מכונה שמדלגת תכים

דניעל

New member
מכונה שמדלגת תכים

מכונת התפירה שלי מדלגת תכים. אני יודעת על הבעיה הזאת כבר הרבה זמן. בכל זאת תפרתי איתה, אני לא יודעת איך. אולי לפעמים היא לא מדלגת ובדרך כלל התכים ישרים ודילוג של תך פה ושם לא סוף העולם. עכשיו רציתי לתפור מכפלת לחצאית מסריג דק. ניסיתי להשתמש באחד התכים המתאימים לבד גמיש, על פי ההמלצות בהוראות של המכונה. מזל שעשיתי נסיון על חתיכת בד שגזרתי מהחצאית (קיצרתי אותה). המכונה מדלגת המון תכים. ניסיתי את כל צורות התך הקיימות. מדלגת בכולן. שיחקתי עם מתח החוט העליון, מתח החוט התחתון, לחץ הרגלית ועובי המחט. כשעברתי למחט דקה היא נשברה
יכול להיות שהיא פשוט מקולקלת? זה נראה כאילו משהו לא מכוונן כמו שצריך. לפני כמה שנים הבן שלי, כשהיה תינוק, הפיל אותה (כמעט על עצמו. בנס משכתי אותו ברגע האחרון). אולי הצרות התחילו מאז? אני לא בטוחה. אחרי הנפילה פתחתי אותה וניסיתי לראות אם משהו נשבר. היא נראתה לי שלמה. זאת מכונה ישנה מברזל. מתקן מכונות ידע מה לעשות איתה? קרה למישהי? איך נפתרה הבעיה? תודה.

נגרם כתוצאה משני גורמים עקריים

1. המחט לא יושבת נכון במקומה 2. כולל גם את הראשון:אין התאמה טובה בין הגרייפר ולמחט, זה כמו לנסוע באוטו שתיבת ההילוכים שלו לא מכוונת ל1 אפשר לתקן לבד ל 2 כדי לקרא לטכנאי

דניעל

New member
תודה. רק בשביל להבין.

בשביל לתקן את 1 אני פשוט צריכה להוציא את המחט ולהכניס שוב? כי את זה ממילא עשיתי כשהחלפתי מחט. מה זה הגרייפר? הבית של הסליל התחתון? עכשיו חזרתי לבד לא גמיש וראיתי שתך ישר היא תופרת טוב, אבל זיגזג, מעבר לרוחב "2", היא לא תופרת את הצד השמאלי. זיג זג צר גם עובד. (נזכרתי איך עבדתי איתה עד עכשיו - רק תך ישר וזיגזג צר). על הבד הגמיש היא פשוט משגעת ת'שכל... מדלגת המון פעמים. כלומר, המחט יורדת אבל לא תופסת את החוט התחתון. יש משהו שמיוחד לתפירה על סריג גמיש ולא עשיתי? רגלית, מחט, משהו אחר?

הדור

New member
דניעל../images/Emo140.gifתח יותר רחב מבקש יותר חוט!!!!

תנסי לפתוח קצצת

דניעל

New member
אני חושבת שניסיתי כבר הכל ../images/Emo10.gif

אבל טוב שאת אומרת לי, אז לפחות עם הפרמטר הזה לא אשחק. פשוט אשחרר יותר את הלחץ (גם את הבורג של הסליל התחתון?) ואשחק עם הכפתורים האחרים.

שש שבע

New member
אם ניסית ולא עזר שום דבר, אז

לפעמים זה פשוט הבד, אם החלפת בד וזה לא תפר, תני לטכנאי שיכוון לך את הגרייפר, כנראה שבנפילה הוא זז קצת.

דניעל

New member
יכול להיות שאין לי סיכוי לתפור את הבד הזה?

אוי וי. גזרתי את החצאית. אני חייבת לסגור את המכפלת. מה אני עושה עכשיו...? (תופרת ביד???)

דניעל

New member
אבל המכונה שלי לא עושה גם זיגזג

על הבד הזה
תקראי את השירשור.

דניעל

New member
לא ברדר. "סירס - קנמור"

אין לי מושג איזו חברה זו. דודה שלי קנתה אותה יד שניה כשהייתה בארה"ב, לפני עשרים שנה בערך. לא יודעת בת כמה היא באמת. כשסיפרתי לאנשים שקיבלתי מכונת תפירה של "סירס" אמרו לי שאין כזו חברה של מכונות תפירה. סירס היא רשת שיווק, שכפי הנראה נתנה את השם שלה גם למכונת תפירה שמישהו מייצר. העיצוב של ספר המפעיל שלה נראה כמו משהו משנות השבעים או לפני זה. (כתוב שיש אחריות של 30 שנה(!) על "ראש המכונה", אבל נראה לי שהיא כבר נגמרה...) לגבי המחט. הלכתי עכשיו לבדוק שוב. אני מכניסה אותה בכיוון הנכון. אני מקווה שגם עד הסוף. יכול להיות שהמחט לא מתאימה? איך אדע באיזה אורך צריכה להיות המחט של המכונה הזאת? האם כל המחטים וכל המכונות אותו דבר, מבחינה זו? בספר המפעיל יש שירטוט של מחט, מסומנים מרחקים, כתוב להקפיד להשתמש רק במחט בגודל הרשום, אבל שכחו לרשום מספרים לציון אורך כל קטע מחט שמסומן...

דניעל

New member
מצאתי את המכונה שלי באינטרנט. קנמור 1602.

איזו התרגשות... אבל זה לא עזר לי משום בחינה. את ספר המפעיל יש לי, וזה הדבר היחיד שהם מוכרים שם. לא נותנים שום מידע נוסף.

דניעל

New member
לא ידעתי שיש דבר כזה

היא בטח מאוד יקרה, לא? לאילו מטרות היא מתאימה?

המחט לא באמת עשויה זהב. החוד שלה מעוגל,

לא משהו שתוכלי לראות בעין, והיא מיועדת לתפירת סריגים. נכון שעיקר היתרון של החוד העגול הוא שהמחט פחות פוצעת את הסריג, אבל המחט הזאת נוטה פחות לדלג על סריגים דקים וחלקלקים. אה, והיא עולה אולי רק מעט יותר ממחט רגילה.

רות מלר

New member
ד' תספרי עד עשר מישהי תצעק

שזהב זה מיושן...חכי תראי אני גם ממליצה בחום על זהב- כי עם זהב זה מצליח לי

הסיבה לכך כפי הנראה

היא שבגלל שהמחט לא פוצעת את הסריג , היא חודרת אותו ומגיעה בטיימינג נכון לגרייפר ואז נוצרת לולאה והתפר לא 'מדולג'

דניעל

New member
ואו! יש מחט שיכולה לפתור לי את הבעיות?

בסיבוב הבא שלי בבני-ברק אחפש כזאת. תודה!

למעלה