מכבי ת"א לאן?

סלים וארזה

New member
מנהל
מכבי ת"א לאן?
זכייה באליפות או הפסד התואר לא ממש משפיעים על מכבי ת"א. הקבוצה נושמת וחיה אירופה ושם היא סיימה אתמול את תפקידה השנה. מה הלאה?
ברמת ההישגים מצב של טופ 8 הוא בהחלט סביר ביחס ליכולת של הקבוצה. יש ארבע קבוצות מעל כולן וארבעתן סיימו את העונה במקומות 1-2 בטופ 16 בשני הבתים.

קודם כל גיא גודס. אני מאוד אוהב את השקט ואת זה שהוא לא מייצר כותרות. גם בלי כריזמה רבה, הוא הצליח להביא את מכבי ת"א מספיק רחוק כדי שהעונה האירופית לא תיחשב כשלון. פיני גרשון כעוזר? אני לא יודע כמה הוא תרם השנה וכמה כסף הוא לוקח, כך שקשה לי לחוות דעה.

על ג'רמי פארגו אפשר לוותר. שחקן עם יכולת אישית פנטסטית וכשנוחתת עליו המוזה הוא בלתי ניתן לעצירה וגם מסיים עם הרבה אסיסטים. הבעיה נובעת מכך שהוא בול הוג אשר מאוד אוהב את הכדור אצלו ומאוד אוהב לקבוע לאן תלך ההתקפה. אולי השחקן שקובע את הסגנון הכי הרבה במכבי ת"א - סגנון של NBA עם OPEN לרכז ופיק אנד רול כמעט בכל התקפה. הדומיננטיות שלו גרמה לאוחיון ללכת לאיבוד לא מעט השנה, וחבל. סך הכל שחקנים כמו פארגו יש לא מעט. בהגנה הוא סביר ותו לא. אין חטיפות, אין לחץ, אין הגנה אוף דה בול, אבל און דה בול הוא בהחלט לא חור כמו שחקנים אחרים שהיו במכבי ת"א.

