל אותו שוב מהתחלה. ואולי להחליף את הסליל של החוט התחתון, אולי החוט מלופף עליו רפוי מדי או משהו כזה. וגם, במיוחד אם המכונה היתה זמן רב ללא שימוש - אבק שמצטבר בכל מיני חיבורים פנימיים יכול לעשות בעיות כאלה.

אוצה

New member
אני מכירה טכנאי בהדר בחיפה. זה עוזר לך?

אמנם הוא תיקן לי משהו לחפני שנים רבות אבל אוכללדוג את הטלון שלו. נדמה לי שהוא מרחוב הרצל או החלוץ. זקן ....

j i n j o n

New member
תודה ובאמת שכחתי לציין שאני מאזור המרכז...

בכל זאת למישהי יש איזה טכנאי?

למעלה