מי שפיר? בדיקת דם?

השאלה עם מה לא תוכלי לחיות- הפלה או דאון...

קצת מפריע לי איך שמתארים פה ילדי דאון. זה נכון שזה לא פיקניק, אבל הם בני אדם, ברור שאי אפשר לראות בבירור בסקירה. תגובתי הראשונה לילד עם דאון (הייתי כבר אמא) היה-"זה הכל?!". הייתי בשוק מההיסטריה.
אני חושבת שאם הסיוט של האשה זה דאון וזה מקור חרדות אז עדיף סיכון של מי שפיר. כשאתה האחד, לא חשוב מכמה זה...

לא יודעת מה אעשה כשאעמוד בפני ההחלטה,יש לי ערך מוסף של סכנה מלידה מוקדמת והריון מאוד בסיכון. בהריון הראשון בכלל לא הטריד אותי.

ממש לא פשוט...

שימי לב שהשאלה היתה לגבי בדיקת הדם
שבמקום המי שפיר ולא בדיקות הסקר
ישנם לא מעט רופאים שממליצים על בדיקה זאת במקום המי שפיר מאחר והיא ללא התערבות וללא סיכון

רונית 381

New member
אכן השאלה היתה בדיקת דם או מי שפיר

אבל הרבה ענו שאחד השיקולים היו שהסקירות , השקיפות והחלבון יצאו תקינים ולזה הגבתי

מנסיוני האישי בלבד
יכולה להגיד שכמוך טרם ובתחילת ההריון חשבתי כמוך וככל שההריון התקדם החשש לאבד אותו היה גדול יותר מכל חשש
כך שדברים משתנים גם תוך כדי

בדיקות הדם הן לא סטטיסטיות

(אמנם לא 100% כמו מי שפיר אבל הבנתי שב-99%).
בנוסף, אני באמת לא מבינה לגבי הצ'יפ הגנטי - האם נבדקות כל התסמונות? הבנתי שחלק גדול נבדק רק כאשר מכוונים ישירות (בהתאם לנשאות של אחד ההורים) - ובמקרה שלנו - איך אפשר לכוון?

תודה רבה!

את צודקת, הבדיקות של השקיפות והחלבון העוברי הן באמת בדיקות סקר וגם הסקירה מתמקדת במערכות הגוף. בכ"ז יש איזשהו מתאם בינן ובין בעיות כרומזומליות, גם אם אין בטחון מלא כמו מי שפיר.
מסובך...

גם אני כמו רוב העונות לא עשיתי בדיקות אלו

אצלי זה היה הריון תאומים ולא יכולתי לעשות חלבון עוברי. עשיתי שקיפות שיצאה טובה וסקירות ואף רופא לא העלה בכלל את האופציה לעשות עוד בדיקות וזה נשאר כך.

בדיוק בודקת את הנושא

והגעתי לשיחה הזאת בחיפוש..
לפי מה שהבנתי הבדיקות הללו לא היו מהימנות לפני כמה שנים אבל שלאחרונה הן הרבה יותר מדוייקות (נשמע הגיוני שככל שעובר הזמן הן משתפרות)
באופן כללי בדיקת מי השפיר זה שלב בהריון שהכי מפחיד אותי מלבד הלידה..:)
לכן אני ממש שוקלת ברצינות לעבור את בדיקת הדם
לאחר בדיקות הבנתי שרק בדיקה אחת נותנת תוצאה חד משמעית והיא נקראת מטרניטי והבנתי שאפשר לעבור אותה עד שבוע 20 ושהתוצאות גם מגיעות מהר יותר
אשמח לשמוע אם מישהי עברה אותה

תודה לעונות

כרכום3

New member
עשיתי מי שפיר וגם ציפ גנטי

הסיבה שעשיתי היא שרציתי ילד בריא ורק מי שפיר יכולה לבדוק כמות גדולה של תסמונות ולתת תשובה בודאות של 99%
בדיקת הדם שאת שואלת עליה נותנת תשובה בודאות גדולה לגבי תסמונת דאון ותשובה בודאות נמוכה לגבי מספר תסמונות אחרות. כלומר יש מספר גדול של תסמונות ומחלות שכלל לא נבדקות בבדיקת הדם

העניין הוא שיש הרבה תסמונות שגם בדיקת המי שפיר לא בודקת

אין לזה באמת גבול
וטוב שיש אלטרנטיבה למי שחוששת מבדיקת מי השפיר (בכל מקרה הבדיקה עדיפה על לא לעשות כלל :)
כמוני..

למעלה