מי שפיר- עושים או לא?

מצב
הנושא נעול.

ספירלה26

New member
מי שפיר- עושים או לא?

מי שפיר- עושים או לא?
השאלה הזאת יכולה להשאל רק בפורום הזה... האם עושים בדיקת מי שפיר כאשר בעצם הביצית מתורמת בת 24??? אנחנו כמובן עשינו שקיפות עורפית (יצאה מצוין) ונעשה חלבון עוברי וכו', אבל עדיין זה לא בטוח, לא? זה יותר הסתברות סטטיסטית מאשר מידע מוחלט, אם אני מבינה נכון. האם בסופו של דבר אני צריכה לחשוב: האם הייתי עושה מי שפיר אם הייתי בת 24? (קצת קשה, משום מה...). ומה דעתכם- עושים או לא?

אנחנו לא עשינו...

מי שפיר- עושים או לא?
השאלה הזאת יכולה להשאל רק בפורום הזה... האם עושים בדיקת מי שפיר כאשר בעצם הביצית מתורמת בת 24??? אנחנו כמובן עשינו שקיפות עורפית (יצאה מצוין) ונעשה חלבון עוברי וכו', אבל עדיין זה לא בטוח, לא? זה יותר הסתברות סטטיסטית מאשר מידע מוחלט, אם אני מבינה נכון. האם בסופו של דבר אני צריכה לחשוב: האם הייתי עושה מי שפיר אם הייתי בת 24? (קצת קשה, משום מה...). ומה דעתכם- עושים או לא?
אנחנו לא עשינו...
אנחנו לא עשינו. לא רצינו לסכן את ההיריון וגם כך כל הבדיקות הסטטיסטיות והסקירות יצאו חבל"ז. (הסיכוי ללידה מוקדמת בעקבות מי שפיר היינו 1/200) עם היה שיקול לעשות זאת, אז אני חושב שהיינו מבצעים את זה בשובע 32 בהליך הקורי FISH. הצרה שזה יכול כמו מי שפיר בשבוע 18 לגרום ללידה מוקמת. לפג שנולד בשבוע 32 יש הרבה יותר סיכויים לשרוד מאשר האין סיכוי לפג שנולד בשבוע 18. למה צרה, מכוון ועם באמת יש משהוא לא בסדר איתו והוא אכן נולד אתם עם ילד בעל פגם לעומת מי שפיר בשבוע 18 שניתן לבצע הפלה או הוא שהוא לא היה שורד את הלידה המוקדמת שאירע בעקבות המי-שפיר. זו שאלה מאד אטית וקשה והשיקול חייב, בעיני, על סמך הבדיקות הסטטיסטיות. עם הם יוצאים טובים אז לא לעשות ובמידה ויש חשד אז כן לעשות ולעשות את זה ב- FISH. המון המון בהצלחהץ

אותו כנ"ל...

אנחנו לא עשינו...
אנחנו לא עשינו. לא רצינו לסכן את ההיריון וגם כך כל הבדיקות הסטטיסטיות והסקירות יצאו חבל"ז. (הסיכוי ללידה מוקדמת בעקבות מי שפיר היינו 1/200) עם היה שיקול לעשות זאת, אז אני חושב שהיינו מבצעים את זה בשובע 32 בהליך הקורי FISH. הצרה שזה יכול כמו מי שפיר בשבוע 18 לגרום ללידה מוקמת. לפג שנולד בשבוע 32 יש הרבה יותר סיכויים לשרוד מאשר האין סיכוי לפג שנולד בשבוע 18. למה צרה, מכוון ועם באמת יש משהוא לא בסדר איתו והוא אכן נולד אתם עם ילד בעל פגם לעומת מי שפיר בשבוע 18 שניתן לבצע הפלה או הוא שהוא לא היה שורד את הלידה המוקדמת שאירע בעקבות המי-שפיר. זו שאלה מאד אטית וקשה והשיקול חייב, בעיני, על סמך הבדיקות הסטטיסטיות. עם הם יוצאים טובים אז לא לעשות ובמידה ויש חשד אז כן לעשות ולעשות את זה ב- FISH. המון המון בהצלחהץ
אותו כנ"ל...
לאחר התלבטויות רבות החלטנו לא לעשות מי שפיר בשבוע 17. מה גם שיש לנו תאומות בבטן והסיכון באיבוד ההריון כולו גדול יותר! עד כה כל שאר הבדיקות נתנו תוצאות מעולות ולכן החלטנו להשאיר את האפשרות לשבוע 32 וכמו שמלח כתב, אז הסיכון לאבד את ההריון קטן כיוון שאפשר לילד במקרה הצורך ולקבל פגים. התורמת שלנו בת 23 וחצי וזה גם שיקול רציני מאוד שלקחנו בחשבון. נקווה שהכל ימשיך להיות בסדר עד הסוף...

