מכבי תל אביב

אשכולון

New member
מכבי תל אביב

קראתי בעיון את הניתוח של עידו הדן במכבי תל אביב. אני מסכים לחלוטין שנייט האפמן ואריאל מקדונלד אינם מספקים את הסחורה. אני לא מסכים ל``סיבה`` שעידו נתן. אנטוני פרקר הוא אחד השחקנים היותר טובים שמכבי ת``א הביאה מזה שנים. שחקן שמספק את הסחורה כמעט מידי ערב, שחקן שאינו פוחד לקחת אחריות כשצריך, שחקןשמנפק כגארד יותר כ``ח מכל גארד אחר באירופה. לבוא ולהגיד שבגלל פרקר אריאל לא מתפקד נשמע לי לא הגיוני ולא טוב. מקדונלד ונייט לאחר שנת שיא מבחינתם פשוט אינם מספקים את הסחורה. זוהי פשוט נפילה הן בכושר המשחק והן במישור המנטלי. אל תשכחו שנייט לפני מכבי היה שחקן בינוני מינוס!! גם העונה שלו בספרד לא הייתה משהו. אז העונה שעברה הייתה כנראה שנת שיא מבחינתו ומבחינת אריאל ולדעתי שניהם לא חזקים מספיק (מנטלית) על מנת לשרוד ברמות הגבוהות. הדיבורים על כך שפרקר לוקח על עצמו יותר מידי ו``גוזל`` מאריאל הם לא לעניין. מנהיגות לוקחים ולא מקבלים במתנה. שום מאמן לא יצליח לתת למנהיגות לשחקן שלא מסוגל לקחת זאת על עצמו. פרקר לוקח מנהיגות ויותר מזה אחריות כשצריך. פרקר ניצח למכבי את המשחק בהרצליה ופרקר לקח את האחריות והשווה גם אתמול את המשחק.פרקר כשחקן ששיחק ברמות הגבוהות ביותר מזהה את חוסר הביטחון של מספר שחקנים במכבי ולפיכך למרות שהוא צעיר הוא לא מפחד לקחת אחריות ומנהיגות. צריך להסתכל על כל הטור הסטטיסטי של פרקר. לא רק 23 נקודות . גם 10 !! כ``ח (לא משחק הגנה?) וגם יותר אסיסטים ממקדונלד ושארפ ביחד. פרקר הוא לא הבעיה של מכבי. הבעיה נעוצה במישור המנטלי בלבד. כמו שאמרתי יתכן שגם אריאל וגם נייט לא מסוגלים לשחזר עוד עונה טובה? בשנה שעברה הם היו הפתעה. השנה כבר יש רמת ציפיות! יתכן ןהם לא בנויים לכך?!

MegaYellow4

New member
נכון, ועוד

לגבי מה שכתבת על פארקר אני בהחלט מסכים. מעבר לכך שהוא היחידי במכבי שמעז לקחת אחריות ברגעי האמת, גם אם זה מתבטא בזריקות לא מובנות, צריך לזכור שהבחור הזה עובר פשוט התעללות מהרגע שהוא הגיע לכאן. מהשניה הראשונה שכף רגלו נחתה ביד אליהו לא מפסיקים לזמזם לו באוזן על שפר, שפר ועוד שפר - כמה הוא גדול, כמה הוא חסר, כמה פארקר לא מצליח למלא את החלל, ועוד ערימת שטויות. אתה הזכרת את גילו הצעיר, אז תחשבו על בחור צעיר כמוהו, שעובד קשה באימונים, נותן הכל במשחק, ובסוף עוד שומע ש``הוא לא שפר``. כבר הזכרתי בכמה הזדמנויות למי שאוהב לשכוח כמה מרורים שפר האכיל אותנו בשנה שעברה. תמיד נעים להתרפק על העבר בחמימות, תוך עיוותים קלים (או קשים) של מה באמת היה. לגבי אריאל ונייט, אני לא חושב שניתן לשים אותם בקטגוריה אחת, כשבאים לנתח את מה שעובר עליהם. אריאל מרגיש כבן המקום, ואין לו שאיפות גרנדיוזיות של ללכת לאנ.בי.איי ולעשות כסף גדול. הוא חתום לעוד שנתיים במכבי, שכרו לא הוגדל משמעותית אם בכלל, וגם לאחר השנתיים האלה אני לא אתפלא אם חוזהו יוארך. לגבי נייט הסיפור שונה בהחלט : הוא הפך להיות מעוד שחקן לשחקן השנה באירופה; שכרו הוגדל בצורה משמעותית ביותר; והוא לא מתכנן להישאר פה זמן רב. זה לא סוד שעיניו נשואות אל הליגה של מר שטרן, והוא כנראה יגיע לשם. יש לי תחושה שנייט איבד קצת קשר עם המציאות, הוא מרגיש פתאום כמו סופרסטאר, ולעבוד קשה נגד מכבי חיפה ולברקוזן זה ``לא לרמתו``. הראייה היא שהמשחק היחיד בו הוא כן התאמץ והצליח היה מול פילזן, שהיא שם נוצץ באירופה. משהו עובר על אריאל, אבל לגביו אני בטוח שהוא ייצא מהמשבר. אני מאמין בו, לא כשחקן (גם, כמובן), אלא כאדם. הוא אדם חזק ומאמין, והוא ייצא מזה. לגבי נייט המצב הוא אחר. הוא צריך לקבל בראש חזק חזק כדי לחזור לאופן החשיבה שאפיין אותו לפני עונה, כשהוא קיבל 300 אלף דולר לעונה ממכבי, ואמר תודה.

