מכון יעל ולימוד תפירה

talyale

New member
מכון יעל ולימוד תפירה

שלום לכולם,

למדתי תפירה במכון יעל. מהקורס אני מאד מרוצה. לפני שהתחלתי חתמתי שאני לא מורה לתפירה ושלא אעסוק בעתיד בתחום.
לאחרונה חשבתי להכנס לתוכנית להכשרת מורות לתפירה ורציתי לשאול האם נראה לכם חוקי מה שהוחתמתי עליו במעון יעל?

תודה

דעתי

א. לדעתי מה שחתמת עליו לא היה במרמה מאחר ובאמת לא היית מורה לתפירה באותה עת. לא כתוב בחוזה שלעולם אסור לך לעסוק בתחום, זה הרי לא סביר שהם יקבעו את מהלך חייך רק בגלל קורס קצר אחד שעברת שם....
ב. אם תלמדי בקורס להכשרת מורות לתפירה (איפה יש קורס כזה בכלל?) אז תלמדי עוד הרבה מאוד דברים , וקשה יהיה לטעון שאת מלמדת דווקא בשיטה מסויימת. מה גם שיעל לא המציאה את התפירה, מליוני אנשים בעולם תופרים.
ג. לדעתי המחוייבות שלך יכולה להסתכם בכך שאת לא מפיצה את חומרי הלימוד של מכון יעל כפי שהם, מעבר לכך לא מדובר בדת סודית, בסופו של יום לכל אחד יש שתי רגלים ושתי ידיים שצריך לצפות בבד, זה כאילו שיחתימו אותך כשאת קונה ספר אפיה לא לספר לאף אחד איך אופים טורט

talyale

New member
תודה על התשובה ועוד שאלה

זהו, שכתוב בחוזה שאני מתחייבת לא לעסוק בעתיד בהוראת תפירה. הכוונה לא רק לפי השיטה שלהם אלא לפי כל שיטה שהיא...

שש שבע

New member
לדעתי זה לא תופס על פי חוק,

גם בעבודה יש מושג של לא לעבוד בתחום מסוים אחרי עזיבת העבודה, אבל הזמן מוקצב, נניח לשנתים שלוש,
אפילו על זה יש דיונים אם זה חוקי או לא,

היא לא יכולה לקבוע לך אם תעסקי בהוראת תפירה או לא,
מצד שני, אחרי קורס תפירה במכון יעל, אי אפשר לצאת תופרת טובה, ובטח שלא מורה,
ושלא יגידו שאני מוציאה דיבתם רעה, מגיעות אלי הרבה בנות שעושות/עשו שם קורס, ואני רואה את שיטת העבודה שלהם,
צריך לעבור את כל הקורסים שלהם ,כדי להיות עצמאית, ולדעתי גם זה לא מספיק, צריך ללמוד עוד שיטות עבודה בתדמיתנות, וכמובן שיטות תפירה, שיטות שיעזרו להתמודד עם כל מיני מצבים,ולתפור, ולתפור , ולתפור הרבה....
קורס אחד שלהם מכסה חלק קטן בתפירה, , וגם השיטה שלהם לא מתאימה לכל הבדים,\
וכמו שאמרה עדי,
הם לא המציאו את התפירה.

באותו עניין

מסכימה עם כל מילה, ולדעתי אפילו בעבודה זה נכון רק לאותו תחום בדיוק ורק לחודשים ספורים, למשל אפשר לדרוש ממהנדס תוכנה שלא יעבוד בפיתוח של תוכנה מאותו סוג דהינו שלא ימכור את סודות הפיתוח של חברה אחת לאחרת.
אבל אי אפשר לאסור עליו להיות מהנדס תוכנה, זה הרי לא קביל מבחינת חוק חופש העיסוק! ועוד, אולי אפשר להחתים אותך על חוזה של תקופת צינון אם את עובדת אצלם אבל כאן מדובר בקורס שאת שילמת עליו.... תארי לך שהאוניברסיטה תאסור על סטודנטים למשפטים למשל להיות מתרגלים במכללות כי היידע שייך לאוניברסיטה? קניית ידע נועדה בסופו של דבר כדי להעביר אותו. מי שלא רוצה שיעבירו את הידע שלו שישמור אותו לעצמו. אפשר לדרוש רק זכויות יוצרים על חומר מודפס, וגם כאן צריך להוכיח שהם בעצמם לא 'שאבו את הידע' ממקור אחר, יש הרי כל כך הרבה ספרי תפירה בעולם...

בקיצור הסירי דאגה מליבך.

