מכון שמיעה

Lakch

New member
מכון שמיעה

איך מכון שמיעה "ספקטור" במכבים? מישהו מכיר? ואולי מכיירם מכון אחר, שניתן להמליץ עליו (באיזור שלנו או אפילו ירושלים ת"א? ... כנראה שלקטן יש בעיה בשמיעה.... אשמח לכמה שיותר תגובות. שבת שלום.

Angel972

New member
אנחנו מכירים את המכון עוד

מהזמן שהוא היה במרל"ז צוות חביב ונחמד. במקרה שלנו אנחנו היינו במעקב בגלל דלקות אוזניים חוזרות של הילד, מה שגרם לעיוות בשמיעה, אך נראה שהסתדר עם הזמן. באופן כללי הם בסדר גמור. גם אנחנו צריכים לקבוע תור לביקורת ... באמת הגיע הזמן.

Lakch

New member
נוזלים באוזניים

תודה, ומקווה שהקטן שלך בסדר. הם באמת היו נחמדים, איך הם היו מבחינה מקצועית? ממה שידוע לך, יכול להיות שנוזלים באוזניים לא גרמו לדלקות אבל הובילו לירידה בשמיעה? מכירה רופא אא"ג שעובד עם הכללית שאת יכולה להמליץ לנו עליו?

kalah

New member
כן. גם אצלנו זה ככה.

א-במכון ספקטור נחמדים ומקצועיים. ב- אמרו לנו שאין בעיה באוזן מבחינת מבנה אבל שהנוזלים עושים ירידה בשמיעה.

שלגיה ו7

New member
כן, יכול לקרות

ממליצה לך לפנות לדר' ג'אק סישל, הוא רופא מעולה! ניתח את בני. כיום הוא עובד בשערי צדק. את יכולה ללכת אליו דרך שר"פ. אם יהיו לך עוד שאלות, תפני אלי, אני מכירה עוד כמה רופאים טובים בתחום.

reuthal

New member
את בטוחה שלא בעין כרם?

המילצו לי על ז'ק סישל סגן מנהל בעין כרם ולא נראה לי שזה שם נפוץ כ"כ...

reuthal

New member
אז זה אותו אחד רק במקום אחר...

חבל, אני לא בטוחה שאצליח להגיע אליו בשערי צדק.

dana015

New member
או.קיי - אז ככה...../images/Emo22.gif

אז עכשיו אני אשתתף בפורום תחת הכובע המקצועי... בדיקת שמיעה ילדים היא בדיקה יחסית פשוטה, ומה שחשוב בה בעיקר הוא שיתוף הפעולה שלו. התגובות הנדרשות מהילד מאוד תלויות בגיל שלו וביכולת שלו לבצי מטלות שונות (להצביע על חפצים, למלא הוראות וכד') ומגיל מסוים גם חשוב להרכיב אוזניות ע"מ לקבל תגובה מכל אוזן. את בהחלט יכולה לפנות למכון ספקטור. רצויה לפני כן בדיקת רופא א.א.ג (בד"כ מצליחים לראות טוב יותר מרופאי ילדים, בלי לפגוע באף אחד...). אם תכתבי בן כמה הילד, אוכל לתת לך כמה טיפים כדי להכין אותו קצת יותר לבדיקה. הנוזלים באוזניים נוצרים לרוב עקב אוורור לא תקין של האוזן התיכונה (בעיקר כשמנוזלים וכל התעלות עדיין מאוד צרות). זאת הסיבה לכך שלרוב השכיחות יורדת עם העליה בגיל (האוורור נהיה יותר קל). בהתאם לכמות הירידה בשמיעה שנגרמת כתוצאה מהנוזלים והשפעתה על התפתחות השפה והתקשורת של הילד, מחליטים על מעקב / טיפול בנוזלים. בהצלחה ! אוי! שכחתי לציין...אני קלינאית תקשורת

