מכבי ר``ג -גביע קורץ

אשכולון

New member
מכבי ר``ג -גביע קורץ

החלטתה של מכבי ר``ג שלא להשתתף בגביע קורץ בגלל בעיות כלכליות מסמלת יותר מכל את החולי של הכדורסל הישראלי ואת דרך ניהולו. 4 ימים לפני המשחק הראשון בגביע קורץ גילתה לפתע ר``ג שיש לה בעיות כלכליות?! אני מניח שאותן בעיות כלכליות ישפיעו גם על הניהול השותף של ר``ג. למרבה המזל משחק הליגה הראשון של ר``ג הוא משחק בייתי . יתכן ואם המשחק היה בכרמיאל, ר``ג לא הייתה נוסעת לשם בגלל הבעיות הכלכליות. כשאתה מגלה בדקה התשעים שיש לך בעייה כלכלית. זה סימן שנכשלת בתור מנהל ואסור לך לנהל אפילו קיוסק שלא לדבר על קבוצת כדורסל בליגה לאומית א`. חשוב גם שמנהלי הבקרה התקציבית יתנו עכשיו את דעתם למכבי ר``ג. אני מניח שר``ג נתנה לבקרה מקורות תקציביים שהיו אמורים לכסות את העלות של השתתפות בגביע קורץ. צריך לבדוק טוב מאד באם המקורות שסיפקה ר``ג ליתר הוצאותיה אמינים או יפילו אותה כמו אלה שהיו אמורים לכסות את קורץ.מכבי ר``ג נחשבת בדרך כלל בישראל לקבוצה אמינה יחסית שעומדת בדרך כלל ברוב התחייבויותיה. אם היא נכשלת סימן שמשהו רקוב מאד בממלכת הכדורסל הישראלי!!!

leeno

New member
תסכים איתי,שקצת קשה.

לקבוצה עם תקציב של בערך מליון דולר (פלוס,מינוס) להשתתף בגביע קוראץ` ולהעביר את הערבויות המתאימות לכך. אני מסכימה איתך שדבר כזה לא צריך לקרות 4 ימים לפניי המשחק הראשון(!!!!) אבל עדיין אולי אחד הספונסרים החליט לבסוף לא לשלם ויכולות להיות עוד 100 ו1 סיבות. זה קצת קשה לשחקנים של רמת גן שדיי בנו על הצלחה אישית שלהם באירופה כמו ליובין יצקן וכ`ו...

אשכולון

New member
הונאת השחקנים

אני חושב שחלק גדול מהשחקנים של ר``ג הצטרפו לקבוצה גם בגלל שהיא אמורה לשחק באירופה. אני גם בטוח שחלק נכבד משכרם מבוסס על מענקים בגין גביע קורץ. ביטול ההשתתפות מהווה פגיעה כספית ומקצועית בשחקנים. ואני צופה לר``ג בעיות רבות עקב כך.

gil_e

New member
צודק גם צודק!

בושה וחרפה. איך קבוצה נרשמת לגביע ולא משתתפת. איך בקרה תקציבית מאשרת את הקבוצה אם אין לה כסף??? אני לפעמים שואל את עצמי אם יש בכלל בקרה תקציבית. אחר כך גם לא יהיה כסף לשלם לשחקנים - אז יבטלו חוזים. ולא ישתתפו בגביע, כי יש משחקי חוץ. בושה.

McDVD

New member
רק עכשיו שמת לב לזה

הכל רקוב ומנוון בכדורסל הישראלי.והסמל לכך היא שקבוצה לוקחת 40 אליפויות (לי אישית לא איכפת כי זה מכבי) מתוך חמישים ואין מי שיתקרב אליה.(עם כל הכבוד לי-ם). הבעיה הזאת תימשך אלא אם כן אדון דני קסטן יעוף מהכיסא ויבוא מישהו רציני ויטפל בבעיה.

leeno

New member
עוצרים את הכבוד לישראל!

קצת קשה יהיה לפתור בעיה זו. הרי צריך לעצור את מכבי ואם עוצרים את מכבי עוצרים את ההתפתחות של מכבי באירופה והתפתחות של מכבי באירופה זה-כבוד לישראל ככה שאם עוצרים את מכבי עוצרים את הכבוד לישראל!