וגם סיפור: מורה שהייתה לי לתפירה ותדמיתנות כל הזמן הייתה חותמת על דפים שחילקה לנו את שמה בתחתית ואמרה שאסור בתכלית להעביר אותם כי היא כתבה אותם בעצמה.
אז נכון הכתב היה כתב ידה, אבל השרטוטים היו מצולמים לגמרי מספרים של מילר אורט ומשרד העבודה, אז לא הפצנו אותם אבל יכולנו לתבוע אותה בעצמה על פלגייאט!

יהודיתwi

New member
באמת אני תוהה מתי מישהי תתבע אותם. זה נשמע

דרקוני.

כבר שמעתי מתופרת חובבת שהיא מצטערת מאוד על הקורס במכון יעל כי עכשיו היא רוצה להעביר סדנאות ולא יכולה שום דבר שלמדה שם, כלומר לא ביגוד בכלל,
אבל היא לא למדה במקום נוסף אחר כך.

הייתי בטוחה שהם מחייבים לא ללמד את מה שנלמד אצלם.
להתחייב לא להיות מורה לתפירה נשמע לי מופרך מעיקרו.

תיתי א

New member
הבעיה היא שיש לא מעט בנות שחתמו על החוזה הזה

והם ממשיכים להחתים על משהו שאינו חוקי. אולי באמת הגיע הזמן לעשות עם זה משהו....
זה קיים לפחות 7 שנים...

אין צורך לעשות כלום

חוזה לא חוקי פשוט לא תקף.
כל חוזה שנוגד את חוקי המדינה פשוט לא תקף גם אם חותמים עליו מליון אנשים.
מאחר והוא לא תקף אפשר לחתום עליו ומייד להשליך אותו לפח

ליז 504

New member
אולי זה לא כ"כ שייך לעניין אבל סדנאות תפירה

צצות כמו פטריות בגשם וזה מעיד על ביקוש , אנשים לומדים
ממה שהבנתי לומדים בעיקר בכדי ללמוד לתפור כל מיני שמיכות ובובות ,דוגמה מצוינת זו ביתי שלוקחת קורס , למרות שהיא אשת קרירה , ועובדת קשה כל היום . גם קורס תפירה וגם סריגה . בסוף כמו כל דבר בישראל יהיו יותר מורות מתלמידים

שש שבע

New member
אני לא חושבת שה ענין של להיות מורות,

פעם בכל בית ספר היה שיעור מלאכה, ובשיעור הזה למדו דברים בסיסיים, היום אין כאלה שיעורים, למעט אולי מבחלק מבתי הספר החרדיים,
אנשים לא יודעים להחזיק מחט, ומהלעשות, האנשים כן רוצים ליצור,
והם מתחילים ללמוד עצמאית בגילאים גדולים יותר מביה"ס היסודי,
יש בזה תראפיה, יצירה, וכיף. אז למה לא?

מבחינה משפטית - הפרת תנאי החוזה, עילה לתביעה

חתמת על חוזה שהסכמת לתנאיו והבנת אותו. את בהחלט יכולה לעמוד לתביעה משפטית בגין הפרת תנאי החוזה.
אך כמובן תהיה מחלוקת בה יתפשרו הצדדים , כיון שמדובר בלמידה לשם פרנסה, ובית המשפט כמובן יטה את הכף לטובתך בזמן קצוב.
בכל מקרה אין זה אומר שצריך להתעלם מהחוזה עליו חתמת, קחי בחשבון שאולי מישהו יכול להחליט כן לתבוע אותך,
למרות שאם יעשה זאת, יסכן את מעמדו כבית ספר לתפירה.

מלטה

New member
לא נכון

כמו שכתבו פה סעיף לא חוקי הוא סעיף בטל.
לא משנה מה היא הבינה או לא, לפי מה שאת אומרת אני יכולה לחתום על הסכמה שיאנסו את סבתא שלי ואם הבנתי והסכמתי זה תקף. קשקוש.
אני גם יכולה לתבוע אותך שלא ירד היום גשם, אבל בסוף את תשלמי לי הוצאות על זה שגררת אותי סתם לבית משפט...

מהיכן הברוטליות הזו? תקראי חוק החוזים קודם כל

דבר שני לא הבנת כלום ממה שכתבתי. עילה לתביעה - מכירה את המושג?
אם זה סעיף לא חוקי - זה יחליט בית המשפט אחרי שיהיה משפט או דיון בנושא בבית המשפט.
למרות שכתבתי שבית המשפט יטה את הכף לטובתה.
ודבר אחרון את יכולה להתבטא קצת יותר יפה, ואת הכעס שלך תוציאי במקום אחר.

למעלה