מכון העתקות

אסיא10

New member
מכון העתקות

אני צריך להתחיל לצלם ולשכפל איך כדאי להתקשר עם מכון העתקות? לסגור מראש לכל הפרוייקט? יש עוד טיפים בנושא? אשמח לקבל המלצות למכון באזור רחובות תודה מראש

צימעס

New member
אנחנו עובדים עם שני מכונים.

כדאי - כבר במפה המצבית - לומר מראש שזה לכל הפרויקט, ולפתוח תיק. אצלינו זה יצא משמעותי במחיר.

ITCHAKG

New member
כדאי לסגור מחיר מראש לאחר בדיקת שוק

הבסיס להשוואה צריך להיות המחירון למשרדי הממשלה עליו מקבלים הנחה 20-50% תלוי בגודל הפרוייקט ומצב "הרעב של המכון". רצוי לקבל המלצות מהאדריכל או מבונים אחרים על טיב השרות ואיכות ההעתקות. שהאדריכל יבדוק גם שבמחירון המהווה בסיס להצעה, יש את כל הפריטים הנדרשים בעבודה.

איריסג

New member
אנחנו פשוט שולחים למכון העתקות שאיתו עובדת

האדריכלית שלנו. זה הכי נוח לנו - היא שולחת ישירות אליהם ומקבלת ישירות מהם - ואנחנו מקבלים מהם אחר כך חשבון לתשלום - ושולחים צ'ק. זה מכון שהיא סומכת עליו - ואנחנו סומכים עליה. והאמת - דווקא בזה לא חשבתי אפילו לעשות סקר שוק. אולי זה ישמע בזבזני וקצת פלצני - אבל באמת שהחיסכון שאולי הייתי משיגה בכיתות רגליים אחרי מכונים אחרים - הוא בטל בשישים בתוך כל הכאוס הכספי שכרוך בבניה - אז העדפתי להוריד לי מהראש מטלה אחת....

עלות ההעתקות שמש בבית פרטי, כולל תכניות

הגשה צבעוניות בתחילת הפרוייקט ובסופו, הינו בהערכה 6000-10000 ש' באם לא מבקשים הנחה לא מקבלים, והנחה מינימלית מקובלת היא 25% אכן קצת פלצני לא לחסוך כבר בתחילת הדרך כ-2000 ש'.

vidzer

New member
מחירי מכון העתקות

לכל ההעתקות הכוללות 4 פעמים גרמושקות כפול 3/4 העתקים בכל פעם. סט 4 תוכניות עבודה. וסט תוכניות הנדסה עבודה והגשה. בסביבות 2000 ש"ח... מכון העתקות בראשון לציון... אשמח להעביר פרטים כי השירות שלהם מדהים...הגעתי אליהם דרך האדריכלית שכמובן שלחה אליהם חומר וקיבלה עד הבית את ההדפסות.

fireman

New member
כמהההההההההה?

מי משלם 6000-10000 ש"ח על העתקות? למה אתה צריך צבעוני? אתה הולך להכניס את זה באלבום התמונות המשפחתי? לתלות את זה על הקיר? כל התוכניות האלה בסופו של דבר נקברות בארכיונים של מחלקות ההנדסה השונות. אף אחד לא ימנע ממך היתר בניה בגלל שהתוכנית בשחור לבן. אני לא הגעתי ל2000 ש"ח העתקות גם אחרי הגשה נוספת לפני שנה עם שינויים שבוצעו בתוכנית ועם כל ההעתקים של התוכניות קונסטרוקציה.....בחיי שאני לא יודע לפעמים מאיפה אתם מוצאים את המחירים האלה לצלם גרמושקה של בית לא עולה יותר מ50 ש"ח, כמה כבר אתה צריך לצלם? 5 העתקים? 10 העתקים? תוכניות קונסטרוקציה....מה יש לך שם? כלונסאות, רצפה וקורות, קירות ממ"ד, תקרת ממ"ד ותקרה קומת קרקע, עמודים ותקרת קומה א'? 6 "תוכניות.....כל אחת בקושי מטר וחצי אורך.....תעשה 10 העתקים....סה"כ 60 יחידות.....10 ש"ח למטר....700-800 ש"ח ועוד 500 ל10 גרמושקות....הגענו ל1300 ש"ח..... כנראה בחרתי בתחום הלא נכון, אולי אני אלך לפתוח מכון העתקות במקום לשבור את הראש עם מומנטים שמומנטים.

אטיוד5

Active member
בקשר לצבע

השרטטת של האדריכלית קיבלה העתקים בשחור-לבן ומה שצריך לצבוע - קירות אדומים וכחולים - היא צבעה בעצמה בעפרון צבעוני כמו בגנון. זה קביל ומקובל.

פיטנגו4

New member
לא כמו בגנון ../images/Emo67.gif

גם את ההגשות הכי מפוארות, כולל פרספקטיבות וחתכים של בנינים ופארקים, אדריכלים צובעים ידנית. לומדים טכניקות מיוחדות לזה. קופסת הצבעים שלי שנראית כמו קופסת עפרונות של ילדי גן + גירים של כיתה א', הם עפרונות אקוורל איכותיים וגירי פסטל,יש לי שם צבעים בשווי של כמה מאות ש"ח... דרך אגב, העתקות שמש זה דבר עתיק, בימינו עובדים דיגיטלית. לכן עותק ראשון עולה הרבה, והעותקים הנוספים יותר זולים, כי אין צורך לעבד אותם. יש תשלום שונה של שחור לבן, צבע בקווים, וצבע במשטחים. צריך לדעת איך לשלוח לבית דפוס כדי שיצא זול יותר.

זהבה נ

New member
בשביל מה העתקות צבעוניות בית זה פרוייקט קטן

ואת הצבע האדום והכחול היו העתקות שאני עצמי צבעתי קירות בלוקים באדום וקורות בטון ועמודים בכחול. ההפרש בן צבעוני ושחור לבן כל כך עצום שאינו מצדיק את ההשקעה כלל ובטח שלא לפרוייקט של בית פרטי אחד. עלויות הצילומים הם היום בן 7 ש"ח ל 9 ש"ח לפני מעמ" תלוי באיזה מכון זה שהאדריכלית שלי קשורה אליו גובה פחות וזה שצמוד לשרונים גובה את היותר יקר ומנצל את המיקום שהוא קרוב לוועדה ואתה משתמש בו בצורה דחופה. האדריכלית שלי לא עושה כל כך הרבה עותקים כבר מההתחלה להגשה הראשונה כי תמיד יש להם בשרונים בקשות לשינוים שלאחר מכן הצילומים לא שווים יותר וצריך לזרוק אותם לפח. חשבו על כך זה חסכוני יותר לעשות בתחילה רק 2 או 3 עותקים אחד נותר במועצה והשני חתום על ידי המועצה הולך לוועדה ועותק נוסף נותר אצלכם אם יש שינויים אז האדריכל מחוייב לערוך אותם ולהמציא לוועדה תוכניות מתוקנות חדשות ועותקים חדשים ואז לאחר התיקונים מבקשים מספר העותקים נוסף שיספיקו לצרכים וכך זו עוד הזדמנותץ לחסוך מעט בהעתקות ובצילומי התוכניות. בהצלחה

יש ועדות שדורשות שהצביעה תהייה בילד אין

במקרים בהן אין דרישה כזאת אכן זול יותר שהשרטטת של האדריכל תיצבע את ההעתקים לועדה.

למעלה