מי שפיר? בדיקת דם?

מי שפיר? בדיקת דם?

בנות יקרות,
רוצה להתייעץ וזקוקה לניסיונכן (גם לאלה שמנוסות בפועל וגם אלה שמנוסות בחשיבה על הנושא).
אני בהתלבטות גדולה סביב כל עניין בדיקת מי שפיר (+צ'יפ גנטי) או לחלופין בדיקת הדם שמחליפה אותה. אשמח לשמוע מכן – עשיתן? לא? איזו בדיקה? מה היו הסיבות.
מבחינתי, כמובן שקודם כל, הייתי שמחה לוותר על מי השפיר. חוששת מאוד לפגוע בהיריון היקר הזה. בנוסף, לא מאוד מודאגת מנושא תסמונת הדאון (גיל התורמת + הבדיקות שיצאו טובות).
אז למה בכ"ז? מרגישה שכל חוסר הודאות לגבי מקור הגנים – מדיר שינה מעיני. המחשבה שאולי יש שם משהו שלא דווח או לא אובחן... אני מנסה לקרוא בנושא ועדיין לא מצליחה ממש להבין – האם בדיקות הדם יכולות לתת איזשהו מענה מספק? או שרק הצ'יפ הגנטי? או שאולי אין ברירה אלא לשאת את חוסר הודאת הזו?
אשמח לשמוע איך אתן הכרעתן בעניין או מתכוונות לנהוג בעתיד.
תודה והמשך לילה טוב...

מנסה לענות מניסיון

בדיקות גנטיות עשיתי לזרע.
הייתי במעקב הריון ועשיתי בדיקות אפשריות ולכן הרופא לא הצדיק בדיקות נוספות.
התורמת שלי מתחת לגיל 30.
הבדיקות לעובר היו טובות.

הרופא המלווה בהריון בסיכון גבוה לא המליץ, ואמר שכל הבדיקות הללו "צי'פ גנטי" וכל השאר הוא לא 100% בטוח.

ולכן החלטתי לא לעשות מי שפיר וכו'.

אם גם אצלך זה כך גם אצלך, לא הייתי עושה מי שפיר.

צי'פ גנטי זה סתם בדיקת דם יקרה שעולה 3000 שח' כאן אין סיכון חלילה וחס להפלה. אבל זה סתם יקר ולא מצדיק לעניות דעתי.

העיקר בהצלחה בכל מה שתחליטי וחג שמח.

תודה רבה!

מרגיע לשמוע!
אותו דבר אצלי - התורמת מתחת ל-30 והבדיקות טובות.
ממה שאני יודעת צ'יפ גנטי הוא רק חלק ממי שפיר ובמובן זה יש לו את היתרונות (תשובה ודאית) והחסרונות (הסכנות הרגילות של מי שפיר)

אני לא עשיתי מי שפיר

וגם בעתיד לא אעשה מי שפיר אלא אם כן תהיה אינדיקציה רפואית אמיתית.
מראש ידעתי שאני מעדיפה להימנע ממי שפיר ועשיתי מספר דברים :
1. יש בדיקת דם שעושים במעבדת זר . זאת אם אינני טועה בדיקת חלבון עוברי . צריך לבצע אותה ממש בסמוך לביצוע השקיפות העורפית. בשלב הזה הבדיקה היא זהה לבדיקה שמבצעים בקופה, אבל מעבדות זר לא יעשו לך בדיקה משוקללת אם לא תעשי אצלהן את הבדיקה הראשונה.
אחר כך עושים במעבדות זר בדיקה נוספת בשבוע 16-17, אם אני לא טועה זה נקרא סקר ביוכימי שליש ראשון. משקללים את כל התוצאות ביחד. מתקבל ציון שאומר מה הסיכוי לתסמונת דאון. רמת הדיוק אם אני לא טועה עומדת על 95%. בבדיקה המשוקללת קיבלתי תוצאה של 1:20,000.
במקביל גם ביצעתי בדיקת חלבון עוברי בקופה, כדי לקבל מושג ראשוני אם קיימת בעיה. כי מעבדות זר לא מוסרות לך את התשובה עד לביצוע הבדיקה השניה ואז את מקבלת תוצאה משוקללת.
חוץ מזה עשיתי סקירת מערכות ראשונה פרטית בנוסף לסקירה שעשיתי אצל דוקטור תדמור דרך הביטוח המשלים של קופת חולים. בסקירה השניה ויתרתי על סקירה פרטית כי ראיתי עד כמה הרופא הזה יסודי. בנוסף עשיתי גם בדיקות אולטראסאונד. את כל התוצאות לקחתי (יותר כדי להירגע מאשר צורך אמיתי), לרופאה שנותנת יעוץ גנטי, דרך קופת חולים. הרופאה עברה על כל התוצאות, בנוסף שאלה על ההיסטוריה הגנטית מהצד של בעלי ואמרה שאין שום צורך בבדיקת מי שפיר. מבחינתי זה הספיק. חבל לעשות בדיקת מי שפיר ולסכן היריון כל כך יקר, אם אין צורך אמיתי. מה עם החוסר ודאות? חיים איתו. עשיתי כל מה שאני יכולה כדי לקבל וודאות טובה. מבחינתי זה היה מספיק למדי.

