מכון אדלר - התלבטות

גליאל

New member
מכון אדלר - התלבטות

בעיר שלנו יש מיזם חדש. בהתחלה היה ביסודי, עכשיו גם בחטיבות. הייתי אתמול במפגש היכרות.
אז ככה - יש לי ילדים ביסודי ויש לי מתבגר בחטיבה. ביסודי התחלתי ללכת למפגשים דווקא בכיתה ד' (יש לי גם א') כי לדעתי הד' שלי יותר קשה מהא' שעדיין ניתן לשליטה. לא ממש התחברתי לקבוצה - אני לא אוהבת לשפוך את ה"בעיות" בפני כולם. אני כן הייתי מספר פעמים ביעוצים פרטיים, שילמתי כסף, היועצת/מטפלת נכנסו לתוך המשפחה שלי, הכינו את המשפחה שלי אישית ולדעתי העצות שקיבלתי היו הרבה יותר פרקטיות מאשר עצות שקיבלתי בפורום אחרי שהעליתי פעם/פעמיים חלק מהבעיות. אני עדיין נמצאת בשלב שמאמינה שכל משפחה אחרת ולא תמיד מה שמתאים לאמא אחת מתאים לאמא אחרת. בשלב כשלהו נשבר לי ועזבתי - אין לי כח וזמן לדברים שבמילא לא מדברים אלי. במילא ותצוץ בעיה - יש לי מטפלת משפחתית מעולה שאני סומכת אליה ותמורת תשלום תמיד אפשר להגיע אליה לפגישות.

עכשיו ההתלבטות שלי האם ללכת לפגישות האלה בחטיבה. זה גיל יותר בעייתי מהקטנים ביסודי, יש נושאים שחשוב לי לקבל עצות לגביהם, למרות לרוב הגדול של הבעיות אני מוצאת פתרון בעצמי - המתבגר שלי לא מאוד בעייתי ודי משתף פעולה. אבל אני לא יודעת איך יהיו הקטנים שלי בגיל הזה לכן כן מעניין לשמוע הורים אחרים. מצד שני שוב - קשה לי לשפוך דברים. שוב, המתבגר שלי לא עושה בעיות (אולי יעשה בעתיד - לא יודעת בינתיים להגיד). אני לא מתחברת לקבוצות - מעדיפה טיפול אישי ...................... בקיצור מה לעשות?

חני בו

New member
את מתחייבת?

אם את מגיעה את חייבת לבוא לכל הפגישות? אני משערת שלא. נסי פעם פעמיים ותראי אם התכנים מתאימים לך או לא

גליאל

New member
חוץ ממשכנתא לבנק אני לא נוהגת להתחייב

לשום דבר (ומשכנתא זה נושא כואב ל-25 שנה - אבל יש ברירה?). אפילו הלוואות כשאני לוקחת אני דואגת שיהיה סעיף שיש אופציה לפרעון מוקדם.
גם השעות של המפגשים דביליות 20.00-22.00. בשעות האלה אני כבר לא קולטת שום דבר אחרי יום עבודה במשרד שלנו המח מפסיק לעבוד בשעות כאלו.

לא יודעת - אני מתלבטת. ובכלל כמו שאת מכירה אותי אני מתנגדת להרבה "שיטות חינוך" שמציעים במדינה שלנו. לי יש את השיטות שלי שבינתיים עובדות לא רע. מה יהיה הלאה? לא יודעת - בגלל זה אני כן מוכנה להקשיב למה שיש לאחרים להגיד. אם אני אקח מזה משהו? לא בטוחה בכלל. אני נגד השיטות של ליטוף ואי הענשה. אני כן בעד "לחפור" לילדים שלנו ולדעת כל צד שהם עושים, לתת להם פחות פרטיות ולגרום שישתפו אותנו יותר.

iris511

New member
היי גליאל, האם תוכלי לשלוח לי במסר את הפרטים

של המטפלת המשפחתית שלך, אנחנו גרים באותו איזור.
את המטפלת בבע"ח שהמלצת לי עליה , כרגע עזבנו כי לא ראיתי שום התקדמות אחרי חצי שנה של מפגשים ואני רוצה לנסות משהו חדש , אני מנסה עדיין לחפש קבוצה לקשרים חברתיים בחיפה לכיתות ה.
יש לה גם קשיי התארגנות רבים שמביאים אותה לדחות שיעורים\עבודות וללכת לישון מאוחר.
תודה.