Lakch

New member
פרטים

תודה. היינו היום בבדיקת שמיעה במכון, אחרי שהקטן (כמעט 9 חודשים) "נכשל" בשתי בדיקות שמיעה בטיפת חלב. אני הייתי בטוחה שהוא שומע סבבה, ושהוא פשוט בחור קצת סלקטיבי בתגובות לקולות, אבל בשביל להיות בסדר עם עצמי לקחתי אותו בכל זאת למכון. במכון - הקטן לא הגיב לכלום, שום קול שעשו לו לא גרם לו להסיט את עיניו, למעט קול ממש חזק שבעקבותיו רשמה המאבחנת "נרשמה בהלה טובה". הוא לא הגיב גם לקולות שבד"כ כן מגיב אליהם בבית - שירקות, "ברררר" וכד'. גם כשהגענו הביתה, הקטן המשיך שלא להגיב כמעט לשום קול (רק לבובה שעושה מיאו הגיב באופן עקבי). במכון עשו לו גם בדיקת נוזלים שהצביעה על כך - שבאוזן אחת יש כנראה נוזלים ובשניה תוצאה לא ברורה. היא שלחה אותי לרופא אף אוזן גרון - ננסה לארגן תור כבר ביום ראשון, ואמרה שכנראה נצטרך לחזור לבדיקה חוזרת ואולי גם לעשות בדיקת "ברה". אני קצת מודאגת... אשמח לשמוע על הפתרונות אם באמת העניין הוא נוזלים באוזניים ועל המשמעות של זה, בדיקות שמיעה כדוגמת ה"ברה" - בקיצור הכל (ניתוח כפתורים? שקד שלישי?). אגב, הקטן לא סבל (לשמחתנו) מאף דלקת אוזניים, אבל הוא קצת מצונן כבר כמעט חודשיים. חוץ מזה הוא מקשקש כבר כמה חודשים אמה, אבבה, אדדה... בהנחה שנצטרך מכון שמיעה הייתי שמחה לקבל את ההמלצה על המכון הכי טוב.. ושוב תודה.

Lakch

New member
ועוד משהו

הוא מצונן כבר כמעט חודשיים - שום דבר רציני אבל בהחלט לא מעט נזלת, יכול להיות שזה מסביר את הירידההדי פתאומית היום בשמיעה?

Angel972

New member
אוי דנה, למה את עונה במסר ../images/Emo35.gif

מאוד מעניינת אותי התשובה שלך
הבן שלנו כבר בן 4, בעבר סבל רבות מדלקות אוזניים, ובשל כך השמיעה הייתה פחות טובה. נראה לי שהיום היא בסדר, אם כי צריך לאבחן זאת בצורה מקצועית יותר. מה הייתה כוונתך בזה שאפשר להגיע מוכנים לבדיקה
יש איזה שיעורי בית מומלצים

dana015

New member
כי רציתי שתתחנן...../images/Emo8.gif../images/Emo6.gif

האמת היא שפשוט חשבתי שזה לא ממש יעניין את כולם כי זה מקרה מאוד פרטי וגם כי ביקשתי כמה פרטים מזהים ע"מ לעזור ולא רציתי להתחיל תכתובת פרטית כאן (עופרה, נטע - איך אני?
) ועכשיו לעניינו... לפעמים ילדים מאוד נלחצים מהמעמד ולא ממש רוצים לשתף פעולה. אנג'ל, בגיל 4 אנחנו כבר מצפים שהילד ירכיב אוזניות (ולכן אפשר להסביר לו שזה מה שיעשה ואפילו לתת לו לנסות בבית). כמו כן, יבקשו ממנו להצביע על תמונות עם ציורים שונים וכן בחלק אחר מהבדיקה הוא ישמע צפצופים ("כמו ציפורים קטנות") ואז יבקשו ממנו לבצע משהו - למשל, להכניס קוביה למקום מסוים, או לבנות מגדל ע"י הוספת קוביה כל פעם שהוא שומע...בקיצור, כן אפשר להסביר לו מה יהיה. אגב, אם זה ילד שקשה לו לשתף פעולה, מומלץ להביא כמה חפצים קטנים מהבית (חיות שונות, או פריטים שהילד אוהב ויוכל להצביע עליהם). זו התורה על רגל אחת
...לשאלות - נא לפנות אלי בכיף! שבת שלום !

Angel972

New member
כבר בגיל 3 עבדנו עם אוזניות

וזה עבר בסדר אל תשכחי שמדובר בבן שלי ... וגם הוא מן הסתם מלאך
אבל תודה על כל הטיפים, בעיקרון אני לא חושב שנצטרך אותם כי הוא באמת ילד מקסים שמשתף פעולה. את ממש בסדר ... לא רצית להתחיל תכתובת פרטית ... רק אני מרגיז את עפרה פה

dana015

New member
בטח יש עוד מה...../images/Emo6.gif

האמת היא שאני מרגישה משום-מה קצת אחרת כשמדובר בנושא מקצועי (נזהרת שלא לגלוש לצנעת הפרט והחיסיון הרפואי...). בסופו של דבר, מה שאנחנו עושים עכשיו זו גם תכתובת פרטית, לא?
אז שיהיה בהצלחה בבדיקה !

למעלה