מי תלש שערות מראשו?

סביוני

New member
מי תלש שערות מראשו?

תודו ש"אוריינטל" הוא יצירת מופת. ההקבלה האנושית ברמה הכי בסיסית, בדיאלוג בין בני אדם, שמצליח להיפתר במישור האומנות, גם אם קשה, אך לא מצליח להיפתר בין המדינאים... שילמדו מאלינה, סאלח, וחבריו. אי אפשר היה לספר את הסיפור הזה יפה יותר מאשר ההשוואה הזו.

היה נפלא ומרגש

לאלינה אז קודם כל תודה על שנתת הזדמנות להציץ למאחורי הקלעים. האמת שיש לך המון סבלנות. נהניתי ללמוד על הכבוד בו יש לגדוש את המתופף והלהקה. הופעתי פעם בחתונה ערבית ויצאתי בתחושה קשה. אמרו לי שרקדתי מקסים אבל היה חסר לי לדעת את הקודים עדד הסוף.גם אם את יודעת את כל המלים ואפילו מבינה .. אז ללא יראו בך שווה. התרבות היא ערבית וכן כנראה קשה מאד לקבל כבוד,אני חושבת שסאלח ולהקתו מנגנים נםלא ובאמת אם לא היית מתעקשה אז זה לא היה קורה. התלבושות נפלאות, את נפלאה וכיף שיש סרט מיוחד שזכה ערב טוב לכולן

תיקוני שגיאות

מרב התרגשות יש שם הרבה טעויות,סליחה. תמרה לא אכלית פוקפורן טוב זה קשור לדיון אחר וגם לא ירדתי לרצפה, סתם רציתי להכניס קצת הומור אחרי שפישלתי בטעויות בהדפסה ערב משקשק דרך אגב של מי המוסיקה בקטע הראשון בהופעה? אהבתי את העיבוד ואלינה צודקת הוא מתופף מהר מדי. ושוב ביי

לאלינה - שכחתי לאכול את הפופקורן...

מרוב שהייתי מרותקת למסך. סוף סוף יש נושא שמעניין אותי באופן אישי וגם באופן לאומי. הרגשתי שהסרט היה אמיתי וזה מה שכבש אותי. הרגשתי שאת אומרת מהבטן ומהלב מה שאת מרגישה בלי לצבוע את הדברים בוורוד. דווקא ציפיתי לעננה של סוכר וורוד בגלל שלא האמנתי שהסרט באמת יחשוף את מה שנקרא "מאחורי הקלעים". היה לי מעניין מאוד בגלל ש: * יהודיה ישראלית, אשה עצמאית שמפרנסת את עצמה, דעתנית, יוזמת ו"פושרית" ו-ר-ק-ד-נ-י-ת בטן(שבחברה הערבית היא לא נחשבת ביותר) לבין הגבר הערבי שתרבותו ותפיסתו לגבי נשים שונה כל כך מהתרבות המערבית. * חלומה של כל רקדנית הוא לרקוד עם להקת נגנים והסרט איפשר הצצה לתוך העבודה המשותפת בין רקדנית למנגנים. עד עכשיו יכולנו לראות את זה רק בסרטים בערבית (ששם מה שנראה לי שהדרבוקאי הוא זה שקובע והרקדנית רק מבצעת) * וגם אולי ואולי כמו שסלאח אמר שהוא מוכן לישון על הבמה בשביל האומנות והשלום ושהסרט יהווה עוד גשר של הידברות בינינו לבין הערבים - גשר של היכרות וניסיון בלהכיר בקיומו של האחר למרות המשקעים ולמרות נחילי הדם שזרמו ולמרות הכאב והצער ולמרות שתרבותנו כה שונה והאינטרסים כה מנוגדים. אינשאללה! * וגם בגלל שהסרט שידרג במיליון דרגות את הסטיגמה שיש על רקדניות לרמת אומנות. * ולאסי החמוד שהכין ותפר את התלבושות המדהימות ו"ששיחק" בסרט על תקן "מלבישה"... בברכות חמות תמרה

