מכבי משנת 1993 ועד היום.

bobas

New member
מכבי משנת 1993 ועד היום.

בשבוע שבו כוכבי הגליל העליון מגיעים לארץ ,למשחק של כוכבי הליגה נגד מכבי , אפשר לסכם את 13 שנים האחרונות מאז איבוד האליפות של מכבי לגליל ועד היום. הרבה חשבו שמשנה זו מכבי תתחיל לאבד את ההגמוניה שלה כשבפועל קרה בדיוק להיפך. 1. הפער בין מכבי לקבוצות הליגה גדל משמעותית.(נראה לי שכבר באותו ערב התקבלה החלטה במרתפי המחלה ) ותקציב הקבוצה כל שנה עולה משמעותית. 2. לקח לה כמה שנים אבל משנת 2000 מכבי גדולה קצת אפילו על ארופה. מוות. מה דעתכם??

z dead

New member
מכבי,זונה

1. לאחר שהגליל לקחו "להם" את האליפות הם לקחו את בראד ליף,ושמו עין על שפר. וגרשון הפחדן ידע שלולא הפציעות של שחקני מכבי באותה שנה והקבוצה הנוראית שהיתה להם אין לו שום לשחזר את ההישג אז הוא פשוט ברח מהגליל מיד לאחר אותה עונה,כמו שעשה לנבחרת העתודה בזמנו,כמו שהוא נמנע מלאמן את הבוגרת,כמו שהוא עשה השנה וברח לאולימפיאקוס. התקציב עולה כי הערוץ הציבורי הנפלא פשוט נתן יותר,פי אחד וחצי. במשך עשור וחצי מכבי לקחה זרים ששווים לתחת ובזבזה עליהם מיליוני דולרים של כספי ציבור,ואז בשנת 2000 כשהתחילה הנהירה של השחקנים האירופאים לNBA הם לפתע מצאו עצמם בצמרת האירופית בנוסף לפגיעה עם שחקנים כמו פרקר,האפמן,ו-וויציץ' אחרי שנים של שחרור עשרות זרים עם חוזה ביד ומשכורת לשנה. מכבי לא התחזקה,אירופה נחלשה,ומכבי כמו מכבי לקחה ליריבות בישראל את השחקנים המובילים בין אם זרים או ישראלים בנוסף לפער התקציבי הענק שמגיע בזכות ערוץ 1 הנפלא עם דני נוימן הגאון.

bobas

New member
לא כ"כ מדוייק.

ראשית ,גרשון אימן מאז את הפועל שנה וחצי ושנה אחת את ראשון לציון . עד שהגיע לאמן במכבי. שנית,בשנות ה80 לעומת שנות ה90 היו סדרות הרבה יותר צמודות מול מכבי וגם אז לא חסרים סיפורי שימון ולהקתו ואחרי אובדן האליפות שלהם לגליל ,הם לוקחים אליפות בהליכה כמעט. מכבי התחזקה מאד בשנים אלו לעומת השנים שלפני 1993 .

z dead

New member
אימן לאחר מכן את הפועל גליל עליון?

או שהתכוונת לירושלים? אני מדבר על העובדה שברח מהגליל כי ידע שלא ישחזר את ההישג,אני זוכר שהוא ברח מיד לירושלים. ברור שלמכבי לא הגיע ישר ולא בגלל שבחר לא להגיע,ובין לבין פוטר גם מי-ם וגם מראשל"צ והספיק לברוח לעתודה ערב לפני היציאה שלהם לטורניר כלשהו. בשנות ה80 היו חוקים שהגבילו מס' זרים יותר ממה שהולך היום בליגת הכדורז"ל,בתחילת שנות ה90 הם לא קבלו 6-7 מיליון דולר מערוץ 1 אלא "רק" 3-4 מיליון.

bobas

New member
התכוונתי לה. ירושלים.

אגב,נכון הוא שבשנות ה80 היו חוקים שהגבילו את מס' הזרים ,מה שלא הפריע למכבי לשחק עם זר נוסף ולאיים על הליגה בפרישה. אם אנלא טועה ,בשנת 88 או 89 היה למכבי גם את קווין מקגי וגם את לי ג'ונסון.

z dead

New member
בדיוק כמו

שהם היו הראשונים לייצר את תקדים המתאזרחים באירופה,תופעה מכוערת וחסרת כל ערך ספורטיבי. במיוחד באותם שנים,שבהן נוצר מצב שמכבי משחקת עם 2 זרים אפרו-אמריקאים עם עדיפות אתלטית והרבה יותר פיזיות ועם עבר וניסיון NBA מול קבוצות אירופאיות לחלוטין עם שחקנים ברמה אירופאית לחלוטין. ואם היום יש פערים אדירים בין הNBA לאירופה וזה מביך לראות מה קורה לקבוצה אירופאית כשמשחקת נגד קבוצת NBA כשהשניה טיפה רצינית,אז בשנות ה80 וה70' זה היה בכלל כמו ילדים מול גברים,וכל זה לא הספיק למכבי לקחת את אליפות אירופה ב81' היא פנתה לדבר שהיא הכינה מכירה - לרמות ולשלוח את ברקוביץ' ולקלוע זריקות עונשין אחרי שלא עליו בוצעה העבירה. כספי ציבור,רמייה,מאפיה באיגוד הכדורסל,קשרי הון שלטון(אבטחה חינם במשחקים מסויימים,טיסות חינם באל-על,אזרוחים וכו'.)ועם מטומטם שחושב שמועדון פרטי מייצג את המדינה,זה מה שהביא לפערים האדירים של מכבי מהליגה.

מכבי לא ממש השתנתה

מאז 1993 עד 1999. השינוי הגדול החל בעונת 1999-2000 עם החתמת פיני גרשון. מכבי חזרה לפיינל פור לאחר 8 שנים (נראה לי) ועונה לאחר מכן לקחה את הסופרוליג. מכבי בנתה לעצמה בשנים האחרונות מאז שפיני גרשון הגיע, סגל חזק ביותר שעברו בו שחקנים כמו פארקר, האפמן, וויצ'יץ', שאראס, באסטון, מקדונלד, וכו'.. מתאזרחים תמיד היו במכבי. מכבי תמיד הייתה גדולה על הליגה. עונת 1992-3 הייתה מיוחדת. העונה היחידה אולי ב-30 שנה האחרונות שמכבי לא הייתה הכי טובה. למועדון הכי גדול במדינה, שמקבל מזה שנים את כל החשיפה התקשורתית, עם עיתון משלו, יו"ר מושחת, ערוץ משלו, כתבי תקשורת משלו שזורקים זין על שאר הקבוצות שאמורות להתחרות עם המועדון הזה אין פלא שישלוט בכדורסל הישראלי לאורך כל הזמן.

למעלה