ניתוח לאחר המשחק עם נתניה
אין הרבה מה להוסיף לאחר המשחק עם נתניה. מכבי נראית מאומנת מאוד, עם שיטה שעובדת יפה עד כה בשני צידי המגרש, ורוטציה ארוכה שנותנת דקות ראויות לכל 12 השחקנים שבטופס המשחק. ג'ף פוט שוב לא נרשם ולא שיחק. אני לא יודע אם הוא היה בכלל, וכנראה שבהמשך הוא לא יהיה. הנדריקס עדיין לא נכנס לעניינים אבל לאט לאט משתלב. כדיר נכנס 8 דקות לסיום ונראה יותר טוב מאתמול. אני מעריך שהייתה איתו שיחה כי הוא נראה קצת יותר מחובר למשחק הקבוצתי ופחות מוטרד בעצמו. הוא שוב החטיא 2 זריקות מהעונשין ולא הצליח בכמה ניסיונות מהשדה, אבל קלע 2 נקודות במהלך יפה, מסר איזה אסיסט ולקח כמה ריבאונדים. שמחתי לראות אותו מחייך על הפרקט אחרי הרבה זמן שזה לא קרה... פרקינס נכנס לתסכול בשלב מוקדם של המשחק בגלל תקרית לא נעימה שהייתה לו עם ברק יצחקי (יצחקי פירפר אותו עם פייק וקלע עליו שלשה ואח"כ נתן לו איזה צ'אפחה בראש. פרקינס החזיר באחת לפנים, קיבל בלתי ספורטיבית והורד ע"י בלאט לספסל), תקרית שהוא לא יצא ממנה עד הסוף. בלאט יצטרך לדבר איתו על זה כי אסור שהרכז המוביל שלך יהיה כ"כ "מושפע" מאירועים שקורים במהלך המשחק. אידסון ובורשטיין שוב עלו ביחד מהספסל ונראים כשילוב מבטיח לפחות בליגה. פארגו שיחק מצויין בדקות שלו על המגרש (הגיע לדאבל דאבל עוד לפני המחצית), וסופו כרגיל היה בלתי עציר. לאליהו יותר קל לשמור כשהוא לא מקבל פעם אחר פעם גארד מול הפנים. את המשחק הוא סיים עם 3 חסימות וכמה חטיפות, מעבר ליכולת המוכרת שלו בהתקפה. יש לליאור נתונים פיזיים שאמורים לעשות אותו שחקן חוסם טוב. אולי אם יעבדו איתו על תזמון וישנו לו את האוריינטציה בהגנה, נקבל ממנו יותר גם בצד הזה של המגרש. המשחק הסתיים בלמעלה מ- 30 הפרש מבלי שנתניה (שחסרה את ווטסון ושמוליק ברנר) נשברה. אבל מה שיותר מעניין אותי בכל הסיפור הזה הוא שאלת החיזוק. במשחקים האחרונים החוסר בקלעי מובהק לא היה ניכר. הפער היותר נראה לעין היה כשהנדריקס (שכאמור עדיין לא נכנס לגמרי לעניינים) שיחק בעמדת הסנטר. הדילמה הגדולה עבור בלאט ומכבי היא לא רק איזה שחקן להביא (סנטר או קלעי), אלא קודם כל האם בכלל להביא עוד שחקן. אני חושב שהבאה של קלעי יכולה לפגוע בלא מעט שחקנים שכרגע נראים בכושר טוב (פארגו, פרקינס, בורשטיין, אידסון ואפילו דריק). מאידך, אם יביאו סנטר, יהיה קשה להכניס אותו לעניינים מבלי לפגוע בשחקנים אחרים. תחת החוק הרוסי הנדריקס צריך (כמעט חייב) לשחק בעמדת הסנטר. אם יגיע סנטר זר, זה יפגע בכמות הדקות של הנדריקס בליגה ויפגע במוכנות שלו לקראת משחקי היורוליג, וזה עוד לפני הגיעה בכדיר (שידחק אל מחוץ לטופס המשחק) ובגרין. יש לבלאט חתיכת דילמה... לא הייתי רוצה להיות במקומו כדי לקבל את ההחלטה. אני חושב שבשלב הנוכחי עדיף לחכות, להשאיל את פוט, ולהשאיר את שאר הסגל כפי שהוא.