מכבי

erandb

New member
מכבי

האם מישהו יודע איזה אינטרס יש לקופ"ח מכבי לפרסם את הפרסומת על השפעת ? כיום כל הקופות הרי במצב מאוד קשה ,אז אין איפה להשקיע ? נגיד כל הקופות היו מפרסמות ביחד .אבל רק קופה אחת ? מצפה לתשובה .

התשובה

אני לא בטוח שתשובתי זו, אבל זו דעתי ואשמח אם נעמידו אותי בגפני טעותי. לכאורה, מה האינטרס של קופת חולים לעשות קמפיין נגטיבי על אנטיביוטיקה. קופות החולים הרי מתפרנסות יפה מהתרופות שאנחנו קונים, אני לא אומר שהן צריכות לעודד לקיחת אנטיביוטיקה, אבל הם יכולים לעודד תרופות נגד שפעת לדוגמא בכסף שהן מוציאות. אז למה באמת, מה האינטרס? אני חושב שקופות החולים משלמות כסף רב עבור הטיפול באנשים שלקחו אנטיביוטיקה שלא לצורך, כסף אותו הלקוח לא משלם בפועל היות והוא מבטוח. חינוך הציבור נגד תופעה נפוצה זו, עשויה לצמצם את התופעה ואולי לחסוך כסף רב לקופות. מירן

dino_din

New member
אולי הם סתם נחמדים ?

אולי לא !! לדעתי, עם הפרסום על הויטמינים ועל "הדרך הטיבעית לחיות" קופ"ח מכבי מנסה להמשיך את המומנטום ןליצור אצל הציבור את הרושם שהיא קופ"ח רצינית שלא מטפלת סתם עם תרופות לא נחוצות. הפרסומת גם פונה לאמהות ("היום כל אמא יודעת...") בכוונה כי אמהות באמת נרטעות לפעמיים מטיפול באנטיביוטיקה לדברים פעוטים. ולכן מכבי מנסים למשוך אותם עם הצעה לטיפול "יותר בריא". בכל מקרה, פרסומת ממש נחמדה ותופסת... בברכה, דינו_דין.

CARMI*

New member
קופות החולים מעדיפות קופות בריאים

הכסף נכנס לקופת חולים כל חודש מהמשכורת שלי בין אם אני בריא או חולה לכן ברור שהן מעדיפות אותי בריא. 5 ש"ח - עלות ביקור רופא לא מכסה את עלות החשמל במרפאה ואלפי חולי השפעת שמעמיסים על המערכת לא משאירים אנרגיות לטפל במי שבאמת צריך עזרה. (ודרך אגב הויטמינים זה של כללית לא מכבי)

newR

New member
ההתמכרות יקרה יותר

ההתמכרות לתרופה יקרה יותר לכן מי שמורגל לתרופה צורך יותר ממנה וזה מייקר לקופה את המימון וגם הורג את האוכלוסייה יותר מהר לכן שווה להם קמפיין מודעות

erandb

New member
מחשבה נוספת

ראיתי את כל התשובות. ומירן העלה לי רעיון.אולי חברת התרופות חברו עם קופת חולים מכבי ,על מנת לפרסם שיש תרופות אחרות נגד שפעת לדוגמא אקמול.שהרי צריכת אנטיבוטיקה לאורך זמן מחלישה את הגוף וביום מן הימים האנטיביוטיקה לא תיהיה יעילה. ואז זה מסתדר לי עם כרמי שאומר שהגוף יהיה יותר חלש יהיה יותר סיבוכים ואז קופת חולים תצטרך לבזבז יותר כסף על הריפוי. אבל ... אני חוזר לשאלה הראשונה למה רק מכבי ? ולא שאר הקופות . וחוץ מזה הרעיון שעלה לי לא מסתדר לי שיש אנשים שיעדפו לקחת תרופות טבעיות ולא אקמול.כמו הרעיון של דינו דין.ואז חברת התרופות לא ירוויחו מהעניין. ודבר אחרון והרי אם קופות החולים היו רוצות שנהייה בריאים אז הם היו מעדיפים שנקח את החיסון ולא נטריד את הרופאים.כמו שאומר כרמי.והיו משקיעות בפרסומת לחיסון ,אבל סביר להניח כמו שמירן אומר שהם מרווחות יותר מן התרופות. לסיכום:הרעיונות שעלו הם טובים מאוד ,אבל לדעתי לא קלענו למטרה.ובדברים למעלה ניסתי להסביר זאת. בכל מקרה היה נחמד אם היה למישהו רעיון נוסף.

הילית*

New member
זה ברור...

לקופת חולים מכבי יש אינטרס שלא יצרכו יותר מדי אנטיביוטקה א. חסכון כספי שלהם ב. מניעת תופעות לוואי עתידיות שהטיפול בהן גם מצריך טיפול תרופתי ג. רוצה לקחת חלק בחינוך הציבור ולהראות שאכפת לה מלקוחותיה...

למעלה