מי תורם יותר?

zazaza

New member
קושי בהבנה

ושוב אני אצטט (את ההודעה הראשונה בשרשור): "החברה החרדית ידועה במערכת החסד ובסיוע שהקימה, שבהם נעזרים לא רק חרדים... יש להוקיר את הערך הרב של עולם התורה והחברה החרדית המבוססת על אורח חיים צנוע, העדר ראוותנות, דגש על חסד וסיוע הדדי והתמקדות סביב ערכים רוחניים, מוסריים ואנושיים, הדבר מתבטא בין השאר ברמת פשיעה מזערית והעדר צריכת סמים, (בעיר בת 140.000 תושבים כמו בני ברק אין כלל נקודת משטרה)." ואנחנו מתיימרים להיות טובים יותר ?!

רון סי

New member
קרא שוב את ההודעה הפותחת

מטרתה להלל ולשבח את החברה החרדית על ערכיה מוסריותה ואנושיותה. לא תמצא התייחסות כזו לחברה החילונית. אף אחד לא בא ואומר "תראו איזה אנשים נפלאים החילונים..." וזה לא בגלל שאין אנשים נפלאים בקרב החילונים, אלא משום שהחברה החילונית לא מדגישה ערכים של טוב לב ועזרה הדדית. הדברים האלה - עזרה הדדית - מוסדרים בחוק המדינה. לכן יש מקום להדגיש תופעות של סטיה מהקו המוצהר לגבי החברה החרדית, בעוד שאין מקום להדגיש אותן בחברה החילונית. אם מישהו מתפאר שהוא רץ כל ערב עשרה קילומטרים, אז אם תופסים אותו ערב אחד שהוא לא רץ, זה משהו שראוי לציון. לעומת זאת אם מישהו לא הכריז שהוא רץ את זה, אז אם הוא רץ או לא, זה לא ראוי לציון.

קרא שוב את תגובתי אליך (כולל אחרים)

התייחסתי אך ורק לנקודה מסויימת בתגובתך, עד אז לא הגבתי לגופו של תוכן ההודעה הראשית, מעין הערה אישית ותו לא. אם הייתי רוצה להגיב לתוכן ההודעה הראשית הייתי עושה זאת. אז לכולם, נא לכנס כנפיים ולא לנסוק כלפי מעלה ולצלול עלי ישירות. שימו לב לתגובות ולמי ובאיזה עניין הן מתייחסות, אני יודע שאתם רעבים מאד לאחר שחוק טל עבר בכנסת, אתם יכולים לשכוח לתפוס אותי כקורבן מזדמן.

רון סי

New member
הנקודה המסויימת שאליה התייחסת

קשורה קשר הדוק להודעה הראשית, והבהרתי למה. לא סתם סיפרתי סיפור בשביל שלא יהיה משעמם.

OK

בכל אופן לא קראתי את ההודעה הראשית והתגובות אלא רק את תגובתך שכותרתה משכה את תשומת ליבי. אי לכך, מכיוון שטעיתי ונכנסתי באמצע (שלא בכוונה) אבקש לצאת בשלב זה, מאחר וטעותי (הוצאת דברים מהקשרם) הובהרה.

grinberg

New member
שוב ושוב לעני חילוני הם לא יתרמו

רק להיימישע אידן. בעצם מחילוני מותר לגנוב רק מפני דרכי שלום אסור. וכן פסק החזון איש שמותר לגנוב מהמדינה כשלא ידעו על כך למשל לעבוד בשחור ובמקביל לקחת תקציב של משרד הדתות וכד´.

zek

New member
יופי של שיעור ומסקנה לא נכונה

אכן למדת שיעור מאלף, אך אבוי, מכאן ועד להגיד שאותו ערב לימד אותך מהם פניהם של הדתיים המרחק רב, רב מאד. מכסימום ראית את פניו האמיתיות של איש דתי אחד.

אמיר.

New member
רון - הכללה ????

1.לביטוח הלאומי - כולם נותנים. אבל מכפיה. 2. אנשים חילונים תורמים לצדקה גם באופן ולנטרי - אין צורך להגיע לביטוח הלאומי. 3. שומרי מצוות עושים חסד בלי לנסות להחזיר בתשובה. מה אמרו לך בפעם האחרונה שביקשת משהו מיד שרה ? מה ביקשו תושבי הישובים כאן מהחיילים שלהם הם תרמו כמויות אוכל בלתי נדלות ? סתם השמצת. 4. המקרה עם הרב מעיד עליו, לא על הכלל. סיכום - אינך מכיר את פניהם האמיתיות של שומרי תורה, רק את הדיוקן הדימיוני שיצרת לעצמך מטעמי נוחות.

