מכונה לא מקציפה

yupits

New member
מכונה לא מקציפה

לפני חודש קניתי מכונת קפה. CHROMEX ES 170 הקפה איכותי אך המקציף חלב הפשיק להקציף כמו שצריך. האם למישהו יש רעיון יך לתקן לבד לפני שאני מפעיל את האחריות. בתודה יובל וגנר.
 

joncafe

New member
יתכן שפשוט נסתם...

איך אתה נוהג לנקות אחרי ההקצפה? תאר את התהליך וננסה למצוא את ה"באג".
 

joncafe

New member
שתי פעולות:

1) מנקים חיצונית בעזרת סמרטוט לח את שאריות החלב שנדבק 2) פותחים את ברז הקיטור לשניה-שתיים כשי להעיף החוצה חלב ש"נשאב" פנימה עם סיות תהליך ההקצפה.
 

yupits

New member
סתימה בהקצפה.

אני מקפיד לנקות אחרי ההקצפה. כרגע המקציף מרתיח את החלב וגם מקציף קצת, אבל בקצב מאוד איטי שגורם לשריפה של החלב. יכול להיות שיש בעיה באחד השסתומים אבל אני לא מבין בזה ואל יודע איזה.
 

joncafe

New member
אז ככה...

קודם כל הבט בתשובתי ל"הספנתעירי" ובדוק אם אכן כך אתה מנקה. אם כן, אז באמת הבעיה במקום אחר. בעיה כפי שאתה מתאר מתעוררת בד"כ לאחר הצטברות אבנית, אבל אתה טוען שהמכונה חדשה יחסית (כחודש) כך שאו שהיכן שאתה מתגורר יש תכולת אבנית מטורפת במים, או שהבעיה באמת במקום אחר - אולי תקלה במכונה. אם המכונה בת כחודש בלבד, אני מעז לנחש שהאחריות עדיין בתוקף - נצל זאת ופנה לספק/יבואן.
 
הסטימר שלך בנוי כמו שרוול?

אם כן, אמור להיות לו חריר בקוטר מילימטר בחלקו העליון שמשמש כנשם ליניקת אוויר לפי חוק ונטורי. אולי הוא נסתם מחלב ואז התוצאה שהחלב גועש ומורתח ולא מוקצף.
 

גוניש

New member
סתימה של החור הזה היא דבר נפלא

אי אפשר להקציף באמת טוב עם החור הזה. אמנם הרבה יותר קל להקציף איתו אבל איכות ההקצפה לעולם לא תהיה טובה באמת.
 

Yoss613

New member
תנסה את זה...

זה קורה לי לפעמים במשרד (גג'יה קלאסיק) מרוב משתמשים הסטימר נשאר סתום ואז אני מפעיל את הכפתור של הקיטור + הכפתור של האספרסו ופותח את הברז - הזרם של המים החמים שזורם דרך הסטימר פותח אותו. בהצלחה!
 

hosq

New member
פשוט מאוד...

תפרק את שרוול הפלסטיק הטפשי, שמקשה על הניקוי ומונע חימום של החלב תשתמש רק בצינור המתכת החשוף להקצפה, קצת אימון ותקבל שיפור גדול (מניסיון במכונה זו) כלי הקצפה ממתכת - חובה, אם אין ניתן לאלתר עם פינג'ן. ישלהכניס את הצינור כחצי ס"מ מתחת לפני החלב, בזוית וקרוב לדופן, לפני לחיצה על כפתור האדים. ברגע שהעניינים מתחילים לזוז ויש רעש, להרים טיפה את קצה הצינור כך שייגע בפני החלב וייתן בוסט של קצף, אחרי כמה שניות להתחיל להשקיע שוב את הצינור (ממש מעט! צריך פה מעט רגש ואימון) ולראות איך כל החלב והקצף מסתובבים בכלי ההקצפה. אם אין סיבוב, לשים לב שהצינור נמצא בזוית קלה יחסית לכלי, ושהוא קרוב לדופן. ברגע שרותח ביד שאי אפשר לגעת, סופרים עד שלוש ומוציאים. בסוף מנקים עם מטלית לחה. בכל מקרה, ככה הצינור לא נסתם רק מתלכלך ותהליך הניקוי קל מאוד.
 
למעלה