ayoosh

New member
גם אנחנו לא עשינו

מי שפיר- עושים או לא?
גם אנחנו לא עשינו
התורמת שלנו היתה בת 29. מכיוון שעברנו הפחתה- ממש ממש ממש לא יכולתי נפשית להתמודד עם עוד התערבות בהריון- על כל הלחצים והסיכונים הכרוכים בכך... מה עוד שבמי שפיר לא בודקים את כל הבעיות. אני כן חושבת שאם יש סיבה לחשוש ממשהו מסויים, יש מקום לשקול...

גולה1

New member
גם אנחנו לא עשינו

מי שפיר- עושים או לא?
גם אנחנו לא עשינו
התורמת שלנו בת 29 והבדיקות יצאו טובות הלכנו גם לייעוץ גנטי (למרות שצד אחד לא יודעים את הגניטה שלו) וגם הם המליצו שלפי הבדיקות אין צורך. פחדנו לסכן את העוברים והחלטנו שמה שאלוהים יתן ניקח.

אנחנו לא עשינו

מי שפיר- עושים או לא?
אנחנו לא עשינו
כפי שכתבו פה לפני, אחרי שהגענו עד הלום, פחדנו לסכן את ההיריון. מה גם, שהבדיקות שלנו, כמו במקרה שלך, יצאו מצויינות והתורמת שלנו בת 21. הרופא שלי, שגם עברנו אצלו את הליך תרומת ביצית וגם מעקב ההיריון לא המליץ על דיקור מי שפיר בגלל הסכנה הכרוכה בהליך זה. בכל מקרה, כפי שמלח הציע, עדיף לבצע את הדיקור בשבוע ה- 32. שיהיה בהצלחה!

בריזה1

New member
השאלה הזאת מטרידה גם אותי מאוד

מי שפיר- עושים או לא?
אני אחרי שקיפות עם תוצאה טובה מחכה לחלבון עוברי כדי לקבל שיקלול של תוצאות שליש 1 + שליש 2 ואז אצטרך לקבל החלטה. הרופא שלי לא ממליץ לסכן את ההריון אני מסכימה איתו אבל פוחדת מאוד כי שאר הבדיקות הן סטטיסטיות ולא מאבחנות (כלומר בלי מי שפיר קיים אחוז מסויים של סיכון לתסמונת דאון). האופציה למי שפיר בשבוע 32-33 מפחידה עוד יותר בגלל הסיבה שמלח ציין אם מתפתחת לידה וחלילה נולד ילד לא בריא את נשארת עם ילד לא בריא להבדיל ממי שפיר בשבועות מוקדמים שבמידה ויש בעיה מפסיקים הריון,ומצד שני אם הכל בסדר ובגלל הדיקור יש הפלה מאבדים הריון) מי אמר שאחרי השליש הראשון מפסיקים לדאוג
.

גם אני לא חושבת שאעשה

אני אחרי שקיפות עם תוצאה טובה מחכה לחלבון עוברי כדי לקבל שיקלול של תוצאות שליש 1 + שליש 2 ואז אצטרך לקבל החלטה. הרופא שלי לא ממליץ לסכן את ההריון אני מסכימה איתו אבל פוחדת מאוד כי שאר הבדיקות הן סטטיסטיות ולא מאבחנות (כלומר בלי מי שפיר קיים אחוז מסויים של סיכון לתסמונת דאון). האופציה למי שפיר בשבוע 32-33 מפחידה עוד יותר בגלל הסיבה שמלח ציין אם מתפתחת לידה וחלילה נולד ילד לא בריא את נשארת עם ילד לא בריא להבדיל ממי שפיר בשבועות מוקדמים שבמידה ויש בעיה מפסיקים הריון,ומצד שני אם הכל בסדר ובגלל הדיקור יש הפלה מאבדים הריון) מי אמר שאחרי השליש הראשון מפסיקים לדאוג
.
גם אני לא חושבת שאעשה
ראשית עד עכשיו השקיפות ושתי הבדיקות היו מצוינות ,אני מחכה לבדיקת חלבון עוברי , בכל אופן אני כנראה לא אעשה כמעט בטוח שלא , גם משיקולים הלכתיים וגם ההגיון התורמת בת 21 . ומלבד זאת בתור אדם מאמין , אם הקב"ה הביאני עד הלום מש שיהיה זה מה שיצטרך להיות ודי נמאס לדאוג כל הזמן הגיע הזמן להנות מהזכות שניתנה לנו כנגד כל הסיכויים להיות הורים. מתפללת שהכל ימשיך תקין אצל כולן ונזכה לבריאות טובה ולאושר

a17

New member
אני לא עשיתי אבל...........

