מי תלמד בכיתה ד'?????

נירה63

New member
מי תלמד בכיתה ד'?????

אני זקוקה לתוכנית הלימודים במולדת לכיתה ד'. וכן תוכנית בספרות.

פנינהאס

New member
לפי התכנית החדשה בספרות...

יש המלצה על סוגי טקסטים ספרותיים לכתות ג'-ד' לקריאה : מגוון רחב של סיפורים ושירים של יוצרים בני זמננו סיפורים ושירים מהקלרסיקה של ספרות ילדים סיפורי עם, אגדות, מעשיות ומשלים שירים מושרים - שירי זמר מתקופות שונות בחיי העם והמדינה סיפורים מן המציאות והפנטזיה, סיפורי הרפתקאות סיפורים המתמקדים בחברת הילדים יצירות ארוכות לקריאה בהמשכים עד סוף ד' - על הילדים לעסוק ב: קריאה עצמית של כ-20 ספרים לפחות היכרות עם יצירותיהם של 10 יוצרים לפחות, מתקופות שונות, מהספרות העברית המתורגמת. זיהוי דמויות, תיאוריהן וקורותיהן ביצירה וביטוי עמדה אישית כלפיהן הבנת הקשרים בין אירועים שונים בעלילה-רצף זמנים וסיבתיות זיהוי היסודות העל-טבעיים ביצירות מסוגים שונים : אגדה, מעשיה, משל, סיפורים דמיוניים. הבחנה בין מה שנמסר ע"י המספר לבין מה שנאמר ע"י הדמויות זיהוי מאפייני השיר : חריזה, מקצב, צליליות.... גילוי משמעויות מפורשות וסמויות ביצירה זיהוי נושאים, רעיונות ומסרים מרכזיים ביצירה הרחבת משמעותה של היצירה ע"י: קישור לעולמם של הקוראים, קישור בין יצירות שונות ע"פ יוצרים, נושאים וסוגות, קישור בין האיורים לכתוב. הבעת רשמים אישיים מהיצירה בע"פ ובכתב הבעת עמדות אישיות והעדפות מנומקות על היצירה התמצאות בספריה...

אוריתר

New member
תכנית בספרות

נירה, שלום לפני כמה שבועות יצאה לאור תכנית הלימודים החדשה "חינוך לשוני: עברית - שפה, ספרות ותרבות" לבית הספר היסודי בהוצאת ת"ל. בתכנית יש פירוט של מה שנרש ללמד בספרות, וכן פירוט ההישגים הנדרשים לכל שתי שכבות גיל (עד סוף כתה ב', עד סוף כתה ד' ועד סוף כתה ו'). נסי להשיג את התכנית בחנות ספרי-לימוד, או אצל המדריכה לכישורי שפה. (ידוע לי שבאזור ירושלים התכנית כבר אזלה מחנויות הספרים.) לי יש עותק של התכנית וכן שמעתי כמה הרצאות והדרכות עליה. מצרפת כאן רק את רשימת ההישגים הנדרשים, אך אלה הן דרישות המינימום, וכדאי לקרוא את התכנית כולה ולעבוד על פיה. אשמח לעזור עוד. אורית

נירה63

New member
תודה על העזרה ושאלה לי אליכם...

קצת מבלבל אותי מבחינת הארגון אצל התלמידים. כמה מחברות עברית יש לתלמיד בכיתה ד'? כיצד את מחלקות את התכנים למשל האם מחברת בספרות ולחוד מחברת חגים ומועדים? אשמח לשמוע איך אתן מורות של ד' מתארגנות בנושא.

פנינהאס

New member
לנו יש קלסר עם חוצצים

לכל תת נושא. זה היה מסורבל ב-ג' והילדים קצת הסתבכו - לקח המון זמן להרגיל אותם אבל במחצית השניה זה התחיל ל'רוץ'. עדיין לא התחלנו לשבת על התכנית (לא כולנו חרוצות כמוך וכמו רבים מהפורום... ) אבל עקרונית נשב - נבחר יצירות ונעבוד ע"פ התכנית....עם חלוקה לרמות ואמצעי המחשה/הדגמה/הדגשה מתאימים לכל נושא. זה לוקח זמן ואנחנו לא פורסות הכל יחד. כל פעם נושא או שניים... פנינה

נירה63

New member
פנינה זה בעיתי קלסר

אצלנו יש לכל תלמיד קלסר פורטפוליו, וקלסר חקר וקלסר במדעים דיייייי מספיק להם קלסרים. חשבתי לומר להם להכין מחברת חגים ומועדים. מחברת לשון. מחברת ספרות. במקביל בכל שלושת התחומים נעסוק בסוגות, ובכתיבה ליתר דיוק בשיפור הכתיבה, משום שתלמידי כותבים בצורה נהדרת... אבל תמיד יש מקום לשפר ולעלות... מה אתן אומרות? מה לעשות?

hhsh

New member
מנסיוני

אומנם אני מחנכת כתות ה'ו' אבל לצורך הענין זה לא משנה. מצאתי לנכון שיש להפריד בין מחברות ספרות לחגים משני טעמים. האחד - משום מה החגים מגיעים "פתאום" באמצע נושא בספרות ואז נוצר לילדים בלגן בארגון. השני - מחברות מטבען שהן מסתיימות ואם רוצים ליצור קשרים והקשרים לחג הקודם לילדים רבים אין כבר את החומר הרלבנטי.או אם רוצים לחזור לנושא בספרות שנלמד לפני החג... ועוד טיפ כאשר מסימים נושא של חג מסוים הילדים משאירים את מחברת החגים בתא שלהם, ואז אם שכחתי להודיע לפני חג להביא את המחברת (זה קורה גם למורות) המחברת נמצאת בתא של התלמיד. מקווה שעזרתי

תוכנית לימודים

נירהל'ה ערב טוב! בשבועות הראשונים אני נוהגת לבסס את נושא הכרת המפה - כיוונים,סימנים מוסכמים, מקרא סימנים, התמצאות באטלס ו"כ אשמח במהלך השנה להעביר דפי עבודה ולהמליץ לך על חוברות מוצלחות. בהמשך אני עוברת לנושא העיר שלי וכאן אני מתחילה בסיעור מוחין מה אני יודע על העיר שלי אח"כ אנו ממיינים לשאלות הסטוריות,חינוך, גאוגרפיה, תיירות וכ"ו. סמל העיר ומרכיביו התמצאות במפת העיר אזורים תפקודיים השנה שילבתי את הנושא בלמידה מתוקשבת אשמח להרחיב בהמשך. רונית

udiyulis

New member
היי רונית, נירה וכל מי שמתעניין...

מכירות את הפעילות המתוקשבת "הישוב שלי" שנמצאת כאן

אוריתר

New member
אודי, המון תודות!

את נהדרת איך שאת זוכרת מה נמצא במאגר ושולפת חומר מתבקש. לי הפעילות שהזכרת כאן מגיעה בדיוק בזמן, מוסיפה רעיונות וחוסכת עבודה. תודה!!! אורית

תודה,בהערכה רבה

לאודי! קראתי את המדריך לפעילות מונחית ברשת והתרשמתי מאוד. אני משתדלת להיות מאופקת אך איני יכולה להסתיר את התפעלותי ממך .מהענווה מהרצון לעזור מהרמה האישית והמקצועית שלך. מזמן לא יצא לי לפגוש מורים איכותיים והכניסה שלי לפורום הפיחה בי תקווה ואמונה שיש במערכת עדיין מורים על רמה. רונית

למעלה