אני ארחיב על שאר השחקנים בהמשך היום

סלים וארזה

New member
מנהל
המשך
מרקיז היינס קיבל המון צ'אנסים במכבי ת"א. מדובר בשחקן שמעדיף לזרוק משלוש ולרוב לא במצב בו הוא מקבל כדור וזורק ישר כמו שהיה עם דיוויד בלו או דרק שארפ. חבל, אבל ממש לא נראה שיש עם מה לעבוד כאן.
&nbsp
יוגב אוחיון הלך לאיבוד השנה בהרבה משחקים כשהכדור היה בעיקר בידיים של פארגו. עדיין מדובר בריבאונדר מצויין ביחס להיותו גארד. היותו הצבר הפעיל היחיד בקבוצה כרגע (פניני פצוע) רק מחזק את העובדה שהוא צריך להיות בסגל.
&nbsp
גיא פניני פצוע, השאלה היא מתי ישוב לכושר משחק.
&nbsp
דווין סמית' חתם לעוד שלוש שנים וזו לדעתי החלטה מצויינת של הנהלת מכבי ת"א. היה הדבק בהרבה משחקים וגם לקח על עצמו אחריות לא מעט השנה. במהלך ההצלבה היתה לו מתיחה וכנראה שהוא לא היה בריא ב-100%, אחרת לא ברורה לי היכולת הבינונית.
&nbsp
סילבן לנדסברג מחזיק בתעודת זהות כחולה וגם הוא השנה היה בורג משמעותי. בנוסף בליגה שלנו עם החוק הרוסי הוא מקבל הרבה דקות ומחזיר תרומה. הגיוני מבחינת מכבי ת"א להמשיך איתו הלאה.
&nbsp
לגבי בריאן רנדל יש לי יחס אמביוולנטי. מצד אחד שחקן הגנה מצויין וגם היו משחקים בהם פרח, אבל מצד שני גם הרבה לבצע עבירות והייתי מצפה משחקן זר שפותח בעמדה 4 להרבה יותר תפוקה ברמה ההתקפית. אולי הסיבה היא שטיוס, ששיחק הרבה בעמדה 5, לא יכול ליצור לעצמו לבד מצבי קליעה ולכן ציפיתי שרנדל יעשה זאת.
&nbsp
נייט לינהארט היה הפתעה חיובית השנה. חשבתי שמדובר בשחקן מוגבל שלא יעשה הרבה, ובפועל הוא אכן שחקן מוגבל אבל ללא אגו שעושה את מה שהוא יודע על הצד הטוב ביותר. היה המחליף של סמית' מהספסל ונתן אנרגיות חיוביות. מקווה בשביל מכבי ת"א שיישאר. ביחד עם פניני בריא יש כאן צמד מאוד אנרגטי בהגנה.
&nbsp
לא יודע לגבי ג'ייק כהן. בקושי השתמשו בו באירופה וגם בליגה לא עשה יותר מדי. יכול להיות שצריך לעבור שוב לקבוצה אחרת בארץ.
&nbsp
אלכס טיוס הוא נכס למכבי ת"א, אבל השנה פשוט נטחן מעל ומעבר הגנתית וגם התקפית. שני מטר וקצת עם ניתור מצויין. תעודת זהות כחולה רק מוסיפה לו. הראה שהוא בהחלט מתאים לרמה של היורוליג ומבחינת מכבי ת"א הוא צריך להיות ברוסטר. מלהיב את הקהל עם חסימות והאליהופים. רק שילמד לקלוע עונשין וממרחק של מעל מטר מהסל.
&nbsp
ג'ו אלכסנדר הוא אולי השחקן הכי אתלטי של מכבי ת"א (לדעתי אפילו יותר מטיוס). אצלו להבדיל מטיוס הבעיה היא שהוא מנסה לעשות הכל. לחדור לצד לזרוק משלוש ומחצי מרחק וליצור לעצמו מצבי זריקה לצד להיות סט שוטר. הוא לא צעיר (יהיה בן 30 בשנה הבאה), אבל אם מכבי ת"א מתכוונת להשאיר אותו, גודס (או מי שיאמן במקומו) צריך לעבוד מאוד חזק על אלכסנדר כדי שישפר אספקט אחד או שניים בהתקפה וינסה לדבוק בהם במשחקים.
&nbsp
את סופוקליס סחורציאניטיס השארתי לסוף. הבעיה היא שאי אפשר לבנות עליו. הוא משחק כ-12-15 דקות למשחק וכשהוא על המגרש הוא דורש את הכדור. לפעמים זה נגמר בסלים, אבל לפעמים זה גם נגמר באיבודי כדור. נכון שהוא יכול להיות מיס מאץ' בהתקפה, אבל בהגנה שחקן במימדים שלו עם 2.06 צריך לקחת הרבה יותר ריבאונדים. מכבי ת"א היא קבוצה שמאוד חלשה בריבאונד הגנה וכשסופו יוצא לפיק אנד רול גבוה לעזרה, זה מתיש אותו. על פי מה שקראתי גם מוסר העבודה שלו לא הכי משובח (160 קילו חזר בתחילת העונה הנוכחית) וטוב תעשה מכבי ת"א אם תוותר על שירותיו ותחפש סנטר הגנתי מהסוג של שון ג'יימס. יש מספיק פאוור פורוורדים זרים שמסוגלים לשחק בעמדת הסנטר לנתר ולחסום. היו גם כאלה במכבי ת"א כמו וארגאס, לאזמה והנדריקס. בקיצור ברמת העלות מול תועלת אפשר בהחלט לוותר על סופו. מה גם שכאשר הוא על המגרש כל המשחק של מכבי ת"א בהתקפה מתרכז רק בו, כי אם יש שחקן בגודל הזה, לא תנסה להשתמש בו? זה גורם לכך שאין ממש תרגילים מסודרים כשהוא על המגרש, אלא מנסים לדחוף לו את הכדור פנימה. אתם יודעים מה הכי מפתיע? שהוא קולע פחות מ-53% מהשדה ופחות מ-55% מהעונשין. זה מעט מאוד לסנטר מוביל. תוסיפו את זה לחוסר הריבאונד והתמונה ברורה.
&nbsp
&nbsp