תודה רבה!

בדיוק כמוך... עשיתי את הבדיקה המשולבת של מעבדות זר וקיבלתי את אותה התוצאה...
וגם הסקירה הראשונה אצל הרופא הפרטי היתה יסודית ומצוינת- זו הסיבה שאני לא מודאגת מתסמונת דאון. העניין הוא שככל שקוראים בגוגל (זה כ"כ מבורך וכ"כ גרוע, כשאני לא יודעת מה עדיף) על הבדיקות האלה מגלים שגם במקרים בהם לא היתה שום אינדיקציה עדיין יש דברים שמתגלים רק בצ'יפ הגנטי. מניחה שזו החלטה סביב מה מפחיד יותר... עוזר לי לשמוע את האופן בו אתן התמודדתן.

יכולה לענות לך מניסיוני

אני עשיתי רק את בדיקת הדם( מכל המוצעות בשוק עשיתי את ההרמוניׂ). הדיוק שלה הוא 99% בנושא של תסמונת דאון ועוד מספר תסמונות. בדיקת הדם לא נותנת מענה בנושא בצ'יפ הגנטי. אותי זה לא הטריד מכיון ששני התורמים(מדובר בתרומה כפולה) עברו בדיקות גנטיות. אם את מאד מאד מוטרדת תעשי את מי השפיר יחד עם צ'יפ גנטי, אני בחרתי שלא לעשות...בחרתי להתעסק בצדדים החיוביים והכיפים של ההריון, ולא במחשבות מדאיגות מיותרות.. בהצלחה !!

תודה רבה!

מצליחה להינות גם מהצדדים הכיפיים...ובכל זאת, יש לילות שהדאגה וחוסר הודאות מתעוררת...
שוב, עוזר לי מה שאתן כותבות!

לי היו הרבה התלבטויות... בר חוה המליץ על מי שפיר+הצ'יפ הגנטי על מנת לשלול כל דבר אפשרי
הייתי בטוחה שאעשה מי שפיר בגלל הלא ידוע והחלטתי לפני כן לעשות את הבדיקת דן, עשיתי את הוריפי, אני בכללית וקיבלתי עכשיו החזר די נכבד עליה (75%)
הרופאת נשים שלי אמרה לי שסה מיותר כי הבדיקות סקר תקינות...
אבל....ויש אבל גדול... במהלך הכמעט 10 חודשים שאני אמא זה עולה מדי פעם האם פיספסתי משהו, חפשי את סיפורה של אשרת 1972 סביב הבדיקת דם ושהבדיקה לא מהיימנה ב 100%. לאחרונה ביתי היתה מאושפזת ועברה לא מעט בדיקות והנושא הזה שוב עירער לי את כל הבטן...ושאלתי את עצמי אם היה לי את הידע ממי שפיר וצ'יפ גנטי אולי זה היה מרכיע.
אז לא יודעת מה לענות לך אם הייתי עושה אחרת...
אצלי זאת תרומה כפולה אז יותר מורכב...
שיהיה בהצלחה במה שלא תחליטי
איילת

קרמבולה, תודה על השאלה

אומנם יש לי עוד זמן להתחבט בנושא,,,אבל הזמן עובר מהר,,,

השאלה שלך מתחברת לי לשרשור שהיה פה לא מזמן, בהאם לספר לרופא שזה הריון מתרומה,,,כי כדי לעשות שקלול נכון של התוצאות חובה לספר לא?