עידו ל

New member
תגובה.

קראתי את דבריך בעיון גם כן וקודם כל שיהיה ברור , אין לי ספק שאנטוני פרקר הוא שחקן טוב יותר מדורון שפר , הן בהתקפה , הן ברבאונד, נדמה לי שעל זה אין ויכוח אבל לא זו השאלה. אני (וגםה אתה מן הסתם) אוהדי כדורסל לא מהיום. שנינו יודעים שכדורסל הוא לא משחק שאפשר לבודד ממנו את הרגשות. חלק מהעניין של הצלחת קבוצה זה האמוציות שהשחקנים מרגישים והקליק שנוצר. זה בדיוק מה שהיה במכבי ת``א , חבורת שחקנים שנראה היה שהם מסתדרים נהדר אחד עם השני והשנה נראה שזה פשוט לא כך. חלק מהעונה המצוינת של אריאל מקדונלד היתה התחושה שהוא נותן לקבוצה הרבה מעבר למה שהוא מחויב לתת לה . אריאל היה הבוס על המגרש , זה שעודד ברגעים הקשים את החבר`ה , זה שמיהר להרגיע את השחקנים לאחר הניצחון הגדול בבולוניה ולהגיד להם ששום דבר עוד לא גמור , זה שהיה המנהיג של הקבוצה , במיוחד בהגנה שהיתה המרכיב הדומיננטי במכבי של השנה שעברה. השנה אנחנו לא רואים את כל זה במקדונלד. השנה אנחנו רואים שחקן שבא לעבודה פעמיים בשבוע ולא עושה את זה עם יותר מדי מוטיבציה אז אפשר לטעון שזה כתוצאה משחיקה טבעית לאחר העונה שעברה (שזה נכון בחלקו) אבל זה בהחלט לא הסיבה היחידה. אין ספק שמקדונלד חסר מאוד את דורון שפר (הוא גם אמר את זה בראיון). אסור לשכוח שמקדונלד התרגל בלובליאנה להיות המנהיג הבלתי מעורער של הקבוצה ומכבי העניקה לו את הזכות הזו גם בשנה שעברה. דורון שפר היה בן הזוג האידיאלי, לא מתיימר לקחת על עצמו את ניהול המשחק (ובמכבי זוכרים את הכישלון שניסו בעבר להפוך את שפר למנהיג כשקטש ניסה את מזלו באנ בי איי ומהר מאוד התחרטו על כך) , לא מתיימר להיות המנהיג של מכבי ולא לוקח על עצמו יותר מדי זריקות בהתקפה , בקיצור , בדיוק הטיפוס שנוח לאריאל כשחקן ועוד לא דיברנו על הדמות של שפר שאריאל מאוד אהב. לעומת זאת , פרקר , שלא באשמתו, ממש לא שפר. הוא הרבה יותר דומיננטי בהתקפה , אוהב לקחת על עצמו מנהיגות ולצערנו הרב הוא אמנם מצטיין בריבאונד אבל בשמירה אישית הוא לא פעם חור בהגנה. כתוצאה מכך מקדונלד פשוט לא מרגיש את תחושת המנהיגות כמו בשנה שעברה ולראשונה בקררירה שלו הוא נאלץ לשחק תפקיד פחות מרכזי , זה קשה לו מבחינה מקצועית (ויש ירידה בסטטיסטיקה) וה קשה לו עוד יותר מבחינה רגשית כי מקדונלד הוא טיפוס יותר רוחני מטבעו ולכן לא הייתי אומר שהסיבה לירידה ביכולתו היא שחיקה נטו. המסקנה שלי היא שאם כל הכבוד לפרקר שהוא אולי ווינר , הוא צריך להבין שבמכבי הוא שחקן משני למקדונלד ולקחת פחות זריקות. ניהול המשחק צריך להיות של אריאל ולא רק בגלל שההחלטות שלו בהתקפה טובות משל פרקר אלא בעיקר כדי שזה יחזיר לו את תחושת המנהיגות.