מי שפיר- עושים או לא?
כי הבדיקות היו מצוינות והתורמת בת 24 ואחרי כל ההפלות לא רצינו לסכן את ההריון, וכל הסיבות הטובות (מה שמזכיר לי שעדיין לא סיפרתי את סיפור ההריון (הלחוץ
) והלידה (בניתוח קיסרי עם כל הסיבוכים שרק אפשר לקבל
)אבל סוף טוב הכל טוב
, בקיצור באחת הסקירות בשבוע 35 לאחר שפרופ' אחירון ראה שהכל מונח במקום והכל בסדר (היה חשש מתסמונת מסויימת ודי נדירה), הוא שאל על המי שפיר ואני אמרתי את כל הסיבות המוזכרות למעלה למה לא עשיתי, ואז הוא אמר לי שאם אלך לגן של ילדים עם תסמונת דאון אראה שהרוב המחריע של ההאמהות שלהם הן בשנות ה-20 לחייהן...אז נכון לא רצתי לעשות את הבדיקת פיש (בדיקת מי שפיר שמקבלים תשובה תוך 3 ימים!!! בעלות של בערך 2,000 ש"ח וזה לא ב"סל"), אבל בהחלט נתן לי חומר למחשבה...

a17

New member
מחריע=מכריע כמובן

כי הבדיקות היו מצוינות והתורמת בת 24 ואחרי כל ההפלות לא רצינו לסכן את ההריון, וכל הסיבות הטובות (מה שמזכיר לי שעדיין לא סיפרתי את סיפור ההריון (הלחוץ
)אבל סוף טוב הכל טוב
, בקיצור באחת הסקירות בשבוע 35 לאחר שפרופ' אחירון ראה שהכל מונח במקום והכל בסדר (היה חשש מתסמונת מסויימת ודי נדירה), הוא שאל על המי שפיר ואני אמרתי את כל הסיבות המוזכרות למעלה למה לא עשיתי, ואז הוא אמר לי שאם אלך לגן של ילדים עם תסמונת דאון אראה שהרוב המחריע של ההאמהות שלהם הן בשנות ה-20 לחייהן...אז נכון לא רצתי לעשות את הבדיקת פיש (בדיקת מי שפיר שמקבלים תשובה תוך 3 ימים!!! בעלות של בערך 2,000 ש"ח וזה לא ב"סל"), אבל בהחלט נתן לי חומר למחשבה...
מחריע=מכריע כמובן

ספירלה26

New member
תודה לכולם

)אבל סוף טוב הכל טוב
תודה לכולם
קצת מבהיל מה שהוא אמר. אבל בעצם, זה גם יכול להיות שוב עניין סטטיסטי - כי הן (בנות ה-20) היחידות שלא עושות מי שפיר בימינו... אני מודה לכל המגיבים/ות. עדיין מבולבלת ולא מרגישה שיודעת מה אעשה, אבל זה כן נתן חומר למחשבה. דרך אגב - זיידמן אמר לי שבמחקרים האחרונים על מי שפיר הסטיסטיקה כבר לא 1 מתוך 200 אלא מתוך 500. בשנים האחרונות ישנה התמקצעות ותנאים טובים יותר וזה משפיע כך שיש פחות הפלות. עוד חומר למחשבה...

Yaldi

New member
עשינו

תודה לכולם
קצת מבהיל מה שהוא אמר. אבל בעצם, זה גם יכול להיות שוב עניין סטטיסטי - כי הן (בנות ה-20) היחידות שלא עושות מי שפיר בימינו... אני מודה לכל המגיבים/ות. עדיין מבולבלת ולא מרגישה שיודעת מה אעשה, אבל זה כן נתן חומר למחשבה. דרך אגב - זיידמן אמר לי שבמחקרים האחרונים על מי שפיר הסטיסטיקה כבר לא 1 מתוך 200 אלא מתוך 500. בשנים האחרונות ישנה התמקצעות ותנאים טובים יותר וזה משפיע כך שיש פחות הפלות. עוד חומר למחשבה...
עשינו
בהריון הראשון הבדיקות יצאו מצויינות ופחדנו לסכן את ההריון לכן ממש לא חשבנו על כך בהריון השני(מאותה התרומה) חשבנו וחשבנו והחלטנו כן לעשות את הבדיקה -היה לנו הרבה יותר מה לסכן בפעם השניה. אני חושבת שמרגע שמגיעים להחלטה ושלמים איתה הכול יעבור בקלות כמובן אצל המומחה מספר 1!

מצב
הנושא נעול.
למעלה