הרופאה שלי ידעה וכן צריך לעשות שיכלול עם גיל התורמת בבדיקות סקר

בכלל לא....ובגלל המידע המועט שיש לנו
אני מניחה שזה יקפוץ לאורך כל הדרך.
אני הייתי בטוחה שאעשה מי שפיר קבעתי אצל ליפיץ ואחרי התשובה של הוריפי פתאום משהו מאוד נרגע אצלי עד לפני הלידה שאז החלו החרדות מהלידה....

רונית 381

New member
חייבת להגיב

עדיין לא בהריון מתרומה. כמובן שכל אחת תעשה מה שנכון לה. אבל לי ברור שאעשה גם מי שפיר וגם צ׳יפ גנטי אפילו שהתורמות צעירה.
חלבון עוברי ושקיפות אלה בדיקות סטטיסטיות בלבד, מכירה כמה סיפורים על בחורות מאד צעירות שעשו את כל הבדיקות ולצערם יצא ילד עם תסמונת דאון ומדברת גם על בחורות בנות 25. ודווקא היום רופאים אומרים שיש יותר מקרים של תסמונת דאון אצל צעירות כי המבוגרות עושות מי שפיר. יש הרבה מקרים של נשים מעל גיל 40 שהשקיפות והחלבון יצאו מזעזעים אבל מי שפיר יצאו תקינים כי אלה בדיקות סטטיסטיות.
אמנם ציפ גנטי לא נותן את כל תשובות לכל התחלואים אבל זאת בדיקה שהיא חלק מהמי שפיר ובודקת 200-300 תסמונות , במי שפיר אין טעויות זאת בדיקה שנותנת תוצאה ודאית.
לגבי סקירות, יש הבדל בין סקירה למי שפיר, מי שפיר בודק בעיות כרומוזומליות ומי שפיר את כל האיברים והמערכות השונות בגוף.
וסליחה על הדוגמאות, אבל מכירה סיפור של אישה שעשתה סקירה, הכל יצא תקין לגמרי ., בבדיקת מי השפיר עלו שהילד עם תסמונת דאון שחזרה לרופא הסקירה הוא אמר לה שגם עכשיו שהוא יודע שהעובר עם תסמונת דאון עדיין הסקירה מבחינתו מצוינת.
הכוונה שלי לא היתה להפחיד, אבל אני שומעת כאן כ״כ הרבה נשים שאומרות שהתורמות צעירות והבדיקות יצאו מצוינות, וכן היה לי חשוב להציג גם את הצד השני. בכל מקרה כל אחת צריכה לבחור במה שהיא שלמה איתו וכמובן בהצלחה לכולן!

השאלה רונית....

מה הסיכוי לאשה צעירה ללדת ילד עם תסמונת דאון מול מה הסיכוי להפלה בעקבות המי שפיר

רונית 381

New member
אין לי כמובן תשובה

לזה. שוב בגלל זה בדיוק אמרתי שזה שיקול של כל אחת. לי ברור שאני מעדיפה לעשות את הבדיקות, ועשיתי פעמיים, עם כל הסיכונים,
וגם זה עדיין לא מבטיח ילד בריא.. כי לצערי עדיין יש מספיק דברים שעדיין לא ניתן לאתר לפני. אבל לפחות אני יודעת שמה שאפשר לעשות עשיתי. שוב זאת באמת החלטה מאד אישית שלכל החלטה יכולה להיות השלכות. ברור לי שגם אם הייתי צעירה והייתי בהריון מביצית שלי הייתי עוברת את כל הבדיקות שניתן לעשות עם כל הסיכונים. ברור שרב התנוקות נולדים בריאים אבל אם חס וחלילה זה נופל עלייך זה 100%. לי באופן אישי קשה לשמוע אנשים שאומרים שהכל יהיה בסדר... מאיפה הבטחון? אבל שוב. זאת אני.

למעלה