מכונה מנוזלת

lightflake

New member
מכונה מנוזלת

שלום
אם כאשר המכונה דלוקה ללא ידית היא כל הזמן נוזלת טיפות מים
זה אומר שהיא נדפקה?

תודה

לא... המכונה לא נדפקה...

היא צריכה ניקוי אבנית יסודי ... היה עוזר אגב אם היית מספר/ת איזו מכונה זאת...

lightflake

New member
זאת דלונגי EC410

איך אני עושה לה ניקוי אבנית? פשוט להעביר בה מים עם קצת מלח לימון?

לאאאאאאאאאאאאאאאא!!!!!!!!!!!!!

אסור במכונה שלך להשתמש במלח לימון, מחמם המים במכונתך עשוי אלומיניום! מלח לימון מזיק לאלומיניום, מומלץ להשתמש בחומר ניקוי יעודי למכונות אספרסו, יש כזה בסופרמרקט תחת המותג דורגול, שני בקבוקונים באריזת קרטון בצבעים כהים, עם ציור של מכונת אספרסו. מוהלים בליטר מים בקבוקון אחד.
לעקוב אחרי ההוראות, את הטיפול עושים על מכונה פושרת, לא חמה! מעבירים כמות של 100 מיל' (חצי כוס) דרך ראש החליטה ומכבים את המכונה לחלוטין וממתינים כ5 דקות, מעבירים שוב כמות של חצי כוס מים, הפעם דרך המקציף ושוב מכבים וממתינים 5 דקות. לאחר שנגמרת התמיסה (בערך כשעה) מבצעים שטיפה עם מים נקיים , בעיקר דרך צינורית ההקצפה.
בראש החליטה יש שסתום חד כיווני שיכול להיות שנשחק עם הזמן, ניתן לגשת לתחנת שירות ולהחליפו בעלות נמוכה יחסית.
אגב המכונה הספציפית מכונה פשוטה וזולה ככל שתהיה, מאוד אמינה ובסה"כ מכונה שעובדת טוב ומוציאה תוצאה טובה.

lightflake

New member
קודם כל עכשיו הפחדת אותי עם האלומיניום הזה

כי אלומיניום יכול להשחק מהלחץ והחום ויש כל מיני טענות לגבי אלומיניום והבריאות שלנו... אתה בטוח שזה לא נירוסטה בפנים? אבא שלי אמר לי שהוא דווקא קרא משהו על האריזה שהיה כתוב נירוסטה
יכול להיות שזה אבנית כי המיכל מאחורה מראה סימני אבנית, קנינו אותה יד שניה
אבל, אח שלי, הגאון הגדול, ראה מכונת קפה אז הוא ניסה לעשות אספרסו עם קקאו כדי לראות מה יצא! ובגלל שהקקאו מאוד דק אז זה חסם לגמרי את המכונה והכל השפריץ מהחלק העליון של הידית אז אני חושש שזה קרע את השסתום שדיברת עליו

רגע, לפני שאתה פותח את המכונה..

אם כתוב במפרט שהדוד עשוי אלחלד אז כנראה שזה נכון, אל תפרק מה שלא צריך.
לגבי השסתום, יכול להיות שהתלכלך מעט מהקקאו , בכל אופן לא היה מזיק לטפל כנגד אבנית.

lightflake

New member
טוב הניקוי נעשה

יצא הרבה אבן
ולא להאמין - עכשיו לא נוזלת אפילו טיפה
והכי חשוב, האספרסו יצא משובח מאי פעם !

לא תאמינו אבל המכונה המעולה הזו נקנתה יד שנייה ב50 ש"ח !

למעלה