גליאל

New member
תראי - כאן מדובר בטיפול קצת אחר

הטיפול שנתתי לך המלצה עליו קשור לבעיות חברתיות. לנו בזמנו זה עזר - אם כי אין פתרון פלא לשום דבר. גם לבכור שלי היו בעיות מאוד קשות בתחום חברתי עד שנפל לי האסימון שהבעיה היא בית הספר עצמו. בכיתה ו' העברתי אותו לבית ספר אחר (הגעתי למצב שעברתי דירה לאזור אחר בכלל) והנושא החברתי השתנה פלאים. בכיתה ז' חלק מהבעיות חזרו אבל אז כבר הייתי יותר חכמה. הלכתי לבית ספר, זימנתי פגישה עם מחנכת/יועצת/פסיכולוגית/מנהלת - בקיצור כל מי שהצלחתי הבאתי לפגישה והתברר שהבעיה לא רק אצל הבן שלי אלא ההרכב של הכיתה לא טוב, אין כימיה בין הילדים. הרמתי את כל השכבה, ארגנתי אני ביוזמתי מפגש הורים, עשינו מכתב למנהלת וקיבלנו תשובה שהוחלט לפרק את השכבה בחופשת קיץ ולהרכיב את הכיתות מחדש. השנה הילד מרוצה ואני מרוצה. יש לו חברים וטוב לו. גם מהורים אחרים אני שומעת שהדבר עשה רק טוב לכולם. ביוזמת הורים נוספים גם נפתחה כיתת אומץ לילדים מתקשים וכיתה לילדים בעלי בעיות התנהגויות שונות.

בקיצור - לא יודעת מה להגיד לך. אולי תנסי לבדוק מה קורה בבית ספר? אולי כדאי לעבור לבית ספר אחר?
בכל מקרה כאן אני מדברת על מטפלת משפחתית שמטפלת בנו כמשפחה ולא מתמקדת בילד ספציפי. כל פעם שעולה בעיה לגבי משהו או מישהו היא מזמינה את כולנו ביחד. הפעם היחידה שהיתה לנו מפגש בלי הקטנים ורק בנוכחותנו ההורים והבכור שלנו היתה כשתפסתי את הבכור צופה בסרטי פורנו והבנתי שהגיע גיל ההתפגרות ואני לא יודעת מה לעשות עם נושא המיניות ואיך לגשת לנושא. ואני מורידה ת'כבע בפני המטפלת המדהימה שלנו שידעה לכוון אותנו והיום אנחנו בשלב שאין לנו שום בעיה לדבר אפילו על סקס עם המתבגר בלי שאף צד מרגיש נבוך.

גליאל

New member
לא ניסית את הטיפול הקבוצתי?

לאותה מטפלת שהפניתי אותך היתה גם קבוצה בזמנו של ילדים בעלי "בעיות" דומות. הבן שלי השתתף בקבוצה כזו. גם אנחנו התחלנו עם בע"ח ואח"כ עברנו לקבוצה. נדמה לי הוא היה אז בכיתה ה' או ו' - בגיל של הבת שלך.
תבררי איתה אם יש לה קבוצה. מאוד קשה למצוא קבוצות כאלו. ירקתי דם עד שמצאתי משהו.

iris511

New member
הילדה בכל מקרה תעבור ביה"ס אחרי כיתה ו.

לעירוני ג \ רעות \ אליאנס \ עירוני ה.
כרגע יש לה מחנכת שמנסה לעזור (ולא אומרת לי שאין לה "כלים" ), ומצאתי אתה שפה משותפת.
היא הציע לילדה להשתלב במשחק אריגת הגומיות
ה"קבוצה החברתית " שהמטפלת מצאה לי היא ילדה שגדולה ממני בשנה , אבל היא יכולה ביום מסוים ,בשעה מסוימת אחה"צ , ואני לבד עם תינוקת ולא יכולה ,אלא ימים מסוימים בערב כשאימא שלי באה אלי -אז זה לא יצא לפועל.
המפגשים האישיים אתה לא עזרו, הילדה עדיין לבדה ,והחמירו קשיי ההתארגנות שלה.
הרגשתי שאני שופכת כסף לחינם ,אז הפסקתי.