רון סי

New member
נותנים בכפיה

אז מה? אני מבין שאצל החרדים מה שחשוב זה אופן הנתינה, ולא עצם העובדה שמישהו נהנה ממנה. אצל החילונים לא מעניין איך אתה נותן. המטרה היא לעזור לנזקקים, לא לנותנים. 2. אנשים חילונים תורמים גם מרצונם: בסדר. אין חוק נגד זה. אבל באותו זמן עליהם גם לתרום לביטוח לאומי. 3. בלי לנסות להחזיר בתשובה: הם אישית לא, אבל יש כבר מי שמנצל את מעשיהם בשביל זה, ואין שום ספק שהם מודעים לכך. 4. נניח שהבאת לי סל מהירקן, ובו קילוגרם תפוחי עץ יפים, והבטחת לי שזו קניה איכותית ומצויינת - כל תפוח מושלם. נגסתי באחד מהם ומסתבר שהוא רקוב בתוכו. אז כבר ההצהרה שלך מפוקפקת. אילו היית מודה מראש שיתכן ויש תפוחים רקובים בסל, לא יכולתי לבוא בטענות. אבל לא זה מה שנעשה בהודעה הראשית.

אמיר.

New member
מה שאתה עושה...

זה לטעון שכל התפוחים בעולם רקובים... 1. אתה מבין לא נכון. מה שחשוב זה שמישהו נהנה. 2. כל מי שמתפרנס - משלם לביטוח הלאומי. חילונים, מסורתיים, דתיים וחרדים. 3. מי מנצל ? שטויות.

רון סי

New member
לא נכון

לא טענתי שכל התפוחים בעולם רקובים. טענתי שמצאתי בסל לפחות תפוח אחד רקוב, למדתי משהו על אופים האמיתי של תפוחים (שהם יפים בחוץ אבל יכולים להיות רקובים בפנים) שהבטחתו של הירקן שכל התפוחים יפים אין לה בסיס, ושהתפוחים עכשיו חשודים. 2. כולם משלמים: ודאי, לא מכחיש. אבל ההודעה באה להאדיר את שמם של חרדים בתחום, ואני ציינתי שגם החילונים עושים את זה. 3. מי מנצל: ראה ההודעה הפותחת שרשור זה. וזה רק למשל.

grinberg

New member
החסד שלהם זה רק לקהילתם

ובתוכם גם ארגון אשכנזי לא יעזור לספרדי. החסד זה רק כדי להחזיק את עצמם לבל יתמוטטו ח"ו

אמיר.

New member
קשקוש מקושקש.

יד שרה (נוסד על ידי חרדי אשכנזי) למי עוזר ? עזר מציון ? חסדי נעמי ? אורות חסד ? עלסמך מה קבעת את ההצהרה הנבזית הזו ?

erez zon

New member
ההבדל הוא כי דתי מאמין

בשכר שיקבל על התרומה בעולם הבא.לחילוני אין שום תמורה. זה חסד של אמת.ישנם גם דתיים רבים שתורמים כי כך הלב מרגיש,אך תרומה נראית אמיתית יותר כאשר היא לא מלווה באיזושהי תמורה בצד.

*אהמ* מיסים *אהמ*

אני בטוח שאם תתחילו לשלם מיסים אתם תתרמו הרבה וגם לכם יצא משהו מזה. *אהמ* צבא * אהמ* אתה רוצה להגיד לי שבתקופת המקרא נגיד דוסים לא יצאו למלחמה? אם הם לא היו יוצאים למלחמה ורק היו יושבים ומתפללים כל היום עם ישראל בחיים לא היה שורד.

אפרתש

New member
חישוב מוזר

כל הארגונים החילוניים (ויש הרבה. לצערנו, בימינו אנשים רבים אוכלים רק בזכות ארגונים אלה) נותנים לכולם, בלי לבדוק אם יש או אין כיפה, ומאיזה צבע. ואתה לא רואה אותם מנופפים בראש חוצות "נתנו גם לחרדים". ומהצד השני, משום מה, לא מספיקים לנפנף לנו "יד שרה נותנים גם לחילונים!". אם נחשב את השורה התחתונה - חילונים ודתיים נותנים, מכפיה ומרצון, חלק גדול ממשכורתם. ואת הכסף הזה אנחנו נותנים בלי להתנות לאיזו מטרה ולמי מיועד הכסף. חרדים נותנים, בעיקר, לקהילותיהם. ולגבי התנדבות: צר לי. אחרי יום עבודה של עשר שעות, עם ילדים בלי יום לימוד ארוך ועם עשרות אלפי ימי חופש בשנה, עם חודש מילואים בשנה, מצטערים - אין לנו זמן! אז במקום לתת שעה בשבוע באיזה ארגון, לכו תעבדו. במיסים שתשלמו ובכספי ביטוח לאומי שתחסכו, המדינה תוכל לממן רווחה, רפואה ועוד. הערת סיום: דברים אלה מכוונים לחרדים. חובשי הכיפה הסרוגה נמצאים בסוגיה זו במקום מאד דומה לחילונים.

למעלה