ברסלב13

New member
התאכזבתי

מצטערת אנשים אבל אני לא חולקת אתכם את אותן דעות... היה לי קשה העובדה שהכתימו את הדבר היחידי שנקי אצלי בחיים וטהור עם פוליטיקה ועוד כ"כ חד צדדית... ציפיתי להרבה יותר קטעי ריקוד ובטח מענינים יותר (בלי לזלזל בריקוד של אלינה שרוקדת מאוד יפה פשוט בקטעים המעניינים הצלם ברח לסאלח...רק בשיר סיום ראו מה היא מסוגלת)... בכל אופן אני התאכזבתי והתרעמתי....אבל כידוע עם ישראל בדעותיו הרבות על כל נושא

סביוני

New member
אבל זו לא היתה תוכנית על ריקודי בטן

זה היה גילוי דעת נוקב על הדמיון שבין הדינמיקה שבין המדינאים משתי הקצוות אשר זהה באדרת אחרת לדינמיקה שבין יוצרי האומנות באותן קצוות.

RotemOsnat

New member
מסכימה, היה מוצלח מאוד

בעיני הצליח היוצר להראות את ההקבלה בקונפליקטים, עשה זאת עדין ולא כבד ומעיק, והעיקר שבסוף מי שנחל הצלחה אלו האומנים והיוצרים שלמדינאים יש הרבה מה ללמוד מהם... את המופע של אלינה ראיתי לפני יותר משנה בסוזן דלל והוא מדהים, והלהקה מדהימה, פשוט שווה לראות. כל הכבוד!

rafy lerner

New member
אלינה הסרט נפלא

את נפלאה. רציתי לשאול אם בשביעי לינואר את פנויה בערב?

אודם44

New member
מסכימה

מסכימה עם כל מילה של תמרה. נהניתי. אלינה, את מקסימה. יום טוב לכולם

חציחצי

New member
לא אני

אני חושבת שחומרי הגלם שהיו שם מעולים ומאד מעניינים - גם החומר הפוליטי, וגם (ובמיוחד) הסיפור של היצירה והאינטרפייס בין האנשים. אבל לדעתי, מה שיצא בסוף הוא מפוספס וגם קצת מתנשא: למשל, איך יכול להיות שבסרט כזה לא נשמעת מילה אחת בערבית?! למה כל הראיונות עם הפלסטינים התנהלו באנגלית? מה זה אומר לגבי איך ש"אנחנו" מתייחסים "אליהם" ואל התרבות שלהם? מעניין אותי מה חושבים על כך בעלי הנטיות הלינגוויסטיות בפורום הזה...

הסרט ממש מרתק.

אני עוד מתבוננת במה שעולה בי אחרי הצפיה בו. אלינה, כל הכבוד לך על שאיפשרת להביט בתהליכים. אמנם לא היו הרבה קטעי ריקוד, אבל הרי הסרט עסק בריקוד שבין בני אדם, בריקוד של יחסי הגומלין, יחסי גומלין שלעיתים הם מסתיימים בחיבוק ולעיתים, למרבה הצער, בניתוק ואף חמור מכך. מי יתן ונדבר דרך היופי, האמנות והאהבה. אורנה

אני פספסתי

חברים יקרים! לי ולכל המשפחות שגרות לידינו אין טלוויזיה בבית (תקראו לזה "פריקים", תקראו לזה "חזרה לטבע" , זה סגנון החיים שלנו, ורוב הזמן זה ממש בסדר, אבל בגלל זה פיספסתי את הסרט!!!!! האם אפשר להשיג אותו על DVD? האם שווה להתאמץ ולנסוע לראות אותו מוקלט באיזה מקום? מי הקליט? אולי משהו/י שגר/ה באיזור הצפון???

למעלה