מכה חזקה בירח

shmupster

New member
מכה חזקה בירח

שלום רב, לפני שבוע שיחקתי כדורסל עם חברים ובמהלך המשחק קיבלתי מכה חזקה מאוד בירך שמאל. בהתחלה חשבתי שזה "רגל עץ" אבל כשהלכתי כאב לי מתחת לברך כאילו באיזור המיניסקוס בשני הצדדים עד היום יש לי רגישות למגע באיזור הירך ואין לי יכולת תנועה מלאה. לאחר ישיבה ממושכת כואב לי באיזור הברך ובאיזור המכה. לרוב כואב לי כ5 סנטימטרים מעל הברך אני מרגיש כאילו השריר חלש מאוד הרגל מתעיפת מהר מאוד אני רוכב על אופניים ביום יום - פעילות זאת לא נפגעה רציתי לדעת אם יש טעם ללכת לרופא או שאין צורך בטיפול רפואי ואם אפשר איזשהן אבחנות אפשריות בתודה מראש אביעד

DANCHOOLA

New member
מתיחה ברצועה

זה אני מיוזר אחר הייתי אצל אורטופד הוא אמר שאין בעיה של חוסר יציבות בברך ושנראה לו שזאת מתיחה של רצועה הוא נתן לי אטופן 400 מ"ג ואמר לי לקחת 10 ימים ואם לא יעבור לחזור לאליו יש המלצות לשיכוח הכאב?

rafagav

New member
אטופן ישככ כאב אך לא יפתור את הבעיה.

נכון - שיכוך הכאב יסייע לגופך להתמודד עם הבעיה. נכון עוד יותר - אתה צריך לסייע ע"י ... מנוחה!! ואח"כ = כשתחוש בריא - עליך לנהוג במתינות עם הברך ולעבוד על חיזוק ה - 4 ראשי.

shmupster

New member
מנוחה?

השריר הארבע הראשי שלי הוא בין השרירים החזקים יותר אצלי כבר עברתי שיקום לאחר ארטוסקופיה בברך השנייה ובשתי הרגליים יש לי שריר מפותח בזמנו עבדתי הרבה על יציבות, ריצה, אופניים ומשקולות. אז עכשיו להימנע מללכת? או אופניים ? כואב לי יותר אחרי שהרגל במנוחה

rafagav

New member
אז תתחמם יותר פעמים אבל - תן לגוף לשקם עצמו..

ומציע לך, אם אתה מעוניין שלא להטריח לשווא את העונים לך, לוותר על החתימה האינסופית שלך. סתם דורש גלילה מטה..

מכה חזקה בשריר גורמת

לאינאיביציה(עכבה) בהפעלת השריר ועל כן הוא נחלש לעיתים עד כ30% מיד לאחר המכה במקרים של רגל עץ לא ניתן לחזור לפעילות מספר ימים כך שמצבך לא כזה חמור. אם עד שבועיים הכאב לא חולף יש להבדק אצל אורטופד מומחה ספורט. הכאבים בתוך הברך יכולים להגרם מנפיחות ונוזלים ,תבמ=צע תנועות כיפוף ישור ללא התנגדות ומשקולת ע"מ להגביר חילוף חומרים בברךכ- תנועות 30*5סטים בהצלחה

כאבים

שלום אביעד, כאבים שבוע לאחר חבלה אינם ממצא חריג. מאחר ובבדיקה בועלה החשד שמדובר בחבלה לרצועה (מתיחה) הטיפול הנכון הוא מנוחה, נוגדי דלקת (כמו האטופן שקיבלת) וקומפרסים. באופן הדרגתי עם שוך הכאב תוכל לשוב לפעילות. במידה והכאב נמשך זמן רב או מופיע בתנועות ספציפיות באופן מובהק, יש מקום לבדיקה חוזרת לאחר כחודש. בברכה,

shmupster

New member
תודה לכל העונים... אבל

אז לפי מה שאני מרגיש אין לי נוזלים בברך אבל יש לי כאבים בכיפוף וישור הברך האטופן לאחר 5 כדורים עדיין לא משפר משמעותית את המצב בעיקר אחרי שאני יושב הרבה זמן אז כואב לי ללכת ובשאר הזמן לא כואב לי אני אנוח שבוע אני אוותר על האופניים ואשתדל ללכת פחות בימים האחרונים נאלצתי לשבת הרבה אז בנוסף לאטופן לקחתי גם אופטלגין אני אעדכן אתכם במצבי נ"ב: בקשר לפשיטת ברך אני בשבוע האחרון רכבתי על האופניים כ 4 ק"מ ביום לפי דעתי עשיתי מספיק חזרות של כיפוף הברך (אמנם לא טווח מלא אבל בכל זאת)

למעלה