גליאל

New member
רגע - יש לה קשב וריכוז? היא מטופלת?

אולי הבעיה נובעת מפה בעצם. למצוא קבוצה כזו מאודדדדד קשה - אין הרבה מודעות לצערי לנושא ולא לכל הורה יש כסף להוציא על פגישות חברתיות.
אגב - תחשבי טוב לאיפה היא עוברת שנה הבאה - אני אישית הייתי הולכת על בתי ספר שיש בהם קבוצות קטנות (עד כמה שניתן בחטיבות). בזמנו גם אנחנו חשבנו על רעות והיינו שם ביום פתוח - נראה בית ספר שפוי יחסית לשאר בתי ספר. בסופו של דבר גל החליט שהוא רוצה להישאר בחטיבה עירונית עם כמה חברים טובים שלו. יש ברעות גם כל מיני חוגים חברתיים שהיא אולי תוכל להשתלב. תבדקי את רעות.

iris511

New member
לא, כרגע אני באיזה צומת דרכים של להחליט מה

לעשות.
יש לה עוד שנה וחצי בביה"ס הנוכחי.
לפני שנה פתחו שתי מרפאות בעיסוק , רבקי דקל ודפנה ודורית שמרון קבוצה כזאת מאחרי החגים ועד פסח, היות והתחלתי אז עם המטפלת שהמלצת עליה אז לא רשמתי את הילדה לשם והצטערתי כי נודע לי שהייתה ילדה אחת שרצתה אך הקבוצה הייתה אז על טהרת הבנים והיא לא נרשמה.
המרפאות בעיסוק מתמחות ב ADHD כך שהן בטח יגידו לי אם יזהו את זה אצלה.
אני רוצה לדבר עם אחת מהן , אולי להתחיל טיפול אחד על אחד והדרכה הורית, הילדה הזאת מתישה אותי יותר מהתינוקת.

iris511

New member
רבקי דקל ודורית שמרון . (לא דפנה).

הימים של המפגשים התאימו לי בזמנו ולכן הצטערתי שלא רשמתי אותה אז.
כרגע הפסקתי גם את החוג היחיד אליו הלכה,כי אחריו היא הולכת לישון ב 12+ בלילה.

אני בעד ללכת לפגישה או שתיים

כי מה שחשוב בקבוצות האלה זה גם מי המדריכה שתקבלו, וגם איך שאר ההורים

אם יהיה לך מזל - זו מדריכה טובה, והורים שתרגישי שאת מרוויחה מלשוחח איתם

אם לא יהיה טוב- תעזבי

mykal

New member
ראיתי ששאלת גם פעם קודמת,

ואגיד לך איך אני רואה את הדברים,
הטיפול המשפחתי שלך, נוגע בנקודות המיוחדות ששיכות למרקם המשפחתי,
ו'תוקף' ספציפית את הענין שאת מבקשת לו פתרון.

במה שנותן 'המיזם' העירוני שלכם, הוא ענין אחר לגמרי,
לא מבקשים ממך להחשף, וגם לא מהורים אחרים.
כן עולות בעיות שקשורות למשפחה, להתבגרות, לאוירה חברתית,
והתשובות שיגיעו מהמנחים--היא סוג של טיפים, סוג של 'תפיסה כללילת' גישה חינוכית.
אל תסתכלי על הענין של בעיה של מי שמעלה, לעומת בעיה שלי.
אלא התנהלות במקום אחד, שיכולה להיות דומה, קרובה, לבעיה אחרת.
והפתרון הוא לא כך ורק כך אלא ענין וגישה, שאת תקבלי רעיון לפתרון שלך.

לי זה נראה כדאי, אני אוהבת לשמוע רעיונות,
גם אם לי אין בהכרח שימוש 'זמין' לכאן ועכשיו. זה יכול להיות שימושי--מתי שהוא.

למעלה