מי שפיר!

מצב
הנושא נעול.
מי שפיר

מי שפיר!
האם העובדה שההריון הושג בעזרת תרומת ביצית בדיקת מי שפיר הינה הכרחית? יש פה בנות שלא עברו מי שפיר?
מי שפיר
התייעצתי עם לויט בענין ולדעתו, אם הבדיקות של השקיפות עורפית + חלבון עוברי יוצאות תקינות, הוא אינו ממליץ על מי שפיר. הסיבות שלו הן: גיל התורמת (התורמת שלי בת 21) והעובדה שהבדיקה יכולה לסכן את ההיריון שהושג בדרך קשה וארוכה, על אחת כמה וכמה עם הדימום שהיה לי לפני שבועיים שלא יודעים את מקורו. אז נראה לי, שאפעל לפי עצתו. אם, כמובן, הבדיקות לא יהיו תקינות, אעשה מי שפיר.

sagivkr

New member
לא חבל לסכן הריון יקר כל כך?

מי שפיר!
האם העובדה שההריון הושג בעזרת תרומת ביצית בדיקת מי שפיר הינה הכרחית? יש פה בנות שלא עברו מי שפיר?
הבדיקה מסכנת גם את האם וגם את התינוק, ובעיקר כשמדובר בהריון יקר כל כך (תרתי משמע) לדעתי חבל לסכן אותו. אם השקיפות העורפית והתבחין המשולש יוצאים תקינים, אין צורך לעשות בדיקת מי שפיר. ודרך אגב- דווקא במקרים של הריונות מתרומת ביצית הבדיקה איננה הכרחית! בדרך כלל מדובר בתורמות צעירות, ולכן אין צורך. בהצלחה, יפעת

בתאומים, החלבון העוברי לא אומר

הבדיקה מסכנת גם את האם וגם את התינוק, ובעיקר כשמדובר בהריון יקר כל כך (תרתי משמע) לדעתי חבל לסכן אותו. אם השקיפות העורפית והתבחין המשולש יוצאים תקינים, אין צורך לעשות בדיקת מי שפיר. ודרך אגב- דווקא במקרים של הריונות מתרומת ביצית הבדיקה איננה הכרחית! בדרך כלל מדובר בתורמות צעירות, ולכן אין צורך. בהצלחה, יפעת
כלום. וצריך גם לחשוב על כך שאני חד-הורית. האם אוכל להתמודד עם שני ילדים שאחד מהם הוא פגוע?

בריזה1

New member
צודקת ,זה חלק מהשיקולים שלי

כלום. וצריך גם לחשוב על כך שאני חד-הורית. האם אוכל להתמודד עם שני ילדים שאחד מהם הוא פגוע?
צודקת ,זה חלק מהשיקולים שלי
כשצריכים לגדל ילד לבד צריך פי אלף לצמצם סיכונים.

a17

New member
גם אני התלבטתי ../images/Emo4.gif ובסוף הוחלט

מי שפיר!
גם אני התלבטתי
ובסוף הוחלט
לעשות את השקיפות + הדם ואת החלבון עוברי לשקלל את שלושתן (בתה"ש עושים את זה) ואז להחליט עם הרופא איך להמשיך...היות והתורמת בת 24 והבדיקות יצאו תקינות הומלץ לנו לא לסכן את ההריון עם הבדיקה של מי השפיר. זהו. אז לא עשינו למרות שאני "קשישה" גם במושגים של הפורום - בת 46 !!!

בריזה1

New member
אני עוד לא בהריון וכבר חושבת על זה

מי שפיר!
אני עוד לא בהריון וכבר חושבת על זה
הנטיה שלי לעשות ליתר בטחון. אבל אני לא סגורה על זה כי יש את הסיכון הנמוך אומנם אך קיים של סיכון ההריון.

הרמוניה

New member
אני בחרתי לעשות-כי כל ההפריות

מי שפיר!
אני בחרתי לעשות-כי כל ההפריות
נעשו בקיאסי (שיגרה בזיגי). אבל עשיתי בשבוע 32 כשהעוברים הם ברי חיים. לעומת זאת-יום אחרי הבדיקה החלה ירידת מיים ובסוף ילדתי בשבוע 32 לא יודעת מה זה אומר.... בהתחלה הרגשתי מאוד אשמה כלפי הילדים שלי-למה לא סמכתי עליהם אולי הייי מצליחה לסחוב עוד-אבל זה קל להגיד כשהתוצאות היו תקינות. (קיבלתי אותם טלפונית לחדר לידה....) הרמוניה

פיש10

New member
עוד נקודה למחשבה...(קצת ארוך)

מי שפיר!
עוד נקודה למחשבה...(קצת ארוך)
הייתי בצומת הדרכים הזו לפני 25 שבועות. הייתי עם הריון עם תאומים מתורמת בת 29 והייתי חייבת לבצע מי שפיר בגלל "בעיה" בבית... הבדיקה עברה בהצלחה והתוצאות היו תקינות..., היו 2
רק מה... לעובר אחד 10 ימים לאחר הבדיקה הפסיק הדופק. עשיתי המון בדיקות לאחר מכן לבדוק שהכול תקין ואין סכנה לעובר השני, הרופא לא ידע להסביר מה קרה ואמר שאולי (ואני מדגישה את האולי!!!) שזה נבע מדיקור מי השפיר. למרות מה שעברתי, הצער , האובדן, הפחד שליוה את ההריון כולו לגבי העובר השורד, הייתי עושה שוב את הבדיקה! לגדל ילד עם צרכים מיוחדים זה "תיק" לכל החיים, זה מתגמד לעומת הסבל של חוסר ההצלחה בטיפולים והתסכולים הרבים - הילד נשאר לתמיד!!! לא רוצה להשמע מתנשאת, אבל צריך אופי מאוד מיוחד לעשות זאת באופטימיות ולשמור על המשפחה כמלוכדת... תחשבו גם על זה!!!

מצב
הנושא נעול.
למעלה