מכון ליאו בק

talia olav

New member
מכון ליאו בק

במסגרת חיפושי מידע על סב-סבת-סבתי רבי סימון לוי, וקשרים אפשריים למשפחת עקיבא אגר (הראשון?) - נאמר לי שמידע גנאלוגי רלבנטי עשוי להמצא מכון ליאו בק בניו-יורק. האם מישהו התנסה בבקשות מידע מהם? אשמח לכל עצה כיצד ניתן למצות את המידע שבידיהם מרחוק. (קראתי את הכתוב באתר המכון - אך השרות אינו זול, ולכן אני מעדיפה לשמוע קודם עצות / מנסיון החברים). שבוע טוב ט-א

talia olav

New member
ובנוסף - למרות שקבלתי הפניה

למכון בניו-יורק - האם יש טעם לפנות קודם לירושלים?

zogu

New member
ליאו בק

בתחילת מחקרי....לפני כמה שנים- נעזרתי במכון- והם ענו ברצון ללא בקשת תשלום וקיבלתי מהם תשובות. (בהחלט ייתכן שבנתיים פני הדברים השתנו) אולי תנסי בכל זאת לשלוח אימייל ברור, אולי לא תאלצי לשלם.

מכון ליאו בק - נסיון חיובי

ט-א, נעזרתי בהם במחקר אודות הילדגרד דונדורף. גיליתי במאגר שלהם אוסף פרטי שנתרם להם. כאשר הסברתי את מבוקשי, הם שיתפו פעולה בצורה טובה מאוד. למרות שהאוסף הוגדר "לא לעיון ולהעתקה" (כנראה שטרם עברו עליו וטרם קוטלג), הם הסכימו להעתיקו עבורי. בשלב הראשון הם ביקשו הגדרה מדויקת של החומר המבוקש להעתקה, תוך פירוט טוב של מה שקיים באוסף. המחיר שלהם יקר (כיאה למוסד בארה"ב) ואת בהחלט יכולה להציב גבולות ולהתייעץ איתם, כיצד להקטין את ההוצאה. הקשר שלי היה במייל, והוא היה יעיל מאוד. יחד עם זאת, ההעתקה ארכה זמן רב (הרבה מעבר להגדרות שלהם). הם היו מודעים לכך והתנצלו. בסופו של דבר הם לא חייבו אותי על כמות צילומים מסויימת בשל העיכוב. אם תרצי פרטים נוספים, אשמח לספק. בהצלחה ! רוני

חייקין

New member
קשר חמכון לאו בק ניו יורק

Viola Voss Archivist Leo Baeck Institute 15 West 16th Street New York, NY 10011 Phone: (212) 744-6400 ext. 8407 Fax: (212) 988-1305 Email: [email protected]

למעלה