מי שמע ? מי ראה ? טורט ?

טומי*

New member
מי שמע ? מי ראה ? טורט ?../images/Emo6.gif

ידוע שישנם דרגות קושי וסוגים של היפו* ישנם אנשים שנכנסים להיפו ומקללים שממש חבל"ז, ראיתי מספר מקרים כאלו בקריארה המדאיסטית שלי. ישנה תופעה דומה ללא קשר למחלת הסכרת ושמה בישראל: טורט מי מכן/ם נתקל בדבר הזה? *היפוגליקמיה

New member
טורט סנדרום

הטורט היא מחלה נירולוגית נדירה אשר נגרמת על ידי חוסר שליטה בהפרשת חומר מסוים במוח. אומנם ההשכלה הרפואית שלי שונה משלכם (מתחום הוטרינריה) אבל יש לי חברה קרובה שחולה במחלה . אין קשר בין טורט לבין היפוגליקמיה או כל בעיה שקשורה בסוכר. המחלה לא תמיד מתבטאת בקללות אלה בתיקים קולים ומוטורים הטורט מושפע בתדירות שלו לפי מידת ההתרגשות או לחץ נפשי ואפילו גורמים ויזואלים כמו סרט . יכול להגביר את ההפרעה זו מחלה שאי אפשר להחלים ממנה אך אפשר לטפל בה בתרופות כמו פרוזאק הלדול ועוד . תרופות אלו מקטינות את תדירותת המחלה קשה מאוד לאבחן מחלה זו בגלל שיש עוד סינדרומים דומים כמו OCD שזו הפרעה כפייתית למחלה זו אין קשר לתיקים על רקע פסיכולוגי שגם הם יכולים להראות כמו טורט . את אבחון המחלה עושה נירולוג ולא פסיכיאטר וזאת למרות שהתרופות לטיפול במחלה הן תרופות נגד סכיזופרניה או דיכאון ועוד מקווה שעזרתי ביי

nsr

New member
אפרופו ocd

שאלה לי אליכם חבריי. אתם בטח כולכם שמעתם על הרעיון ש" אם חושבים על משהו מספיק חזק הוא יקרה". כמו שרואים תוכניות בערוץ המדע והטבע ומדברים שם על איזה מחלה טרופית נדירה. וכאשר מתחילים לפרט את הסימפטומים אז פתאום אנחנו מרגישים אותם או משהו כזה. נראה לי שגם HY זה באותו סגנון(אכן?).בכל אופן... מה שאני מדבר עליו זה ocd או שיש לזה שם אחר? מחלות כמו ocd אלה מחלות מולדות? או שהן מתפתחות במהלך החיים? אם מה שרשמתי זה לא ocd אז איך מתבטאת ocd? בתודה מראש :)

paradan

New member
היה בשיקגו הופ פעם...

היה שם רופא כירורג שבזמן ניתוח, פעולה הדורשת ריכוז מירבי הוא היה בסדר אבל בשיחה רגילה היה מקלל מדי פעם והוא היה צריך לנתח איזה ילדה ואז כשהוא דיבר עם ההורים שלה פתאום התחיל לקלל: "שתמות הבת XXX... מי שם קצוץ בכלל..." בחיים האמיתים לא נתקלתי... אבל זה בהחלט קיים...

BLecker

New member
לאחד הכוכבים באלי מקביל....../images/Emo103.gif

יש טורט סינדרום (וגם לחברה שלו..)

למעלה