אדומה*

New member
אני שמחה שגם אתם מכירים בבעיה.

עכשיו צריך איכשהו לפתור אותה,לאט לאט. אני משערת שאולי תתנגדו אבל יצטרכו גם להעיף את מזרחי מתפקיד סגן יו``ר האיגוד(אני לא אשכח איך הוא טען ב``צעדים`` שאין שום בעיה בכדורסל הישראלי.הוא אף טען שהקבוצות הישראליות מצליחות באירופה,תסלחו לי אבל זאת פשוט בדיחה גרועה.רמת-גן אפילו לא יכולה להרשות לעצמה את קוראץ`). אין ברירה. זה פשוט לא הוגן כלפי שאר הקבוצות. תדמיינו לרגע שקליין היה יושב בתפקיד הזה. מה הייתם אומרים? אני חושבת שצריך להקים ועדה כלשהי עם חברים שלא יהיו קשורים יותר מדי לקבוצות,כדי שיהיו נייטרליים כמה שאפשר וישפטו את המצב כצופים מהצד. האמת היא שקסטן דווקא התחיל קצת לפעול בזמן האחרון.אולי הוא לא החליט החלטות מושלמות,אבל לפחות הוא מראה סימני חיים. זאת גם התחלה. בינתיים,שתהיה לכולנו עונה מוצלחת(אני מאחלת לכם את זה מכל הלב :)).

leeno

New member
תחשבי קדימה.

תחשבי מה יקרה אם יחלישו את מכבי!!!!!!!!!!!!!!!!! לו תיהיה נציגה ראויה למדינת ישראל באירופה! (ויסלחו לי ירושלים ורעננה.) אבל אולי זה קל יותר להחליש קבוצה אחת מאשר לקדם את יתר הקבוצות אבל אם יקדמו את יתר הקבוצות ישראל תהפוך למעצמת כדורסל לא כמו היום שלמעצמה היחידה ולאימפריה היחדיה קוראים מכבי תל אביב, ולי אישית בתור אוהדת אין אם זה כל בעיה. אז נכון יש בעיה בכדורסל הישראלי השאלה היא איך פותרים אותה בלי לפגוע במכבי בצורה שהיא מייצגת את מדינת ישראל.

אדומה*

New member
מי פוגע במכבי?

הוספת בוסמן לכל קבוצה מחזקת את יתר הקבוצות. את מדברת כאילו מכבי היא הקבוצה הכי חשובה וזה פשוט לא נכון. גם אם מכבי תהיה הקבוצה הכי טובה בעולם,היא לא יכולה לקיים ליגה שלמה לבדה! את מוזמנת להציע מה אפשר לעשות בנידון. העניין לא קשור ב``תפארת מדינת ישראל``. תלמדו כבר להכיר בעובדה שיש כאן עוד קבוצות! היא כבר לא הקבוצה של המדינה. אתם מצפים שיהיו לה פריבילגיות כי היא הכי טובה? ושוב-היא מביאה כבוד לכם,לא לכל מדינת ישראל!!! לא קוראים לה נבחרת ישראל. קוראים לה מכבי ת``א. אתם צריכים להתבייש בליגה האומללה שיש לנו. אתם מתפארים במצב הקיים במקום.אתם אף מרוצים ממנו. אבל תבינו,שזה לא כבוד כל-כך גדול למדינה שיש לה רק קבוצה אחת. בנוסף לזה,אם תכירו בזה או לא,המצב מתחיל להשתנות. זו כבר לא התקופה בה כולנו ישבנו וראינו את מכבי בערוץ היחיד בטלוויזיה. תבינו שאי-אפשר להמשיך ככה. אז סוף סוף האיגוד מתחיל לעשות משהו.הסיבה היחידה שאתם רואים את הפעולות שלו כפגיעה במכבי היא כי הוא מנסה לחזק את יתר הקבוצות. כאוהדי כדורסל הייתם אמורים לשמוח. אך אתם פתאום מבינים שעלולה לקום כאן בשנים הקרובות יריבות די חזקות שיכולות לערער את המעמד(המאוס אם מותר לי להוסיף) של מכבי. מה זאת הבכיינות הזאת? אף אחד לא מחפש אתכם,תאמינו לי. בטח שלא קסטן(או סגנו-ושמו שמעון מזרחי אם שכחתם). אני כן מעוניינת לשמוע מה יש לך,לי נוף להציע.

leeno

New member
אני כבר אמרתי את שלי.