אשכולון

New member
תגובה לתגובה

מסכים לגבי מה שכתבת על מקדונלד - שפר. אבל מצד שני אני רוצה לציין שני דברים חשובים שרובנו בוחרים להתעלם מהם: א) זה לא חוכמה להיות מנהיג בתקופה שאתה בפורמה. ב) אריאל פשוט בתקופה לא טובה! הן מנטלית והן מקצועית. אין לזה שום קשר לפרקר. כשאריאל על הפרקט פרקר משחק את תפקיד הגארד או הסמול פורוורד ואז אריאל מנהל את המשחק (לא טוב לצערי). פרקר מנהל את המשחק רק כשאריאל לא על המגרש. ותאמין לי שזו החלטת מאמנים! חשוב גם לזכור שדורון שפר היה גרוע ביותר בכל החצי הראשון של העונה שעברה ובעצם כלל לא היה פקטור!!! אריאל היה טוב אבל אין לזה קשר לשפר ו/או לפרקר. משום מה כולם מתעלמים מנייט? האם גם הוא קשור לפרקר? לא ולא אני שוב חוזר וטוען שהכל קשור למנטליות. גם לנייט וגם לאיריאל יש בעיה מנטלית של: עכשיו מצפים ממני אני חייב (ההדגשה על חייב) לספק את הסחורה. זו גם הסיבה שהם מנסים לעשות דברים בכח (במיוחד נייט). שיהיה בהצלחה לכולם.

עידו ל

New member
לא !!!!

הנקודה היא שגם כשמקדונלד על המגרש פרקר מנהל פעמים רבות את המשחק , שים לב ! לגבי האפמן , הוא גם סובל לדעתי מהחלשות מקדונלד אבל אצלו הבעיה היא לדעתי מנטלית בעיקר. הוא כבר עם הראש באנ בי איי והשנה ההגנות מתרכזות בו במיוחד וקשה לו המעבר מגמר גביע נגד פאנא למשחקים מול לברקוזן ונובו מסטו אבל יש גם עוד בעיה והיא צ`ורה , השנה האפמן יודע שאסור לו לעשות שטויות אחרת יהיהמי שיחליף אותו וזה פוגע בביטחון.

אשכולון

New member
אז מה הפיתרון

לשלוח את פרקר הביתה ולתת לאריאל לחזור לעצמו. האם זה מה שאתה מציע? בקיצור מכבי צרכה להביא שחקן נחבא אל הכלים שיקח כסף ולא יפריע לאף אחד!

אני לא מסכים לחלוטין...

אני טוען שאכן פארקר תורם רבות אך בין אם נרצה או לא הקבוצה מתחילה להזכיר את הקבוצה של קטש... אוי. של פארקר. מזכיר משהו ?? מישהו שלוקח על עצמו את המשחק והשחקנים כמעט ולא מראים את היכולות שלהם??? => כך היה בתקופתו של קטש.. אני לא ממהר לתקוף את פארקר, אני ממהר לתקוף את מקדונלד ואת האפמן שלא מראים כושר וכוח רצון.. אבל, מה לעשות, כך נראית מכבי נכון להיום.

עידו ל

New member
תזכיר לי..

תזכיר לי בדיוק לאן מכבי הגיעה עם קטש ? בטח שלא לצמרת האירופאית . מכבי של קטש שיחקה אנטי כדורסל ואני מאוד מקווה שהימים האלהלא יחזרו , בין אם קטש יחזור ובין אם לאו.

McDVD

New member
דיי עם השטויות אורן

מספיק על השטויות האלה.מה זה הקבוצה של פארקר.זה שהוא קולע הרבה ולוקח את האחריות ברגעים קשים זה אומר שהוא אגואיסט (עם כל הכבוד הגדול שיש לי לקטש).שנה שעברה שמכבי הייתה ביכולת לא טובה אז מקדונלד או האפמן לא לקחו על עצמיהם את המשחק וקלעו סלים מכריעים או בלטו בצורה יוצאת מן הכלל. להזכירך שפארקר לקח 10 ריבאונדים וחילק הרבה אסיסטים. מה עוד שהוא שחקן אתלט והוא מצוין בהגנה. מכבי כרגע ברגעי שפל ןפארקר הוא האיש שהולכים אליו במשחקים. אז למה צריך להתחיל לעשות השוואות כאלה. לסיכומו של דבר מכבי (אני מאמין) תצא מנקודת השפל ותחזור לשחק את הכדורסל היפה של שנה שעברה. רק צריך סבלנות.

נפילת מתח. זאת המילה.

כל הקבוצה סובלת מהתיסמונת הזאת, כולל המאמנים. אני לא רואה את אותה רוח הלחימה מצד הצוות המקצועי, כמו שהיה בשנה שעברה. ההתרוצצויות על הקווים, הדירבון, לא רואים היום. פיני ודייויד עומדים ומצלמים, בדיוק כמו מה שקורה על המגרש. אפשר גם לראות את פנתינאיקוס הגדולה. כמה הפסדים יש לה כבר? ומאותה הסיבה. פשוט - נפילת מתח. אל תשכחו שהעונה עדיין רק בחיתוליה ויש עוד המווווווווון זמן. ואולי ההפסד הזה מאתמול היה צריך לבוא כדי להעיר את כול המערכת במכבי. עד עכשיו שיחקו רע אבל ניצחו. עכשיו אולי תבוא ההתעוררות שכולנו מיחלים לה.

למעלה