מכה שכתובה בתנך

דקל נור*

Well-known member
עם השנים למדתי לא לכעוס על נהגים שנדחפים בכביש על חשבוני, לא להתעצבן על קקי כלבים שלא נאסף, על מכירות בטלפון שלא התבקשו, על שיחות טלפון קולניות לידי, מעשנים חסרי התחשבות ושאר כהנה במניפה האנושית הרחבה. אבל אני שומרת לעצמי את הזכות לשטום נהגים שנשארים להם בכייף ישובים זמן רב באוטו מונע, עם אגזוז שמזהם את הרחוב או החניון התת קרקעי וטרטור מנוע שמפריע את מנוחת השכנים.
למה הם עושים את זה? הרדיו והתאורה יעבדו גם עם מנוע כבוי. מזגן לא מתפקד טוב אם הרכב עומד.
פתחו חלונות!

כוכבית מצויה

Well-known member
עם השנים למדתי לא לכעוס על נהגים שנדחפים בכביש על חשבוני, לא להתעצבן על קקי כלבים שלא נאסף, על מכירות בטלפון שלא התבקשו, על שיחות טלפון קולניות לידי, מעשנים חסרי התחשבות ושאר כהנה במניפה האנושית הרחבה. אבל אני שומרת לעצמי את הזכות לשטום נהגים שנשארים להם בכייף ישובים זמן רב באוטו מונע, עם אגזוז שמזהם את הרחוב או החניון התת קרקעי וטרטור מנוע שמפריע את מנוחת השכנים.
למה הם עושים את זה? הרדיו והתאורה יעבדו גם עם מנוע כבוי. מזגן לא מתפקד טוב אם הרכב עומד.
פתחו חלונות!
לגבי המזגן, ברוב המכוניות גם כשעומדים מרגישים את פעולתו וזה משמעותי בחלק מהמקרים.

קלייטון.ש

Well-known member
על שיחות טלפון קולניות לידי
מה, זה הדבר הכי כיף שיש. לפעמים שומעים כאלה סיפורים, ואתה שומע רק צד אחד וצריך להשלים את הפרטים, וזה בכלל חוויה מרתקת.
זוכר כמה וכמה שיחות כאלה, מתוך רבות שאהבתי ונשכחו.
למשל בחורה מאחורי ברכבת. התחיל פושר, אומרת לצד השני "אני לא יכולה לבוא היום אמרתי לך שאני עסוקה" אוקי, הצד השני מדבר, אומרת לו "תלכו אתם בלעדי. זה לא משנה איפה אתם בודקים. כל מקום אותו דבר... אז תבחרו מישהו לא חייב אותי... יש עוד עורכי דין, אני עסוקה אמרתי לך... היא לא רוצה כי היא רוצה ברע... מההתחלה אמרתי לך שזה ייגמר ככה... בסדר אתה לא רוצה שום קשר איתה לך איתה הפעם תבחרו עו"ד בת"א... תרימו טלפון תקבעו עם מישהו לא משנה... מה זה משנה עכשיו שבגדה אתם צריכים לסדר להיפטר מהבית הזה... זה לא משנה עכשיו... תשמע אתה אל תתקרב אליו... גם ככה יש לך תיק אתה תגיע לשבת שנים... הילד שלך תפסיק זה שטויות דומה לך שתי טיפות מים..."

ועוד אחד ברכבת, מתקשר "שלום זה מרכז התפילות? כמה עולה חודש? אני צריך דחוף עזרה משמיים, אתם מסדרים את זה? כמה זה עולה? אני בחובות עכשיו 150 אלף צריך עזרה משמיים. כמה עולה? 500 לחודש? אפשר בתשלומים? וזה עוזר? אני בחובות לא יודע מה לעשות. רק משמיים יעזרו".

וההיא, ברכבת, מתקשרת לעבודה "אני מאחרת היום עכשיו אני רק יוצאים מנהריה... כן רציתי לדבר איתך בפרטיות... זה לא לטלפון... כן אני מבינה... ממש לא נעים לי זה לא לטלפון... הבעיה שהיא כל הזמן מאחרת... אמרתי לה כמה פעמים... אני לא רוצה לדבר מאחורי הגב שלה... אנחנו צריכות לעשות פגישה כל הבנות לדבר על זה... גם אתמול ביקשתי ממנה כמה פעמים, היא לא מוכנה לשמוע... זה בגלל שהיא חדשה... אני הגעתי חודשיים לפניה..." וכך הלאה והלאה.

סופהו 1

Well-known member
מה, זה הדבר הכי כיף שיש. לפעמים שומעים כאלה סיפורים, ואתה שומע רק צד אחד וצריך להשלים את הפרטים, וזה בכלל חוויה מרתקת.
לפעמים מכריחים אותנו לשמוע את השיחות ולפעמים הן ממש לא.
כמו זו שישבה מאחורי ופירטה למי ששאל אותה, מה צריך לקנות בסופר, כולל הוראות איך ומה לבדוק.
סופר מעניין, הא?
מדוע לא לכתוב רשימה ולשלוח, לעזאזל?
ומה עושים כשהן קולניות מאוד ואתה לא מצליח לשמוע את מי שאתה מנסה לדבר איתו, או סתם לשבת בשקט?

נזכרתי בנסיעה בימי התיכון. חברה ואני יושבות באוטובוס, אחת מול השניה, "מדברות" ג'יבריש. כל הסביבה שותקת. מנסים להבין/לקלוט איזו שפה. היה משעשע.

סופהו 1

Well-known member
נו מה היה צריך לקנות? פרטים בבקשה.
תביא בבקשה... בלה, בלה, בלה , מצטערת לא הקשבתי
ואז .. אי אפשר היה שלא לשמוע, גם אם לא מקשיבים-
אתה שומע אותי????????????|רמקול|
חמישה תפוחי עץ, ירוקים. חמוצים.
לא, אתה לא צריך לטעום אותם!
תשאל את המוכר מה החמוצים..
ותבדוק שהקליפה מבריקה וחלקה ובלי כתמים חומים.
חמישה, לא יותר.
עכשיו תדמיין.
האם זה היה בנהזוג שלה? אבא שלה? הבן שלה? מה הוא ענה? ומה בסוף הגיע הביתה?

דקל נור*

Well-known member
מזכיר לי שלפני שנים, ברכבת תחתית צפופה באירופה, הייתי יושבת מול בעלי ומזהה שלידינו יושבים ישראלים שקטים. הייתי נהנית לנהל שיחה מעט "שערורייתית" בעברית כדי לספק להם קצת עניין בנסיעה.

סופהו 1

Well-known member
למה הם עושים את זה? כי הם יכולים.
האם זה מנוגד לחוק? לא בדקתי.
ואם זה מנוגד לחוק, האם פניה לרשויות תשנה משהו? מסופקתני
ניסית לפנות אל אותו נהג שמפריע לך? אולי פתאום ירד לו האסימון והמפגע יחוסל? (או שאולי עדיף לסבול ולקטר בשקט ולא להסתכן בפניה אל הנהג).

אבח"י

Well-known member
פעם זה היה כלכך בלתי נסבל, שאמרתי לגברת שכל האוטובוס שמע על מעלליה אתו, וגם אתו ואח"כ התלבטויותיה ה-המלטיות, "תודה לך על שיתופי בחייך העשירים". אז היא אמרה בטלפון: יש פה מישהו שאומר שאני צועקת..

למעלה