תקראי את ההודעות הקודמות שלי שאמרתי: בקצרה הצעתי לחזק את הקבוצות ולא להחליש את מכבי. ואת לא יכולה להגיד שמכבי אל מביאה כבוד כי היא כן כי כל אירופה יודעת מי זו מכבי תל אביב! ומאיפה היא באה!

אשכולון

New member
מכבי ועוד 15

שיהיה מובן אני לא אוהד מכבי ו/או קבוצה אחרת כל שהיא. אני אוהד ואוהב כדורסל כספורט. מתוך ידע אישי ומתוך קרבה לקבוצות הכדורסל בארץ אני מבקש להאיר את עינכם. אין היום שום!!! קבוצה שמתקרבת לקצה הציפורן של מכבי תל אביב. אני לא מדבר בהכרח על הצד המקצועי (הרכב שחקנים) אלא על הארגון כארגון ועל האמינות והביטחון של העובדים קרי השחקנים בקבוצה דהיינו בארגון. שום קבוצה בארץ לא מסוגלת לספק לעובדיה דהיינו לשחקנים ולמאמנים את הבטחון הכלכלי ואת הידיעה המוחלטת שמה שכתוב בחוזה אכן ישולם להם. רק מכבי תל אביב מסוגלת לספק בטחון זה. מכבי תל אביב מאורגנת ומסודרת ברמה הכי קרובה ל-NBA ןלעיתים אף יותר. לטעמי מכבי ת``א הינה הקבוצה המסודרת ביותר באירופה!!! אני חוזר ואומר אף קבוצה בישראל לא מתקרבת לרמה הזאת. אם כל הכבוד לדני קסטן ולאיגוד הכדורסל כל מה שנעשה נעשה על מנת לרצות חבורה של חמומי מוח שלא מסוגלים לנהל את חנות המכולת שלהם וביקשו להוציא את זעמם על מכבי (חוק בריסקר). עקב כך קיבל האיגוד חוק שבכל מדינה מתוקנת היה נחשב להפליה . חוק המגביל מתאזרח לשחק בליגה הבכירה במשך 3 שנים. אם אותו חוק היה מיושם באתלטיקה לא הייתה לנו היום מדליית ארד בחתירה. הרי נוצר מצב אבסורדי לחלוטין שיש מתאזרחי אתלטיקה , כדורגל וכדורסל וכאילו יש כאן 3 מדינות שונות עם חוקים שונים. זה מה שקסטן וחבורת הזבל מסוגלים להנפיק לנו. כבר אמרתי צריך להקים גוף חדש שאינו קשור לפוליטקה (הפועל מכבי וכו`) שהוא ינהל את האיגוד עפ``י קרטריונים עסקיים ואולי לפי המודל של ה-NBA . מי שלא יוכל לעמוד בקרטיריונים הללו שישחק בלאומית ב`.

