מכה בבטן

rainy morning

New member
מכה בבטן

אני בשבוע 6+3 ולפני שבוע קיבלתי מכה חזקה בבטן (ממש כמה ימים לאחר שהייתי אצל הרופאה שאישרה שיש שק הריון :) )
יום למחרת קבלת המכה היו לי הפרשות חומות במשל יומיים ולאחר יומיים ללא הפרשות כלל. לאחר היומיים האלה היה לי דימום רציני במשך כמה שעות .
עברו יומיים ללא דימומים כמעט כלל או ממש ממש מעט.
אני לא יודעת מה לחשוב , לדעתי כבר הפלתי..
יש למישהי מכן ניסיון עם דימומים כאלה בתחילת הריון? אני לא יודעת האם זה בגלל המכה או שזה נורמלי כל הדימומים האלה בתחילת הריון...
יש לציין שכשהייתי אצל הרופאה בגלל שתפסתי על ההתחלה את ההריון זה היה מוקדם מדי בשביל לשמוע דופק..
זה הריון ראשון ..

rainy morning

New member
יש לי תור רק עוד יומיים

חשבתי שאולי דימומים כאלה זה משהו תקין בתחילת הריון..

mica35

New member
זה לא תקין אבל שכיח

יש הרבה נשים שמדממות בתחילת ההריון, לי היה דימום ממש מסיבי בתחילת ההריון (השאירו אותי במיון כמה שעות מפחד מאיבוד דם) וההריון שרד.
בדרך כלל כשזה הפלה זה לא סתם דימום אלא יוצאים ממש חתיכות וגושים גדולים בתוך הדם (אגב, גם זה היה לי).
ככה שאי אפשר לדעת, אין בררה אלא לחכות לבדיקת אולטרסאונד.
אם את ממש מתקשה לחכות, תוכלי לגשת למוקד של הקופה לספר את הסיפור (מכה בבטן פלוס דימומים) אני מניחה שיכניסו אותך לרופא לאולטרסאונד.

rainy morning

New member
תודה לך! חזרה לי קצת התקווה..

לא היו לי חתיכות וגושים..
אני אנסה להגיע לרופאה אחרת היום ..

ועצה ממני לכל הבנות פה: אל תלכו לאירובי במים בהריון!!
הפעם היחידה שחטפתי כזו בעיטה שם וזה דווקא עכשיו...

pixie lul

New member
יש הריונות שמתחילים עם דימומים

רוב הסיכויים שהם בכל ללא קשורים למכה (הרחם חבוי היטב בתוך האגן בשלב הזה - ומאוד מוגן), וממש ממש לא בהכרח מדובר בהפלה! תתעודדי וחכי עוד יומיים - סיכוי טוב שתראי דופק והכל יהיה בסדר.

Didoosh3

New member
המלצה

אני ממליצה לך לגשת לרופא מיון בקופת חולים שלך ושיבדוק אותך.. תצטרכי לחכות בתור אבל זה עדיף מלחכות יומיים לדעתי ולהיות בכזו אי וודאות. בהצלחה!

bookish mor

New member
מסכימה עם ההמלצה הזאת

נועלה301

New member
תלכי לרופא

ממש יכול להיות שזה כלום אבל למקרה שזה כן משהו ויש מה לעשות כדי למנוע נזק כדאי שתלכי כמה שיותר מהר

rainy morning

New member
הייתי אצל הרופאה

היא אמרה שאין עובר.. וככל הנראה זה לא קשור למכה אלא שהוא לא התפתח.
היא אמרה שבזמן הזה שבוע 6+4 כבר צריך לראות שק חלמון גם ואצלי לא רואים..
קיבלתי הפניה למיון לקבלת כדור להוצאת שק ההריון..

Daponet

New member
יקרה, מצער מאוד מאוד לשמוע...

את בטוחה שספירת השבועות נכונה? אולי את בשבוע מוקדם ממה שחושבים (בגלל ביוץ מאוחר או מסיבה אחרת.... ואז אולי עוד לא רואים שק הריון)? אם אני זוכרת נכון, בשבוע 6 עוד לא ראו אצלי שק חלמון בכלל, אלא רק שקיקון הריון, ורק בשבוע 7 ראו שק חלמון ודופק (יש כאלה שרואים אצלן את הדופק בשבוע 8). והנה אנחנו פה. אז, אולי זה עוד לא אבוד? חושבת שבמקומך הייתי מחכה קצת עם הציטוטק או לפחות נועצת עם עוד רופא או שניים לפני (וגם מבררת, האם במידה שאכן ההריון נגמר, ייתכן שייצא באופן טבעי במחזור, בשלב הזה).

לאן שזה לא הולך, חיבוק ענק ונקווה לראותך פה בקרוב...

rainy morning

New member
החלטתי לחכות

יש לי תור לרופא אחר ביום חמישי, יותר מנוסה .. נראה מה הוא יגיד למרות שאני לא תולה בזה יותר מדי תקוות..
הרופאה אמרה שעברו 11 ימים מהביקור האחרון שלי אצלה ושלא רשום שהיה שק הריון קטן במיוחד או משהו כזה ומבחינתה אין התפתחות.
היא אמרה שבשלב הזה היינו צריכים לראות שק חלמון ועובר ואין.
יש רק שק הריון.
בכיתי כבר המון אתמול ואני כבר לא מחכה לניסים.
אבל בכל מקרה אני אלך לרופא אחר ונראה מה הוא יגיד אני מרגישה שאני לא יכולה לעשות את זה בלי שבדקתי את כל האפשרויות..

אני בכלל לא מבינה איך זה יכול להיות שיש שק הריון ואין בתוכו עובר? לאן הוא ברח?

תודה רבה על התמיכה..

Daponet

New member

טוב שהחלטת לחכות ולבדוק ושאת לא עושה את הצעד בלי לברר ולבחון את הכל האפשרויות. אני אולי הייתי מחכה אפילו עוד כמה ימים, יותר מיום חמישי ואפילו לשבוע הבא, לא יקרה כלום וזה יאפשר התפתחות נוספת, אם בכל זאת המצב תקין... שיהיה יותר ברור וחד משמעי [הצצתי אצלי במסמכים עכשיו, בשבוע 6 ראו שק הריון בלבד- לא שק חלמון, לא דופק, כלום. לא רוצה לטפח תקוות שב, אבל באמת גם יכול להיות שהכל תקין].
אני לא יודעת איך קורה שיש שקים בלי תוכן, אבל הרבה פעמים הריונות מסתיימים, פשוט כי משהו בעובר שנוצר מאוד לא תקין ואם ההריון היה מצליח להמשך, העובר לא יכול היה לתפקד בתפקודים בסיסיים באופן עצמאי (מה שהיה מפריע להתפתחות שלו ברחם) או שהיה נולד מאוד מאוד חולה. כשהריון נגמר, זה נורא עצוב ומותר לכם להתאבל ולבכות... ב"חצי הכוס המלאה", אפשר לומר שבכל מקרה "עברתם את הטסט" ונראה שאתם זוג פורה, שיוכל להביא ילדים מקסימים לעולם בעתיד, ואולי אפילו המאוד מאוד קרוב.
כלומר, גם אם בסוף תצטרכי לקחת את הכדור, זה יהיה כדי "לפנות את החדר" לעתיד שלכם כמשפחה- תוכלי להתאושש, להמשיך לקחת חומצה פולית ולנסות שוב כשתרצו... ואפילו מיד.

המון הצלחה, יקירה.

למעלה