Saladin

New member
איך 4 קבוצות מעל כולם?
אולימפיאקוס מובילה על ברצלונה 1-2.
פארגו גרם לאוחיון ללכת לאיבוד השנה? תן לי לנחש, בעונה שעברה היקמן ורייס גרמו לו ללכת לאיבוד.
ועונה קודם לכן היקמן לבד.

DRORIKO8

New member
אתה רואה לפעמים אנחנו גם מסכימים
כולם מדברים על הפלופ של היינס,ובצדק. כמעט אף אחד בתקשורת לא מדבר על אוחיון,פשוט הוא ישראלי אז הם שומרים עליו(בעיקר הפרשן המרכזי שהוא במקרה גם המאמן שלו בנבחרת).
אוחיון זה שחקן שדובר הרבה על זה שזאת תהייה עונת הפריצה שלו,בעיקר בשלב המוקדם כשהוא בלט והיינס לא. אממה,כשהגענו לטופ 16 ושיחקנו אפילו מול קבוצות שהן לא מאריות אירופה כמו אלבה וציבונה, הוא לא סיפק את הסטטיסטיקה שציפו ממנו. אם העונה הוא לא פרץ אני כבר לא רואה אותו פורץ. יכול מאד להיות שאם גל מקל יגיע זה יהיה על חשבונו ולא לצידו.

סלים וארזה

New member
מנהל
אוחיון ממש לא פלופ
נכון שהוא לא עודד קטש וגם לא דורון שפר, אבל בסך הכל הוא שחקן לא רע. כמו שכתבתי, הוא ריבאונדר טוב ביחס לגובהו, לא חור בהגנה ואין לו אגו גדול. דיוויד בלאט העדיף את אוחיון על פפאלוקאס, וקובאן נלחמה כדי שיגיע אליה אז כנראה שיש בנער משהו. נכון שלא נקבל ממנו ניהול משחק סטייל שאראס, והוא גם לא דורש את הכדור כמו פארגו, אבל אני לא רואה אותו כפלופ כזה גדול. אפשר לראות שבנבחרת הוא ממש לא נחבא אל הכלים.
מזכיר לי את טל בורשטיין, אבל כרכז. כלומר אחד שלא מבריק, אבל עושה דברים סבירים ולא פוגע בקבוצה במהלכים שטותיים. אם גל מקל יבוא, אז הגיוני שמקל יהיה הרכז הפותח, בעיקר כי מקל עדיף עליו בכל פרמטר. להבדיל זה כמו שדווין סמית' ירד לספסל אם יגיע לברון ג'יימס.

סלים וארזה

New member
מנהל
מכבי ת"א האריכה את החוזה של לנדסברג
ת.ז. ישראלית, קולע, בטופ של הקלעים הישראלים בליגה, כלומר החתמה מוצדקת לחלוטין

DRORIKO8

New member
גם הוכיח עצמו כפקטור ביורוליג

Saladin

New member
השתמש בו בעיקר במשחק השני.
קלע 11 נק' בגארבג' טיים שהתחיל מהרבע השני. במשחק השלישי ניסה אותו ל-7 דקות ולנדסברג החזיר ב-0 מ-2 ל-2 ו-0 מ-2 ל-3. לנדסברג טוב כשחקן רוטציה די לגיטימי, הנשק העיקרי שלו הוא ת.ז. הישראלית.

למעלה