אשכולון

New member
מכבי ועוד 15

שיהיה מובן אני לא אוהד מכבי ו/או קבוצה אחרת כל שהיא. אני אוהד ואוהב כדורסל כספורט. מתוך ידע אישי ומתוך קרבה לקבוצות הכדורסל בארץ אני מבקש להאיר את עינכם. אין היום שום!!! קבוצה שמתקרבת לקצה הציפורן של מכבי תל אביב. אני לא מדבר בהכרח על הצד המקצועי (הרכב שחקנים) אלא על הארגון כארגון ועל האמינות והביטחון של העובדים קרי השחקנים בקבוצה דהיינו בארגון. שום קבוצה בארץ לא מסוגלת לספק לעובדיה דהיינו לשחקנים ולמאמנים את הבטחון הכלכלי ואת הידיעה המוחלטת שמה שכתוב בחוזה אכן ישולם להם. רק מכבי תל אביב מסוגלת לספק בטחון זה. מכבי תל אביב מאורגנת ומסודרת ברמה הכי קרובה ל-NBA ןלעיתים אף יותר. לטעמי מכבי ת``א הינה הקבוצה המסודרת ביותר באירופה!!! אני חוזר ואומר אף קבוצה בישראל לא מתקרבת לרמה הזאת. אם כל הכבוד לדני קסטן ולאיגוד הכדורסל כל מה שנעשה נעשה על מנת לרצות חבורה של חמומי מוח שלא מסוגלים לנהל את חנות המכולת שלהם וביקשו להוציא את זעמם על מכבי (חוק בריסקר). עקב כך קיבל האיגוד חוק שבכל מדינה מתוקנת היה נחשב לאפליה . חוק המגביל מתאזרח לשחק בליגה הבכירה במשך 3 שנים. אם אותו חוק היה מיושם באתלטיקה לא הייתה לנו היום מדליית ארד בחתירה. הרי נוצר מצב אבסורדי לחלוטין שיש מתאזרחי אתלטיקה , כדורגל וכדורסל וכאילו יש כאן 3 מדינות שונות עם חוקים שונים. זה מה שקסטן וחבורת הזבל מסוגלים להנפיק לנו. כבר אמרתי צריך להקים גוף חדש שאינו קשור לפוליטקה (הפועל מכבי וכו`) שהוא ינהל את האיגוד עפ``י קרטריונים עסקיים ואולי לפי המודל של ה-NBA . מי שלא יוכל לעמוד בקרטיריונים הללו שישחק בלאומית ב`.

אדומה*

New member
אני מסכימה עם חלק מהדברים שכתבת.

קודם כל אני מסכימה איתך שכל הקבוצות עדיין רחוקות ממכבי,אולי אפילו יותר ממה שנדמה להם. הקושי העיקרי הוא להתמודד עם התקציב העצום של מכבי בקנה מידה ישראלי ובעיקר עם המסורת של המועדון. זאת לדעתי הבעיה העיקרית. לכן זה כל-כך לא פשוט לקחת ממכבי אליפות. צריך להיות מעבר לסתם טובים כדי לגנוב את הצלחת מידיו של הנפלד. אני גם מסכימה עם זה שמכבי היא הקבוצה הכי מאורגנת במדינה. אני לא מסכימה עם הקביעה שלך שאפשר לסמוך רק עליה שהיא תמיד תשלם בזמן וכו`. יש לנו היום כמה קבוצות שמילה שלהן היא מילה(ביניהן הפועל י-ם). מתי ראית שחקן שתבע את הפועל בשנים האחרונות כי היא לא שילמה לו בזמן? אני עדיין לא נתקלתי במצב כזה. הפועל כבר כמה שנים מתנהלת כקבוצה מקצוענית לכל דבר(מצטערת שאני דווקא מדברת על הפועל.אני פשוט מעודכנת לגבי הדברים שקורים בה). לגבי נושא המתאזרחים עליו כתבת- אין ספק שחלק נכבד מהחוקים החדשים של האיגוד טעון שיפור! אבל כאוהד כדורסל אתה כן צריך לשמוח שהם התחילו לפעול.נקווה שבמשך הזמן הם יחליטו החלטות קצת יותר הגיוניות. חוק המתאזרחים או ``חוק בריסקר`` כמו שמכבי כל-כך אוהבת לקרוא לו(מכבי רק מנסה להיתפס כקבוצה המסכנה הסובלת מכל העסק הזה) פוגע בכלל בקבוצות הגדולות. למה שלא נקרא לו ``חוק קני`` או חוק ``לקסר`` או ``חוק מוטאבדיץ```? תחשוב איזו קבוצה היינו יכולים להיות בשנה הבאה אם קני היה מקבל אזרחות השנה(בעצם זאת גם פגיעה במכבי כי היא הייתה חוטפת אותו במקרה כזה). אתה לא שומע אותנו מתבכיינים. מזרחי אמור להיות סגן יו``ר האיגוד. לא ראיתי אותו בוכה על העוול שנעשה לקבוצות הטובות מבית ב` שיגיעו לבית העליון מראש כנחותים(בגלל מס` הנקודות הנצברות מהשלב הראשון). למה על זה הוא לא בוכה? אני בטוחה שאנחנו מסכימים על זה שהאיגוד צריך לערוך עוד לא מעט שינויים. אני גם בעד להקים ועדה שלא תהיה קשורה לקבוצות או לאיגוד ושתבדוק את העניינים ותשפר את הליגה. זה הפיתרון ההוגן היחיד לדעתי.

אשכולון

New member
טעות בידך אחותי

טעות בידך אחותי. לא מזרחי ולא מכבי בוכים. הם באמת לא נפגעו. להם יש מספיק שחקנים טובים והם יכולים לוותר על בריסקר בליגה הישראלית או לשתפו רק שיתחשק להם (ע``ח אחד הזרים או הבוסמנים).תאמיני לי שאם מכבי היו רוצים הם היו פונים לבג``צ שהיה מבטל את החוק הגזעני הזה לאלתר. מכבי חכמים הם ראו שהחברים היקרים בנשיאות האיגוד מנסים להוציא קיטור על מכבי ולכן הם הסכימו לבלוע את הצפרדע. החוק לא פגע בקבוצות הוא פגע באזרחי מדינת ישראל. הוא פגע ברעיון המכביה. הוא פגע בעקרונות הדמוקרטיה....ף..!!!

MegaYellow

New member
מסכים איתך במאתיים אחוז

מזמן אמרתי שקבוצות כדורסל מתנהלות כאן כמו באסטה בשוק, עם כל הכבוד לבעלי הבאסטות. ההחלטה של מכבי ר``ג מביישת את הכדורסל הישראלי ברמה שלדעתי קשה להעריך אותה כרגע, ופוגעת בו בזירה האירופית באופן רציני. בהחלט דרוש בדק בית רציני בקרב אגודות הכדורסל שלא מסוגלות להתנהל כמו שקבוצת כדורסל מודרנית אמורה להתנהל, ומאוד חבל שאילו הם פני הדברים.

לא מדויק.

ר``ג (שהיא אחת הקבוצות האהודות עלי בליגה) כבר הודעה זמן רב שהיא תשתתף בקוראץ` רק אם תמצא ספונסרים מיוחדים לכך.

אשכולון

New member
השתתפות בערבון מוגבל?!

השתתפות בערבון מוגבל או השתתפות על תנאי כפי שאתה מגדיר זאת לא קיימת כבר אפילו בליגה למקומות עבודה!!! לא היו ספונסרים גם בזמן ההרשמה. אז בשביל מה להרשם? אני גם בטוח שיש שחקנים ואולי גם מאמן/ים שבאו לר``ג גם בגלל העובדה שהיא אמורה לשחק באירופה. הקבוצה גם הונתה אותם. לא אירופה ולא בטיח. לבטל השתתפות 4 ימים לפני המשחק הראשון? זה ממש כדורסל שכונתי.אתה לא צריך לתרץ עבורם. אין במקרה כזה שום תרוץ. זה ניהול כושל.

אדומה*

New member
זה אכן מאד עצוב. וזה עוד המפעל

הכי נמוך באירופה(במיוחד השנה,כשהרמה של כל המפעלים של פיב``א ירדו).

leeno

New member
זה המפעל שאתם ירושלמים.

הייתם צריכים להשתתף בו. חוצמזה זה לא קשור אם זה הכי נמוך,לכל המפעלים צריכים את אותן ערבויות חוצמ הסופרוליג.

אדומה*

New member
מה את אומרת!

מה הקשר? לא ירדתי על רמת-גן,להיפך.הבעתי את הצער שלי על המצב של הליגה שלנו. בסך הכל אמרתי שזה עצוב שקבוצה כמו רמת-גן בקושי יכולה להרשות לעצמה לשחק שם. לא הכל קשור להפועל ולמכבי. לי,מה קרה לך?

למעלה